Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Gerçekten de Zaytung Haberi Gibi"
 Gerçekten de Zaytung Haberi Gibi
 
Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü yazarları hakkında başlatılan 'FETÖ' davasına tepki: Gerçekten de Zaytung haberi gibi
 
12.12.2018 - 11:00

Sözcü yazarları hakkında başlatılan 'FETÖ' davasına da tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen ne istiyorsun Emin Çölaşan'dan? Gerçekten de Zaytung haberi gibi. Kaldı ki savcının bütün olayları bilmesi gerekiyor. İddianamede de diyor ki senin geçmişte FETÖ'yü eleştirmen FETÖ'cü olmadığın anlamına gelmiyor. Yani FETÖ'yü eleştirdiğini de biliyor" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki İnsan Hakları ve Adalet Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sendikalara da tepki gösterdi. "İnsanların çalışma hakkı ellerinden alınıyor. En çok sendikaların isyan etmesi lazım" diyen Kılıçdaorğlu, "Hak aradı diye eğer bu ülkenin işçileri hapse atılıyorsa ve özellikle iki büyük sendika buna sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Sadece İstanbul'da, Aksaray'dan Bakırköy'e giderken bakın. Deniz yüksek binalarla kapatılmış vaziyette. Hani benim kıyılardan yararlanma hakkım vardı. Hak elinden alınıyor, bütün Türkiye'de seyrediyor. Buna isyan edilmesi lazım. Anayasaya göre bu kıyılar benim hakkım. Herkesin yararlanma hakkı var.

"İnsanların çalışma hakkı ellerinden alınıyor. En çok sendikaların isyan etmesi lazım. Hak aradı diye eğer bu ülkenin işçileri hapse atılıyorsa ve özellikle iki büyük sendika buna sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var demektir.

"Siz kendi haklarımıza sahip çıkmazsanız kimse size hak vermez. Siz Anayasa ile güvence altına alınan haklarınıza sahip çıkmıyorsanız bu ülkede bir sorun var.

"Gelir dağılımının en çok bozulduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Sendikacı arkadaşlarıma esleniyorum; bir milyon liranın üzerinde geliri olanlara baksınlar. Bir dönüp baksınlar vatandaşalar ne kadar bankalara faiz ödüyor.

"Bakın 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında aylık alıyor. 300 lira alan var. Yav insaf, bu insan nasıl geçinecek?

"Bu çarpık düzene önce isyan etmesi gereken esnaf kardeşim değil mi? Bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. Burada önemli bir düzenleme var. Anayasa’nın 65'inci maddesi. Ben size bu hakları tanıdım ama ekonomik ve sosyal hakları devletin mali kaynakları gözeterek yerine getiririm diyor. Siyasal iktidarlar genelde bu Anayasa'nın 65'inci maddesine sığınıyor. Para var. Neden para var her şey kayıtlı. Tercih parayı kimin için harcayacağız? Neden bu soru sorulmuyor. Çünkü vatandaş ödediği vergilerin nereye harcandığını sorma hakkına sahip ama sormuyor.

"Nereye gidiyor bu para? Eğer tefeciye 159 milyar faiz ödeniyorsa, ben işsizim bana asgari ücret mi ödeyemiyorsun? İnsanlar haklarını yeterince arayamıyor. İnsanlar yargıda hak arar. Yargının bağımsızlığını anlamlı kılan da budur. Bağımsız ve tarafsız yargıdır. Yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını koruyamazsa adalet dağıtmaz. Türkiye'de geldiğimiz nokta budur.

"Bir şey eksiz FETÖ'nün siyasi ayağı. FETÖ'nin siyasi ayağı Saray'da duruyor. Oturuyor beyfendi orada. Sen ne istiyorsun Emin Çölaşan'dan. Bunlar sosyal devletten, cumhuriyetten, kardeşlikten, demokrasiden yanadır. Bunlar açlığa, gelir dağılımındaki dengesizliğe karşı çıkmıştır. Onların kalemi özgürdür. Oturur istediğini yazar.

"Beni üzen ne biliyor musunuz? Yargının içine düştüğü sefalet. Bir savcı iddianame hazırlıyor. Gerçekten de Zaytung haberi gibi. Kaldı ki savcının bütün olayları bilmesi gerekiyor. İddianamede de diyor ki senin geçmişte FETÖ'yü eleştirmen FETÖ'cü olmadığın anlamına gelmiyor. Yani FETÖ'yü eleştirdiğini de biliyor."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret Tepkisi

Fetö'nün Gelinine Dava

Rize'de Ağlatan Veda
»  Washington Elçiliği'nde FETÖ Operasyonu!
»  Mansur Yavaş'ı Şoke Eden Teklif!
»  Fransa'da Noel Pazarına Silahlı Saldırı
»  İşte Emniyet Müdürünü Vuran Polis
»  "Yakın Korumalığımı Yapmıştı"
»  CHP Genel Merkezi'nde Sürpriz Görüşme
»  Rize Emiyet Müdürlüğünde Silahlı Saldırı
»  İtirafçıdan Adil Öksüz İtirafı
»  AK Parti'de Değişim Sırası İlçelerde!
»  Soylu: ByLock'ta Bugüne Kadar...
»  Orduevlerine Giriş Yasağına Tazminat
»  9 İl'de Fetö Operasyonu
»  Başötülü Öğrencinin Hukuk Zaferi
»  Başakşehir Arayı Açıyor 1-0
»  Talha Uğurluel Tutuklandı
»  Bütçede Flaş Agari Ücret Mesajı
»  Bahçeli’den Binali Yıldırım Açıklaması
»  Bakan Gül'den danıştay Açıklaması
»  Talha Uğurluel'e Fetö Gözaltısı
»  Ankara'da neler oluyor?
»  Kılıçdaroğlu ve Akşener Gizlice Buluştu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.