Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4672
EURO
35,0825
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Onların Darbe Yapması Mümkün Değil"
 Onların Darbe Yapması Mümkün Değil
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.
 
9.4.2021 - 12:43

 

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* İtalya Başbakanı da çıkıp Erdoğan’a posta koydu. O postaya da karşı koyarız biz. Biz rekabet edebiliriz, demokrasi yoluyla iktidarı değiştirmek için vatandaşlarımıza bunları izah edebiliriz ama İtalyan Başbakanı’nın Erdoğan’a posta koymasına müsaade etmeyiz. Ama Sayın Erdoğan buna müsaade edecek şimdi. Yakın zamanda o masaya oturmazlarsa, göreceğiz.

“LOKANTALAR, KAFELER KAPATILDI AMA LEBALEP KONGRELER YAPILMAYA BAŞLADI”

* Dünyada birinci olduk corana ile ilgili. Corona ile ilgili ilk teklifleri yapan siyasi partinin Genel Başkanı benim. Dedik ki, hemen üç hafta kapanalım, yurtdışına gidiş gelişleri kapatalım.

* Ondan sonra normalleşmeye doğru adım atalım. Lokantalar, kafeler kapatıldı ama bir baktık lebalep kongreler yapılmaya başladı.

* Dükkanları kapattınız, lokantaları kapattınız doğru dürüst destek vermediniz esnaf açıkta kaldı. Geçim ittifakı meselesine çok katıldım. Biz coronayı yönetemedik. Kongrelerde insanları toplamayı bir marifet saydılar.

* CHP de biz de kongre yaptık biz sadece delegelerimizle yaptık kongremizi. Bu kadar büyük bir patlamayla doktorlar hemşireler ne yapacak, hastanelerimizin içleri dolu. Devlet yönetmek ciddiyet ister devlet yönetmek vatandaşın yerine kendini koyup ona göre çözüm üretmek ister.

*Dünya kadar ceza kesildi gariplere. Şimdi 55 bin insan hasta ve ölümler artıyor. Hastanelerde yoğun bakım için sıra var, ağır hastalar için bizden torpil yapmamız isteniyor.

* Yazıktır günahtır. Defalarca söyledim 10'ar bin lira esnafa para verin dedik, ailelere kişi başı para yardımı yapın dedik, faizli kredileri bir yıl uzatın dedik, kısa çalışma ödeneği bitti, 1,5 milyon kardeşimiz işsiz kalmakla karşı karşıya, bunu uzatın dedik. Bütün bunların yerine lebalep kongreler yapıp bununla övündüler.

* Aşı getirilemedi, kendileri oldu biz de olduk bizimkilerin ikincisi geliyor, altı aylık bir sürede koruyormuş. Bugüne kadar ülkenin yüzde 65'i aşılanmış olmalıydı. Orada büyük bir problem yaşandı.

*Cezaların hukuki olarak iptal olması gerekiyor, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bu arkadaşların ceza ödemediği bir yerde gariplerin ceza ödemesi hukuki değil, iade edilmeli.

“TÜRK SİYASETİNDE SEÇMEN MAALESEF VELİNİMET OLMAKTAN ÇIKMIŞ”

* 20 Ocak 2020'de esnaf gezmeye başladım. Esnaf elektrikten şikayet ediyor, müşterinin alım gücünün düştüğünü söylediler, stopaj pahalı, sigortanın birazını devlet üstlensin gibi şikayetler vardı.

* Covid yüzünden bu işi durdurmak zorunda kaldık. Vatandaşa yayıldı bu ziyaretlerimiz, bizim derdimizi de söyle dediler biz de milletin kürsüsünü kurduk. Sonra baktık pandeminin geçeceği yok tekrar gezmeye başladık 120 küsur ilçe gezmişim, 25 civarında il gezdim.

* Vahim olan, çiftçi yanmış durumda, hayvanını satan, kestiren besicilerden bahsediyorum. Buğday ekenden sebze ekene kadar çiftçi.

