Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5625
EURO
34,9858
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.421,060
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Güçlü Çıkmamız BirileriniRahatsız Etti"
 Güçlü Çıkmamız BirileriniRahatsız Etti
 
Erdoğan: Milletimizin cebine aktardığımız kaynak tutarı 24 milyar lirayı geçti
 
5.7.2020 - 00:33

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açıklanan her veri Türkiye'nin olumlu ayrışacağını teyit ediyor" derken, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde vatandaşlara yapılan maddi yardımların 24 milyar lirayı geçtiğini söyledi. Türkiye'ye saldırılan olduğunu söyleyen Erdoğan, Ülkemiz yakın tarihinde görülmemiş ölçüde güçlü hale geldik. Küresel güç değerlendirmelerinde ülkemizin konumu gittikçe yükseliyor. Ülkemizi 2023'e sağ salim ulaştırdığımızda Türkiye'yi durdurulamaz bir güç haline getirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi hizmet binası açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Hafta içinde yükseldiği açıklanan enflasyon verilerine değinen Erdoğan, "Enflasyonu en kısa sürede tek haneli rakamlarla düşürmekte kararlıyız" dedi. Avrupa Birliği'nin (AB) turizm konusunda Türkiye'yi güvenli ülkeler arasında göstermemesini eleştiren Erdoğan, "Özellikle Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü çıkması birilerini rahatsız etti. AB'nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken, Türkiye'yi dışarda bırakması bunun örneğidir" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Dünya ekonomisinin en önemli merkezlerinden olan İstanbul'un konumunu daha da pekiştireceğine inanıyorum. Koronavirüs salgını sonrası Türkiye'nin cazibesi artacaktır. Yatırım yapmak, kazanç sağlamak, üretmek için çaba gösteren herkesin yanında olmak temel görevimizdir.

"Ülkemize yönelik çifte standartları, iki yüzlü tutumları hukuk devleti niteliğimizi güçlendirerek aşabiliriz. Büyüme rakamları başta olmak üzere pek çok konuda fiili gerçekleşmelerin geride kalması potansiyelimizin zenginliği sayesindedir. Açıklanan her veri Türkiye'nin olumlu ayrışacağını teyit ediyor.

"Ekonomimize kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz. Salgın dönemi çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığının görülmesini birkaç ay öteledi. Toplumun her kesiminin yanında olduk. Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdığımız destek programlarıyla milletimizin cebine aktardığımız kaynak tutarı 24 milyar lirayı geçti.

"Özellikle Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü çıkması birilerini rahatsız etti. AB'nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken, Türkiye'yi dışarda bırakması bunun örneğidir. Biz bir kaybedersek onların kaybı 5 olacaktır, 10 olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun süre sürdürülmesi mümkün değildir. Özellikle turizmde Türkiye ile yarışabilecek bir başka millet tanımıyorum. Elbette bu konuda daha ilkeli davranan ülkeler de var, mesela İngiltere.

"Faizlerdeki düşü tüm piyasalarda canlandırmayı beraberinde getirdi. Özellikle konut, otomotiv sektöründe ciddi bir patlama var. Ulaşımdan sağlığa ardı ardına yaptığımız açılış törenlerinde azmin ifadesidir. Tüm yaz ve sonbahar boyunca sürecek bir açılış takvimi var, durmak yok yola devam. Bu parolayla ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetleri sürdürmekte kararlıyız.

"Enflasyonu 2018 Ekim’de yüzde 25’ten yüzde 11’lere kadar gerilettik. Şu an yüzde 12’lerde olan enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. 83 milyon işimize sıkı sıkıya sarılacağız, hedeflerimize ulaşacağız. Milletimizde taşı sıksa suyunu çıkaracak kararlılık ve azim olduğunu biliyorum. Bu gücümüzü tam kapasite olarak kullanmamız gereken bir döneme giriyoruz. Bu milleti geçmişte teröre boğarak farklı saldırılarla fırsatları kullandırmışlardı.

"Bu defa Türkiye’nin şahlanışını durduramayacaklar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar başaramayacaklar. Tarihi tekerrür ettirmek amacıyla içerde ve dışarda ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu sefer Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar. Türkiye'nin son 18 yıldaki istikrarlı yükselişi, cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanın 5 katının 10 katının yapılabilmesini teşhis etti. Hamdolsun milletimiz özellikle son 7 yıldır bu amaca yönelik yapılan tüm hamleleri boşa çıkardı. Biz de Türkiye düşmanlarını birer birer tepeleyerek işte bugünlere kadar geldik. Ülkemiz yakın tarihinde görülmemiş ölçüde güçlü hale geldik. Küresel güç değerlendirmelerinde ülkemizin konumu gittikçe yükseliyor. Ülkemizi 2023'e sağ salim ulaştırdığımızda Türkiye'yi durdurulamaz bir güç haline getirmiş olacağız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakan Koca'dan Kritik Düğün Uyarısı

Milletvekillerine 'Baro Başkanı' Yasağı

Fabrikanın Sahibi Suskunluğunu Bozdu
»  Baro Başkanları Meclis Kapısında Yattı
»  Halk Erken Seçim İstemiyor!
»  PKK'nın Can Damarına Darbe
»  Vatandaş ‘Zam Yağmuru’na Tutuldu
»  12 Bin KHK'lıya Geri Dnüş Yolu
»  Acı Haberler Gelmeye Başladı
»  Daha Önce de 3 Kez Patlama Olmuş!
»  Kızılay'dan Flaş Patlama Uyarısı
»   56 Yaralı Hastaneye Sevk Edildi
»  Havai Fişek Fabrikasında Korkunç Patlama
»  CHP'li Mahmut Tanal'da Covid-19 Şüphesi
»  Akşener’in MHP’den İhraç Davasında Karar
»  TBMM'de Yeni Koronavirüs Vakası!
»  Meclis Çalışma Süresini Uzattı
»  Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi Talimatı
»  Netflix Meclis'te Erişime Kapatıldı!
»  Astsubaydan Çirkin Atatürk Paylaşımı
»  Babacan: Varlık Fonu'nu Kapatacağız
»  Bakan Koca Yeni Vaka Sayısını Açıkladı
»  Baro Başkanları TBMM'ye Alınmadı
»  Hakan Uzan Genç Parti Genel Başkanı Oldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.