Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmayız''
 Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmayız
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında kürsüye gelerek milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Soylu belediyelerle ilgili gelen bir soru üzerine ise dikkat çekici bir yanıt verdi: "Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x'tir, y'dir, z'dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler."
 
19.10.2017 - 09:50

 TBMM Genel Kurulunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.
Bakan Soylu, tasarının birinci bölümünün görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

'İKTİDAR MUHALEFET BELEDİYELERLE İLGİLİ ÖZEL TEFTİŞE BAŞLIYORUZ'
İçişleri Bakanı Soylu, belediyelere yönelik sorulara şu yanıtı verdi: "Burası Meclis. Biz yürütmeyiz ve birkaç çember içinde denetleniyoruz. Belediyeleri de denetlemek bizim asli görevimizdir. Buradan ilan ediyorum; Türkiye'de iktidar, muhalefet belediyelerle ilgili özel teftişe başlıyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 3 yıldır, 4 yıldır Türkiye'nin yaşadığı macerayı herhalde siz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Nelerle uğraşıldığını ve müfettiş sayımızın nerelere düştüğünü, bu konuda nasıl adım atıldığını... Siz de ben de biliyoruz ki belediyeler konusunda, CHP'li belediyeler olsun, diğer belediyeler olsun merkezi idarelerin bu konudaki denetimleri mümkün olduğunca kısıtlı. Oysa devlet kendi denetimini ortaya koymalıdır."

MAFYAYA KARŞI KARARLI ÇALIŞMA
Mafya ve organize suç örgütlerine yönelik kararlı bir çalışma yürütüldüğünü, yasal düzenlemelerin ardından bu suç örgütlerine yönelik operasyonların sayısının arttığını belirten Soylu, 2014 yılında bin 22 olan operasyon sayısının 2015'te 587'ye, 2016'da 573'e düştüğünü, 2017 yılında ise şu an itibarıyla 950 olduğunu bildirdi. Organize suç şebekeleri ve mafyaya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklananların sayısında da artış olduğunu dile getiren Soylu, bir yandan FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken diğer taraftan da mafya ve benzeri suç yapılarına yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

'TÜRKİYE'DE 3 MİLYON 135 BİN SURİYELİ VAR'
Türkiye'deki Suriyeliler'in sayısına ilişkin soruyu yanıtlayan Süleyman Soylu, şunları söyledi: "Şu anda 3 milyon 135 bin Suriyeli var. Bunun 1 milyon 510 binini 0-18 yaş grubu arasında. Şöyle bir değerlendirme çok manipüle ediliyor oluyor; 'Savaşacak insanlar gitsinler, orada savaşsınlar'. Bir taraftan savaşmayı men eden bir akıl ortaya konulmakta, sürekli bu akıl salık verilmekte, diğer taraftan da biz onlar adına niye... Şu anda bizim Cereblus'ta bulunmamız, Azez'de bulunmamız, El Bab'da bulunmamız esas itibarıyla Türkiye'ye yönelebilecek bir takım tehditlerin orada engellenmesi adına çok önemli bir politikadır."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesinde büyük bir mücadele ortaya koyduğunun altını çizen Soylu, ancak ülke içinde karşı karşıya kalınabilecek bir takım sıkıntıların sınırlar ötesinde karşılanmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bakan Soylu, "Bize sığınmış insanlarla kendi vatandaşlarımız arasında bir fitne oluşturmaya çalışanlar var. Biz kendi sorumluluğumuzla ve insanlık adına buna müsaade etmeyiz." dedi. iyeleri de nasıl gözünün yaşına



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş..Barzani Seçimleri Askıya Aldı

Niğde Belediye Başkanı İstifa Etti!

Erdoğan'dan Sert Sözler
»  Erdoğan'dan,Baykal Talimatı
»  Türk Askeri Zap'ta
»  Başbakan Kılıçdaroğlu ile Ne Konuştu?
»  CHP'den Flaş Baykal Açıklaması:
»  Baykal'ın Doktorundan Korkutan Açıklama
»  OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı
»  Flaş.. Baykal'a 3. Ameliyat!
»  Şırnak'ta Madende Facia,7 Ölü
»  Kerkük'te Dev Peşmerge Heykeli Yakıldı
»  "Tıpış Tıpış O Paraları Geri Verecekler"
»  "Bütün Dualarımız Deniz Beyle Birlikte"
»  Baykal Ameliyattan Çıktı
»  Bahçeli'den Hükümete Flaş Teklif
»  Deniz Baykal Ameliyata Alındı!
»  Ankara'da Flaş Görevden Alma Kararı
»  "Siz Ne İsterseniz Ben Onu Yaparım"!
»  Talabani ile Barzani Birbirine Girdi
»  Irak, Şengal'i Aldı
»  Barzani Fena Satışa Geldi!
»  Erdoğan'dan Grup Başkan Vekilerine Tepki
»  Erdoğan'dan Baykal'a Ziyaret
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.