Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3412
EURO
35,0889
IMKB
8,793
ALTIN
2.239,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Bizi Döviz Kuru İle Terbiye Edemezler"
 Bizi Döviz Kuru İle Terbiye Edemezler
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurlarındaki artışın mantıklı, makul hiçbir izahının olmadığını ve ekonomide emin adımlarla yola devam ettiklerini belirterek Türkiye’nin döviz kuru üzerinden terbiye edilemeyeceğini söyledi.
 
13.4.2018 - 11:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'ne katıldı. Törende Erdoğan'ın '15 Temmuz' ayrıntılı saati dikkatlerden kaçmadı...


CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, son günlerde döviz kurunda yaşanan hareketlilik konusunda, “Hiç endişe etmeyin, sağda solda konuşulanlara da bakmayın. Bizi döviz kuru möviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Onlar kendi başının çaresine baksınlar” tepkisini gösterdi. Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkentray’ın açılış törenine katıldı. Erdoğan, “Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar eğer Suriye’deki bu gelişmeleri bahane ederek ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız.  Bunları da gayet iyi biliyoruz, yeri geldiğinde bunun hesabını verirsiniz, bedelini ödersiniz. Hükümetimiz bu konuda kararlı şekilde yoluna devam etmektedir. Döviz kurlarındaki artışın mantıklı, makul, işin kitabına uygun hiçbir izahı yoktur” dedi.

BİRİLERİ RAHATSIZ

Türkiye’nin son birkaç aydır yaşadığı hadiselere bakınca şöyle bir manzara çıktığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “2017 yılı büyümesi tüm uluslararası tahminleri alt üst ederek yüzde 7.4 açıklandı. İhracat 160 milyar dolara çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Turizmde sezonun parlak geçeceğine dair emare var. Rusya ve İran ile bölgemiz arasında önemli zirve oldu. Akkuyu’da 22 milyar dolarlık güç santralı temelini attık. Bu birilerini rahatsız ediyor. İhracatımıza 6 milyar dolarlık katkı yapacak ithalatımızı 12 milyar dolar azaltacak 135 milyar liralık yatırım teşviklerini sahiplerine teslim ettik. Olumsuz değerlendirmelerin en önemli bahanesi olan cari açığın düşürülmesine yönelik ciddi bir adım attık.”

Erdoğan, Kanal İstanbul’un ihalesini yapmalarının olmazsa olmaz hale geldiğini söyleyerek “İşte son boğazdaki kaza bunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Daha bekleyemeyiz. İhale süratle yapılması lazım. Durmak yok. Küresel ekonomide de kırılganlığa yola açacak ciddi herhangi bir haberi almadık” dedi.

GÜNDE 520 BİN YOLCU TAŞIYACAK

 BAŞKENTRAY Projesi kapsamında, 36 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattı boyunca bir YHT garla 23 banliyö istasyonunun yapımı tamamlandı. Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli toplam 156 kilometre yeni demiryolu yapıldı.12 adet karayolu alt ve üst geçidi, 10 adet yaya alt ve üst geçidiyle bir tünel ve 70 menfez inşa edildi. Başkentray’ın Yenişehir İstasyonu’ndan Kızılay Metrosu’na, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarından Ankaray’a aktarma yapılacak. Başlangıçta 15 dakikada bir, ardından ise 5 dakikada bir işletilecek trenlerle günlük 520 bin yolcuya hizmet verilecek.

1.2 MİLYARLIK BAŞKENTRAY

 BAŞBAKAN Binali Yıldırım da Başkentray açılışında yaptığı konuşmada bürokrasiden şikayet ederek, “Bürokrasi bürokrasi, engel engel diyoruz. En tipik örneğini biz bu projede gördük. 2012’de bu ihale yapıldı. Ancak üç sene mahkemesi sürdü. Yani 36 ay yapımı da 20 ay sürdü. Bu ne demektir, büyük bir kayıp” dedi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Başkent Ankara’yı 81 ilimizdeki bütün vatandaşlarımıza yaklaştırdık, yakınlaştırdık.  Başkentray 1 milyar 227 milyon liraya mal oldu. Artık Ankara YHT’nin başkenti haline geldi. 20 ay gibi kısa sürede bu hattı tamamladık. Bürokrasi bürokrasi diyoruz, işte engel engel diyoruz. En tipik örneğini biz bu projede gördük. 2012’de bu ihale yapıldı. Ancak üç sene mahkemesi sürdü. Yani 36 ay yapımı da 20 ay sürdü. Bu ne demektir, büyük bir kayıp.”/Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Benzin'e Bir Zam Daha

G.Saray Florya'yı Sattı

Motorine Bir Zam Daha
»  İnternetten Para Kazananlara Kötü Haber
»  Dolara Bir Darbe de Rusya'dan
»  Benzinden Sonra Motorine de Zam
»  Dolar 4.13 TL'yi Aştı
»  MKE'ye 10Milyon Dolarlık Pakistan Kazığı
»  Teşikte Aslan Payı Kime Gitti?
»  Dolar, Euro ve Sterlin güne rekorla başl
»  Çorum ve Yozgat ŞekerFabrikaları Satıldı
»  Erdoğan Açıkladı, İşte 'Süper Teşvik
»  Eoru 5 TL'yi Aştı,Dolar Rekor Kırdı
»  Euro'da Tarihi Rekor
»  Kaçak Elektrik Kullananlar Yandı
»  Erdoğan Net Konuştu:Faizler İnecek
»  Doğuş Holding Yapılandırma İstedi
»  "Emirle Yasakla Faiz İndirilmez"
»  36 ay taksitle Altın Dönemi
»  Milyoner Sayısı 140 Bin'i Aştı
»  İş Dünyasına KDV Şoku
»  İkinci El'de Yeni Dönem!
»  Dolar Durdurulamıyor
»  Mehmet Şimşek 'Yola Devam Dedi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.