Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3752
EURO
34,9699
IMKB
9,075
ALTIN
2.325,650
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bartın'da Kuru Yük Gemisi Battı
 Bartın da Kuru Yük Gemisi Battı
 
Bartın'ın İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Bartın Valisi Sinan Güner, ''Toplam mürettebat 13 kişi, hepsi Rus vatandaşı. Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı'' dedi.
 
17.1.2021 - 14:56

 Milli Savunma Bakanlığı da destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir fırkateyn görevlendirildiğini duyurduBartın İnkumu açıklarında geminin battığı görülürken, bir kısmı su yüzeyinde kaldı. Denizin yaklaşık 200 metre açığında geminin battığı görülürken, batan geminin personeli can yelekleri ve filikalarla gemiden ayrıldı. Batan geminin çevresinde bulunan 3 geminin ise şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle bölgeye ulaşamadığı görüldü.

VALİ GÜNER: FİLİKALARDA MAHSUR KALDIKLARI BİLGİSİ VAR

Bartın Valisi Sinan Güner, “Şu anda gemidekilerin filikalarda mahsur kaldığı bilgisi var. Bartın Limanı'nda bulunan bütün gemileri kurtarma çalışması için bölgeye göndereceğiz” dedi.

Vali Sinan Güner geminin Rus bandıralı kuru yük gemisi olduğunu, gemidekilerin 3 filikaya binerek kurtulduğunu, ancak hava şartlarının kötü olması nedeniyle filikaların sürüklendiğini belirtti.

FİLİKALARA ULAŞILMAYA ÇALIŞIYOR

Vali Güner, kurtarma çalışmaları hakkında, “Rus bandıralı kuru yük gemisi bu kötü hava şartları nedeniyle battı. 10-15 arası mürettebatı olduğunu biliyoruz. Bunlar filikalarla can yelekleri giyerek denize açıldılar. Şu anda bu imkanlarla kurtarma çalışmalarına başladık. Denizde dalga çok yüksek, hava şartları çok kötü. Sahil Güvenlik’in botu ulaşmaya çalışıyor. Çok zor şartlarda yani denizin dalga boyu botun boyundan yüksek. Deniz Kuvvetleri’ne ait bir gemi Ereğli’den hareket etti. Eğer uçuş imkanı varsa Samsun’dan helikopter de talep ettik. Şu anda Güzelcehisar civarlarında 600-700 metre açıklarda filikalar gözle görülebiliyor. Deniz altı dalgıç ekibimiz filikaları kendi botlarını yüzdürebilirlerse bu 600-700 metreye ulaşmaya çalışacaklar, denizden de Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ulaşmaya çalışıyor” dedi.

5 KİŞİ KURTARILDI, 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Şiddetli rüzgar nedeniyle filikalar ve denize atlayanlar Güzelcehisar mevkiine sürüklendi. Bartın Valisi Sinan Güner gemide 13 personel olduğunu düşündüklerini, şu ana kadar 5 kişinin Sahil Güvenlik ekibince kurtarıldığını, ölen 2 kişinin cesedinin de bota alındığını açıkladı. Vali Güner denizde bulunan bir kişinin ise kurtarılmaya çalışıldığı belirtti. Ereğli'den bir fırkateynin bölgeye kurtarma çalışmaları için hareket ettiği öğrenildi.

MSB: DENİZ KUVVETLERİ'NDEN BİR FIRKATEYN GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, ''Bartın İnkumu açıklarında batan Rus bandıralı kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan bir fırkateyn görevlendirildi'' dedi.

SAHİL GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı Harekat Merkezi'nden yapılan açıklamada, batan geminin "ARVİN" isimli Rus bandıralı yük gemisi olduğu belirtilerek, "Gemi personelinin filikalarla denizde oldukları öğrenilmiş olup ekipler, olay yerine intikal ettiğinde ayrıntılı bilgi verilecektir." ifadesi kullanıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Özdağ: Cumhurbaşkanı Beni Aradı...

Vatandaş Tasarrufu Unuttu!

ABD'de Yemin Töreni Öncesi Sıcak Saatler
»  Akşener Seçim Beklediği Tarihi Açıkladı
»  Vaka Sayısı Düşmeye Devam Ediyor
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kar Paylaşımı
»  İstanbul Beyaza Büründü
»  Kar Altında Puan Savaşı
»  "Terör Ankara'da Failler Nerede"?
»  kşener Aşı Fotoğrafını Neden Paylaşmadı?
»  Vergi Kaçakçılarına Büyük Operasyon
»  Sözcü Yazarından Sanal Kumar İddiası
»  "Hitler Propanagdası Yapıyor"
»  İstanbul'da PKK Operasyonu
»  İBB’den Alınıp AKP’li Belediyeye Verildi
»  Avrupa'da Aşı Ölümlerine Soruşturma
»  169 Kişi Daha Hayatını Kaybetti
»  "Sistematik Saldırıları Kınıyorum"
»  Arınç'tan Selçuk Özdağ Açıklaması
»  Akşener, Soylu'yu Göreve Çağırdı
»  Serdaroğlu'ndan Çifte Saldırıya Kınama
»  Saldırıya Uğrayan Özdağ: Korkmuyorum
»  Erdoğan'dan Aşı Açıklaması
»  Selçuk Özdağ'a 5 Kişi Saldırmış!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.