Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3270
EURO
35,0727
IMKB
8,986
ALTIN
2.298,020
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Her Gezimden Genel Başkanın Haberi Var"
 Her Gezimden Genel Başkanın Haberi Var
 
İmamoğlu: Benim her gezimden partimin, Genel Başkanımın haberi var İBB, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı ile birlikte Galata'daki Saint Pierre Han'ı restore etmek üzere protokol imzaladı
 
18.10.2021 - 19:20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, il gezileriyle ilgili olarak, "İstanbul'un sınırlarının dışına adım mı atmayalım yani? Ne kadar saçma bir bakış açısı; bir. İkincisi; benim her gezimden partimin, Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberi vardır. Çünkü ben kendisini ararım. Gezilerimle ilgili bilgi veririm. Ne için gittiğimi anlatırım. Kendisinin bu süreçle ilgili, her aşamasından, her adımından haberi vardır. Üçüncüsü; benim gezimin gündemi bellidir" dedi. Diyarbakır'da kendisinin bilgisi dışında bir miting organize edildiği duyumunu alınca hemen ilgilileri uyardığını ve kararın geri çekildiğini belirten İmamoğlu, konunun CHP Genel Merkezi ile uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını söyledi.

İBB, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı ile birlikte Galata'daki Saint Pierre Han'ı restore etmek üzere protokol imzaladı. Protokol imza töreninin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


İmamoğlu, son dönemde gerçekleştirdiği il gezileri ve bundan aldığı geri dönüşler ile Diyarbakır Darkapı'da yapmak istediği mitingin CHP Genel Merkezi'nin talimatı üzerine iptal edildiği yolundaki iddiasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"İstanbul'un sınırlarının dışına adım mı atmayalım yani"
“İl gezileri ilk defa olmuyor. Hatta Ekrem İmamoğlu olarak, İBB Başkanı olarak da daha önceki belediye başkanlığım döneminde de belki de hayatımın en az il gezisi yaptığım dönemi yaşıyorum. Bakarsanız, böyle 6-7 ayda ilk defa iki gezi yapmışımdır diye görürsünüz. Ne yapalım yani? İstanbul'un sınırlarının dışına adım mı atmayalım yani? Ne kadar saçma bir bakış açısı; bir. İkincisi; benim her gezimden partimin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberi vardır. Çünkü ben kendisini ararım. Gezilerimle ilgili bilgi veririm. Ne için gittiğimi anlatırım. Kendisinin bu süreçle ilgili, her aşamasından, her adımından haberi vardır. Üçüncüsü; benim gezimin gündemi bellidir. Yani Elâzığ’a niçin gittim? Veya Diyarbakır'a niçin gittim kısmı bellidir. Ve biz bununla sorumluyuz.

"Mitingle ilgili bilgim yoktu, uyardım kararı geri çektiler"
Bir miting ve hani böyle bir süreçle bizim hiç alakamız ve bilgimiz dahi yoktu. Arkadaşlarım sosyal medyada bu paylaşımı görünce, oradaki yönetimi veya bu konudaki karar alanları uyardım ve ondan sonra da bu kararı alanlar bunu geri çektiler. Genel merkezle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Çünkü bizim gezimizin öyle bir niyeti yok zaten. Bizim gezimizin niyeti, Elâzığ’da çok hayırlı bir işe imza atmak. Gönül isterdi ki oradaki kamu yöneticileriyle imzalayalım. Onlar da katılsınlar.

"Kim kime talimat veriyor, "oraya gitmeyin" diye"
Bence bu gezide sizlerin de devlet yetkililerinin de ele alması gereken ne biliyor musunuz? İBB Başkanı Gümüşhane'ye gidiyor ve çok değerli bir okulun başlangıcına imza atıyor. İBB Başkanı Elâzığ’a gidiyor, muazzam bir meslek lisesinin yapımı için süreci başlatıyor, imza atıyor. Allah aşkına devleti temsilen orada niçin o şehrin valisi yok? Orada niçin o şehrin belediye başkanı yok? Kim talimat veriyor? Yani bırakın genel merkezin Ekrem İmamoğlu'yla ilişkisini, hükümetin yöneticileriyle, o şehrin mülki amirinden belediye başkanına, onların ilişkisini sorgulayın. Kim kime talimat veriyor, ‘Oraya gitme’ diyor? Kim kime talimat veriyor, ‘İzinli ol ya da raporlu ol’ diyor, buna bakın. Ya da tesadüf müdür? İmamoğlu hangi şehre giderse o şehrin valisi raporlu, belediye başkanı izinli ya da seyahatte oluyor. Onun için lütfen buna odaklanın. Benim gezimden genel başkanımın haberi var, biz bilgisini veriyoruz. Gayet değerli ve güzel bir süreç yönetiyoruz.