* Orada tencere kaynatamayan kadına da rastlıyorsunuz, emekliye de rastlıyorsunuz. Bu çalışmayı vatandaşın derdini kamuoyuna mal eder olduk. Kütahya'da aç insan mı olur? Vardı. İnsanlar ayda bir kere tavuk alıyor, et alamıyor.

* Develi'de bir vatandaş açım diye sinir krizi geçirdi. Bütün bunları kamuoyu ile paylaşıp dikkat çekmeye çalıştığınız zaman neyi gördüm biliyor musunuz?

* Türk siyasetinde seçmen maalesef velinimet olmaktan çıkmış. Öznemiz vatandaşımızdır. Bu iktidarın aymazlığının ciddiyetsizliğinin bizi değerlerimiz üzerinden kutuplaştırmasının sonuna kadar karşısında olacağız.

*Ak Parti mensubu bir çiftçi partili değil, benimle ilgisi yok, cesaret gösterdi çıktı konuştu, başına gelmeyen kalmadı.”

104 EMEKLİ AMİRALİN BİLDİRİSİ

* Sabah uyandık gece yarısı bir bildiri yayınlanmış, bazı cümlelerini çıkardığımız zaman aslında problemi bulunmayan bir metin.

* Elbette herkesin fikrini söyleme hak ve hukuku var fakat bu kişilerin biraraya gelinmiş 104 emekli amiral böyle bir bildiri yayınladı. Algısı bu. Ne demişler? Dikkatle okudum, Montrö var sarıklı hoca var. Mustafa Şentop dedi ki, ‘Montrö’den bile çıkabilir’ dedi.

* O konuşma üzerine benim ve Kılıçdaroğlu'nun bir konuşması vardı, biz çok sert tavrımızı koyduk. Sayın Şentop geri adım attı ben öyle demek istemedim dedi.

* Sayın Babacan, Davutoğlu'nun da tavrı oldu, herkes bunun karşısında bir kamuoyu oluşturdu. Böyle bir bildiri çıktı, ne oldu? Can suyu oldu. Bu bildiri yanlıştır, saati yanlıştır, tavrı yanlıştır, iktidara parmak sallıyormuş durumu yanlıştır.

* Ben bu konuyu çok da ciddiye almamamız gerektiğini ifade ederek bu eyleme zevzeklik dedim. İlk defa hem Ak Parti'nin yanında yer alanlarla karşısında yer alanların aynı anda kızdığı kişiyim ben. Bu zihniyetle mücadele elbette siyasetçinin işidir. Bizi beğenmeyenler siyasi partiler kurabilirler, oralarda yer alırlar.

“ONLARIN DARBE YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL”

* Milli iradenin muhatabı siyasetçidir. Onların darbe yapması mümkün değil. İşçi konuşulmuyor, pandemi konuşulmuyor hiçbir şey konuşulmuyor bu can suyu taşımaktır. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum bu insanları küçük ortağınızın gazına gelip mahkum ettirmeye kalkışmayın.

* Yargı sizin elinizde gibi bir görüntü verdi. Dolayısıyla bu insanların ortaya koydukları darbe ile alakası olmadığını söyledikleri bu konuların neticesinde bu insanları gündem değiştireceğim diye uzun uzun mahkemelerde sonra başka bir eyleme geçmeniz çok yanlış olur, başkalarının gazına gelmeyin.

“ERDOĞAN PARLAMENTOYU AYAK BAĞI OLARAK GÖRDÜ”

* Sayın Erdoğan hep parlamentoyu parlamenterleri kendine bir ayak bağı olarak gördü. Sayın Erdoğan çözemediği hiçbir problemi acaba bir yerde yanış mı yaptım diye konuşmak yerine parlamentoyu suçladı, sistemi suçladı her seferinde bir yere fatura çıkardı elini yıkayıp çıktı.

* Artık ben demek zorunda. Nitekim ben diyor. Gelinen noktada Sayın Erdoğan herşeyin sorumlusu, ben demekten zevk alıyor. Saray paralel bir evren yaratır ve sokakla ilgisi olmayan bir yönetim anlayışıdır.

* Kanal İstanbul konusunda böyle konuşabilmek için Cumhurbaşkanlığı sistemini istedi Sayın Erdoğan. Bu ülkenin sahibi arkadaş, ruhu o hale dönmüş.

