Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Bana Yakın İsimler de Listede Yok"
 Bana Yakın İsimler de Listede Yok
 
24 Haziran'da gidilecek erken seçimler için partiler milletvekili listelerini YSK'ya sundu. CHP'nin aday listesinden, ‘Sol kanat tasfiye edildi, İnce’ye yakın isimler liste dışı kaldı’ iddialarına ilişkin olarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu tartışma da tümüyle yanlış bir tartışma; doğru değil. Bana çok yakın olup da listede yer alamayan arkadaşlarım da var. Sonuçta bir kan değişimine ihtiyacımız var. Kişiye yakın milletvekillerini tanımlamayı çok doğru bulmuyorum" dedi.
 
23.5.2018 - 08:58

 Hürriyet’ten Hande Fırat'a konuşan Kılıçdaroğlu, “Aday adaylarımızın tamamı çok değerli. Tercih yapmak elbette ki zordu. Hangi listeyi hazırlarsak hazırlayalım doğal olarak bir tartışma çıkacaktı. Bunu da insani olarak görüyoruz. Anlayışla karşılıyoruz. Bu listeyi 25 Haziran sabahı demokrasiye uyanan bir Türkiye’de şevkle, heyecanla görev yapacakların bir listesi olarak görmek gerekiyor" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

(Bazı teşkilatların istifa ettiği iddiası) Medyadan izliyoruz. Bize gelen bir istifa yok şu anda. İstifa gelirse de işleme koyarız.

(Sol kanat listelerde yer bulmadı eleştirisi) Hayır, solculuk da sağcılık da kimsenin tekelinde değildir. İnsanların düşünceleri vardır ve o düşüncelerini özgür ortamlarda paylaşırlar. CHP sosyal demokrat bir partidir. O ayrımı yapmayı çok doğru bulmuyorum. Listelerde yer alan arkadaşlara haksızlık yapmış oluruz.


(Haluk Pekşen’in Gül’ün adaylığına karşı çıkanlar tasfiye edildi açıklaması) Kişilerin görüşleri olabilir. Abdullah Gül’ün adaylığına karşı ya da destek veriyor diye milletvekili listesi belirlenebilir mi? Bunun akılla bağdaşır bir yanı var mı? Hiç ilgisi yok.
"Siyaset bir meslek değildir"
(Listelerde Muharrem İnce’nin ekibine sınırlı yer verildi iddiası) Bu tartışma da tümüyle yanlış bir tartışma; doğru değil. Bana çok yakın olup da listede yer alamayan arkadaşlarım da var. Sonuçta bir kan değişimine ihtiyacımız var. Kişiye yakın milletvekillerini tanımlamayı çok doğru bulmuyorum. Muharrem Bey’i sevenler de var, beni sevenler de var, Deniz Bey’i sevenler de var. Bu bir görevdir. Siyaset bir meslek değildir. CHP’nin iktidarı ve Muharrem Bey’in Cumhurbaşkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Bu tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek, listede yer alalım almayalım, bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için hepimizin görevidir.

(Muharrem İnce’nin bakanların listesini yapacağım’ açıklaması) Cumhurbaşkanı seçilecek ve doğal olarak bakanların listesini, cumhurbaşkanı yardımcılarını kendisi belirleyecek. Liyakat, bilgi, deneyime sahip, topluma güven verecek insanları atayacaktır. Muharrem Bey bu sorumlulukla hareket edecektir. Zaten tüm arzusu kötü yönetilen bir Türkiye’yi daha iyi yönetmektir. Ben Muharrem Bey’in Cumhurbaşkanı seçildikten sonra çok nitelikli bir kadro oluşturacağına, Türkiye’nin içinde bulunduğu açmazdan Türkiye’yi kurtaracağına yürekten inanıyorum.

"Abdüllatif Bey ile aynı yolun yolcusuyuz"
(Abdüllatif Şener’in adaylığı) Abdüllatif Şener’in CHP’de siyaset yapması güzel ve önemli bir örnek. Haktan, hukuktan, temiz siyasetten yana olanların başvuracağı kapılardan birisinin CHP olduğunu göstermesi açısından son derece önemli. AK Parti’de siyaset yaptığı dönemde en erken partiyi terk eden siyasetçi. Oradaki kirliliği gördü ve terk etti. Abdüllatif Bey ile aynı yolun yolcusuyuz. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa birlikte çıkaracağız.

(Kadın aday sayısı az eleştirisi) Bazı çevreler CHP’de kadın vekil sayısı az çıkacak diye yorumlar yapıyorlar. 24 Haziran’daki seçimlerde kadın milletvekili sayımız, bugünkü parlamentoda olan kadın milletvekili sayımızdan daha fazla olacak. Gençlere de büyük önem veriyoruz.

(AK Parti listeleri) Havuz medyası üzerinden tanımlayayım. Orada ‘kan değişimi’, bizdeki ise ‘tırpan’ olarak tanımlanıyor. İktidar medyasının muhalefete ne kadar önyargı ile baktığını göstermek için bu örneği verdim. Her siyasal parti oturur düşünür; Türkiye’yi yönetme arzusundadır. AK Parti’nin de kendine göre bir listesi vardır. Oturup bakmadım, değerlendirmedim. Beni şaşırtan ise şu oldu. Fetullah Gülen’i ziyaret eden milletvekillerinin bir kısmının listelerde yer alması. AK Parti’nin FETÖ ile mücadele konusundaki yapısını, tutarsızlığını ortaya koyması açısından ilginç.

(Eren Erdem’e yurtdışı yasağı) Eren Erdem çalışkan, birikimli bir milletvekilimiz. Kendisinin suçlandığını biliyorum, ama o davadan da beraat edeceğine inanıyorum. Belki geçici olarak yurtdışına çıkış yasağı konmuş olabilir ama bu demokrasi açısından da Türkiye’nin ayıbıdır. Bu batıda Türkiye’nin demokrasi algısına da ciddi bir zarar verir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan Orucunu Yer Sofrasında Açtı

Akşener'den Halaçoğlu Savunması

Flaş.. 15 Terörist Öldürüldü
»  Kılıçdaroğlu'ndan Liste Savunması
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şok Rapor
»  Bürokratların Hevesi Kursağında Kaldı
»  FETÖ'nün Yeni Yöntemi: ‘ooVoo’
»  Burhan Kuzu da Liste Dışı Kaldı
»  Kaymakam'a Fetö Gözaltısı
»  Ak Parti'de Liste Sürprizleri
»  Fetö'nün Altın Çocuğu Yakalandı
»  Cumhur İttifakında BBP Çatlağı!
»  Demirel'in Doktoru Milletvekili Adayı
»  Akşener: İstanbul Bakanlığı Kuracağım
»  Baçeli'nin Özel Kalemi deİYİ Parti Adayı
»  İYİ Parti'de Halaçoğlu Şoku
»  Erdoğan Aday Listesi Açıklaması
»  MHP'li Kaya'dan Çok Konuşulacak Sözler
»  Aday Gösterilmeyen AK Parililer Ne Dedi?
»  Listelerde Dikkat Çeken İsimler
»  Kuzey Irak'tan Acı haber, 2 Asker Şehit
»  Konya'da Abdüllatif Şener İsyanı
»  HDP Listesinde Solcu Adaylar
»  Tatlıses Yine Listeye Giremedi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.