Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5822
EURO
34,7960
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.509,000
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Yıldırım Değil Işık Hızıyla Yapmışlar"
 Yıldırım Değil Işık Hızıyla Yapmışlar
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk dosyaları savcılığa gönderildi
 
27.5.2019 - 14:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, belediyedeki ilk yolsuzluk dosyasını savcılığa gönderildi. Yavaş, belediyenin çekim işleri için ihale almasından iki gün sonra 1,5 milyon lira ödeme yapılan şirket ve ihaleyi verenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısına göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti. (ANFA) Genel Müdürü Erdal Türk, 25 Mart 2019'da, şirkete ait fuar, sergi, satış, tiyatro, konser anfileri, gençlik ve spor merkezi, lokanta, büfe, konuk evi, otel kongre salonu, sera, parklar, yeşil alanların tanıtım fotoğraf, video ve slayt çekimlerinin yapılması için hizmet alımı işinin ihalesine karar verdi. Bu olurdan 1 gün sonra 26 Mart'ta ihale yetkilisi Erdal Türk tarafından ihale, denetim, muayene kabul komisyonu oluşturuldu. Bu işlemden yine bir gün sonra yani 27 Mart'ta saat 15.30 da yapılan ihale sonucu medya tanıtım hizmet alımı işi Ahmet Boyacı'nın yetkilisi olduğu Ceylin Şirketi'ne 1 milyon 510 bin 400 liraya verildi. Hakkında araştırma yapılmadan, yeterliliği incelenmeden Ceylin Şirketi'yle sözleşme imzalandı. Aradan bir gün geçtikten sonra, 29 Mart'ta, denetim muayene ve kabul komisyonunu oluşturan ANFA Şirketi'nde çalışan Ramazan Can, Oktay Karakaya ve Eda Zorlu tarafından belirtilen hizmetin teknik şartnamede istenilen özelliklere uygun olarak eksiksiz ve sağlam bir vaziyetle kabul edildiğine dair, Ceylin Şirket yetkilisinin imzasının olmadığı bir kabul tutanağı düzenlendi. Aynı gün yanı 29 Mart'ta Ceylin şirketi tarafından fatura düzenlendi ve fatura bedeli olan 1 milyon 510 bin 400 TL ödendi.

/Mansur Yavaş, savcılığa intikal ettirilen olayı şöyle anlattı:

“İşlemler, yıldırım hızı değil, ışık hızıyla, üç gün içerisinde ihale yapıp, sözleşme imzalanıyor. 30 gün süreli işin kabulü ilk gün yapılıyor, fatura kesilip tebliğ ediliyor. İş bedelinin tamamının ödenmesi teknik şartnameye, sözleşmeye ve hukuka aykırı olup dolandırıcılık, nüfuzu kötüye kullanmak, görevi ve yetkiyi kötüye kullanmak suçunu oluşturur. Bu işlemler o kadar pervasızca yapılmış ki, ne sözleşme ne hukuk ne de çalıştığı şirketin hukuk çerçevesinde menfaatleri düşünülmemiş sadece kanuna aykırı olarak bir para ödenmesi yolu tercih edilmiştir. Hizmet Alım İşi Kamu İhale Kanunu'nun istisnalar başlıklı 3/g maddesine göre yapılmış. İlan yapılmış olsa katılım çoğalarak rekabet oluşur ve şirket işi daha ucuza verebilirdi. Bu hizmet alım işinin 15 gün önce veya 15 gün sonra yapılmasının hiçbir önemi yoktur. Sadece 15 gün sonra yapılsa yerel seçimler yapılmış olurdu o kadar.”

Avukat Ahmet Tuğrul tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan başvuruda, ‘Ceylin Şirketi kötü niyetle, daha işin ikinci günü fatura keserek müvekkil şirketi dolandırmayı amaçlamış ve diğer şüpheliler vasıtasıyla amacına ulaşmıştır' denildi.

Başvurudaki diğer iddialar şöyle:

"Sözleşmenin eki olan ‘teknik şartname' incelendiğinde toplam 355 adet kiralama işleminin yapılacağı, her bir ünite için yayın süresinin 30 gün olduğu belirlenmiştir. Ancak 355 adet reklam ünitesinin bir günde gezilmesi mümkün değildir. Bu nedenledir ki sözleşmede işin süresi 30 gün olarak belirlenmiştir. Şüpheli firma daha ilk gün fatura keserek, müvekkil şirketi dolandırarak haksız kazanç elde etmeyi amaçlamıştır. Şüpheli firma tarafından, müvekkil şirkete ibraz edilen herhangi bir kiralamaya dair fatura ibraz edilmemiştir. Bu da göstermekledir ki şüpheli firma diğer ANFA görevlileriyle anlaşarak daha işe dahi başlamadan sözleşme bedelini tahsil ederek müvekkil şirketi dolandırmayı amaçlamış, zarara uğratmış, dolandırmıştır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'den Yunanistan'a 2 bin Asker

ÜLKEM Partisi Adıyla Yeni Bir Parti Daha

6 İlde Fetö Operasyonu,23 Gözaltı
»  Ergenekon’un Efe’si Makedonya’dan Kaçtı
»  Ankara'da 2,8 büyüklüğünde deprem
»  Göztepe'de Büyük Sevinç
»  Hükümlüler Öcalan'ın çağrısına Uydu
»  Yeşilçamın Efsanesi Hayatını Kaybetti
»  "24 Haziran Güzel Bir Gun Olacak"
»  Fetö'den 5 Rütbeli Askere Tutuklama
»  İmamoğlu Saadet Partisi İftarında
»  23 Haziran İçin Anketler Ne Diyor?
»  İmamoğlu'ndan Karadeniz Tutu Hazırlığı
»  Erdoğan'dan Sanatçı ve Sporculara İftar
»  Cumhurbaşkanlığından O Habere Açıklama
»  Doktorlara Müjdeli Haber...
»  Darbecilere Öcalan'la Aynı Muamele
»  YSK'dan Sandıklara İmam Başkan!
»  Akşener'dan Öcalan Tepkisi
»   ‘Dersim’ Kararına Mahkemeden Durdurma
»  "Ankaralının Kuruşunun Hesabını Sorarız"
»  Mansur Yavaş'tan 2 yeni Genelge
»  Erdoğan'dan Uber Resti
»  Komünist Başkandan Dersim Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.