Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1391
IMKB
9,069
ALTIN
2.292,930
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
10 Dakikada Corına Testi
10 Dakikada Corına Testi
 
Almanya'da insanların kendi kendilerine evde uygulayabilecekleri korona testlerinin satışı başladı. Testlerin 10 dakika içinde yüzde 100'e yakın oranda kesin sonuç verdiği açıklandı.
 
8.3.2021 - 09:37

yrıca, Almanya her vatandaşa haftada bir ücretsiz test yapmayı planlıyor. Kararı eleştirenler de var. Almanya’da insanların kendi kendine uygulayabilecekleri “hızlı koronavirüs testleri”satışı başladı. Ucuz market zinciri Aldi dahil olmak üzere, çeşitli pek çok yerde cumartesi sabahı itibariyle satışa sunulan testler, kısa bir süre sonra tükendi. Diğer market zincirleri Lidl, Rewe ve Edeka da söz konusu testlerin satışına kısa süre içinde başlamayı planlıyor. Kozmetik mağazaları DM ve Rossmann’ın da salı günü testleri piyasaya sürecekleri belirtildi. Eczanelerin de hızlı testlerin tedarikine başlamak istediği kaydedildi.


Almanya’da üretilen bu hızlı testlerin satışına başlayan Aldi marketlerinde şu an için her müşteriye bir paket alma sınırlaması var. İçinde beş test bulunan bir paketin fiyatı yaklaşık 25 euro. Aldi marketler zinciri, talebin çok yüksek olduğunu ve eğer böyle devam ederse arzın, kampanyanın ilk gününde tükenebileceğini bildirdi. Aldi marketleri sözcüsü “Bu daha ilk parti, ürünün daha fazlası ise yolda” dedi.

Almanya Federal İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü, 24 Şubat’ta vatandaşlar tarafından uygulanabilen bu testlere ilk onayı vermişti.


HIZLI TESTLER YAYGINLAŞIYOR MU?
Almanya Sağlık Bakanı Spahn geçtiğimiz haftalarda hızlı sonuç veren koronavirüs testlerinin yaygınlaştırılacağını ve insanların kendi kendine test yapabilecekleri kitlerin de gerekli izni aldıktan sonra yakında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.

Profesyoneller tarafından uygulanan ve hızlı sonuç veren testlerin her vatandaşa haftada bir sağlanması gündemde. İnsanların kendi kendine uygulayabileceği testlerin de özel ziyaretler öncesi kullanılmasının faydalı olabileceği söyleniyor.

Almanya’da Sosyal Birlik VdK ise hızlı sonuç veren ve ver her vatandaşa haftada bir sağlanması planlanan testlerin yeterli olmadığı görüşünde: “Haftada bir test, etkinliklere katılabilmenin koşulunun ‘negatif’ sonuç gerektirdiği durumlarda yeterli değil” dedi. Bahsi geçen hızlı testlerin, ücretsiz şekilde sağlık çalışanları tarafından sağlanması planlanıyor. İnsanların kendi kendine yapabileceği ve bugün satışa açılan testler ise ücrete tabi. Haftada bir sağlanacak ücretsiz testlerin yeterli olmadığı, bunun toplumdaki adaletsizlikleri arttıracağını savunan Birlik “Sosyal yaşama katılım, cüzdana bağlanmamalı” açıklaması yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sarı İllerde Kırmızı Kural

Rasim Öztekin İçin Kan Aranıyor

Survivor Poyraz Neden Yok?
»  Rasim Öztekin Kalp Krizi Geçirdi!
»  Cem Yılmaz’ın evinde yangın
»  'Kısıtlamasız' Cumartesi Uyarıları
»  Ankara'da 'Çöp' Atma Cinayeti
»  Tiyatro Dünyasından Acı haber
»  Ünlü Tasarımcı Ölüm Bulundu
»  A101 Çalışanları İsyan Etti
»  Meteoroloji'den İstanbul'a Uyarı
»  Mahkûmlara Mail Hakkı Geliyor
»  Çift Maskenin Koryuculuğu Yokmuş!
»  Vekilin Taziye Mesajı Yürek Dağladı
»  Beyoğlu'nda Kadın Dehşeti
»  Doğalgaz Bizde Ucuzmuş!
»  Güncel Corona Virüsü Verileri
»  Yaşlı Adam Oturduğu Bankta İntşhar Etti
»  Ankara'da Ekmeğe Yüzde 16 Zam
»  Hande Sarıoğlu'nun DikkatÇeken Paylaşımı
»  Bar ve Restoranların Saat İsyanı
»  Ankara'da 65 Yaş Üstü İçin Yeni Karar
»  Survivor'a Erken Veda
»   Yakılmış Yüzlerce Telefon Bulundu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.