* Öyle olduğu için diyor ki, siz kimsiniz de haşmetmeab Sayın Erdoğan'a karşı çıkıyorsunuz. 20 sene sonra su problemi yaşayacak bir ülkeyiz, buna çözüm üretmemiz gerekir.

“PARAYLA DA ALAMAYACAĞIMIZ ŞEYLERE DOĞRU GİDİYORUZ”

* Parayla da alamayacağımız şeylere doğru gidiyoruz. İklim parayla alamayacağımız bir şey. Mesela Kanal İstanbul bu dediğim konuları son derece olumsuz etkileyen bir gelişme olmasına rağmen.

* Siz şimdi o doğayı mahvedecek doğayı tahrip edecek Marmara'yı fosseptik çukuruna çevirecek bir projeyi neden hayata geçiriyorsunuz.

* Sayın Erdoğan'ın torunları da buradan zarar görecek. Ekoloji, iklim, su kaynakları, Marmara ekosistemi mahvolacağı belli. Bundan nasıl bir milli menfaatimiz var. Anlam vermek mümkün değil.

3 AYRI MAAŞ TARTIŞMALARI

* Sarayda yaşıyorsunuz hiçbir masrafınız yok eşiniz kendiniz beş maaş, kibir, herkese parmak sallamak.. Ben amiralleri yargıda süründürme demiştim Sayın Erdoğan'a, şimdi bu parmak sallayan bu zevzekleri de mahkemeye götürsün. Kısa çalışma ödeneğinden alınan para 1580 lira yazıktır.

İYİLEŞTİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ SEÇMEN SATIN ALDI

* Emeklilikte de çalışırken de 3600 için dezavantaj. Sayın Erdoğan söz verdi ama yapmadı. 3600 meselesine el sürülmedi. Biz bunu takip etmeye devam edeceğiz yapmadıkları takdirde biz gelince yapacağız.

* Türkiye'nin kaynakları çok geniş. Muhalefet olarak baktığımız zaman bir şeyi gördük beraber olabilirsek, ayrışma noktaları yerine birleşme noktalarını biraraya getirirsek başarabiliriz. 15 aydır geziyorum bu gezmenin içinde partime dair kendime dair bir tek kelime yok, sadece insanlarımızın derdini dinleyip muhalefetin başarabileceğini anlatmaya alışıyoruz.

* Biz sandık yoluyla millet iradesiyle yeneceğiz. Hukukun adaletin ortadan kalması, demokrasinin zedelenmesi sebebi ile iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüşü seçmen satın aldı, seçmen bunun yanında. Ak Partili seçmen de bunu istiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İzmir'de Askeri Eğitim Uçağı Düştü

Seçim Göçüne Yeni Önlem!

Ankara Merkezli 33 İl'de Operasyon
»  "Türkiye Lebalep Hasta"
»  "Diktatör Arıyorsanız Tarihinize Bakın"
»  DışişleriBakanlığı'ndan İtalya'ya Kınama
»  İtalyan Başbakanından Tepki Çeken Sözler
»  "Bir An Önce Seçimin Olması Lazım”
»  Amirallerin Gözaltı Süresi Uzatıldı
»  TBMM'ye Ziyaretçi Yasağı
»  İyi Parti'de Kriz Yaratacak Roğörtaj
»  Ayasofya Baş İmamı İstifa Etti
»  SGK'dan KOD 29 Düzenlemesi
»  Seyahat Kısıtlaması Çağrısı
»  TSK'da Türban İptal İstemine Ret
»  Babacan:Gitme Zamanları Yaklaştı
»  Güvenlik SoruşturmasıBu Kez Kabul Edildi
»  Zeytin Dalı Bölgesinden Acı Haber
»  AK Partili Vekil Kürsüde Fenalaştı
»  Konya'da Türk Yıldızları Uçağı Düştü
»  Çin'den Küstah Paylaşıma Savunma
»  Erdoğan: Buram Buram Darbe Kokuyor
»  " Küçük Ortağının Dolduruşuna Gelme"
»  Ankara'da Flaş FETÖ Operasyonu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.