"Bu ilgi benim sorumluluğumu çok çok büyüttü"
Ne gördüm? Şehirlerde şunu gördüm: Millet kararını vermiş, süreci bekliyor. Gerçekten bugünün zor durumlarından, zor koşullarından başta ekonomi, işsizlik, insanların geleceğe dair kuşkuları, eğitim, yani ‘nasıl bir eğitim alacağım, ne olacak’. Yurt, yurtta kalamıyorum. 'Bana yurt verin' diye çığlık atan gençler; kadınlar, anneler, çocuklar, bu manada muazzam bir ilgi gördüm. Bu ilgi benim sorumluluğumu çok çok büyüttü. ‘İstanbul'a döndüğümde görevimi daha iyi yapmalıyım’ duygusuyla döndüm. Benim motivasyonumu çok çok büyüttü. Onun için çok bu anlamda ders aldığım ve bu anlamda motivasyonumu yükselten bir gezi olmuştur. Bu şekilde özetleyebilirim.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkeme kararı sonrasında Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Büyükada İskelesi'ndeki yerinden tahliye edilmesi sırasında yaşananlar ve kentteki taksi kriziyle ilgili sorular üzerine de şunları söyledi:

"Zabıtaya müdahale eden emniyet güçlerini kim gönderdi hala arıyorum"
“Büyükada İskelesi'ndeki tahliye sırasında kriz çıkmasına sebep olan kimse ben hala arıyorum, bulamadım. Zabıtaya müdahale eden emniyet güçlerini oraya kim, ne için, hangi talimatla, yasanın hangi maddesini kullanarak yolladığını ben arıyorum, bulamadım hala. Elde hiçbir veri yok. Bir talimat yok ortada. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir kamu kurumunun hakkı olan bir yeri, bir vakıf adına tahliye edilmesi için yine bir kamu kurumu olan emniyet müdürlüğümüzün çevik kuvvet ekibi, yaklaşık 40-50 emniyet mensubu, tabiri caizse tekme-tokat misali dışarıya atması manzarasını bu ülkeye yaşatan kim? Ben merak ediyorum. Birisi çıksın desin ‘Ben yaptırdım’. Hakkında suç duyurusunda bulunacağım.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Motorin 10 Günde 87 Kuruş Zamlandı

İmamoğlu Rus Gazetesine Konuştu
»  Uğur Şahin'den Kanser Aşısı Müjdesi
»  Öğrencilere Cami Temizlettiler!
»  İkinci El Otomobil Piyasası Yine Uçacak
»  "Seni Kollayacak Bir AKP’li Yoksa..."
»  Yolsuzlukları Açıkladı,İşten Kovuldu
»  Akşener'den Yoksullık Paylaşımı
»  İmamoğlu: Taksi Ağalığı Bitecek
»  Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Yanıt
»  Avrasya'ya Göre CHP AKP'yi Yakaladı!
»  Erdoğan Afrika Turuna Çıkıyor
»  TBMM Bütçe Maratonu Mesaisine Başlıyor
»  TÜGVA'da Kadrolaşma Tepkisi
»  Botaş'ı Dolar Vurdu
»  Kılıçdaroğlu Paylaşımına Sert Tepkiler
»  Partilerin Kasası Para Dolacak
»  "Kimi Tehdit Ettiğine Dikkat Et"
»  Kılıdaroğlu'na Soylu'dan Sert Tepki!
»  Merkel'den Veda Ziyareti
»  Kılıçdaroğlu'ndan Bürokratlara Uyarı
»  İmamoğlu'na Randevu Vermediler
»  SedatPeker ve 91 Kişi Hakkında İddianamE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.