Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5706
EURO
35,0212
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.428,750
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
11 Şehit Son yolculuğuna Uğurlandı
11 Şehit Son yolculuğuna Uğurlandı
 
Helikopter kazasında şehit olan 11 asker Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı
 
5.3.2021 - 15:50

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi helikopter dün 14.25’te irtibat kesildikten sonra düştü. 11 asker şehit oldu, 2 asker yaralı kurtuldu. Kazada şehit olan 11 asker için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Ankara'ya getirilen şehit askerler Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve diğer bakanlar katıldı.

Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Şu musalla taşında ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda temenni ediyorum ki rabbim bizleri sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun. Tabii şu anda korgeneral Osman Erbaş komutanımız komutanlığın ötesinde tevazuyla gerçekten duruşuyla çok çok farklı mütevazı bir insandı. Ve yanındaki yine kardeşlerimle beraber çıktıları bir yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler. Biz bir şeye inanıyoruz. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onalar diridirler ancak siz bilemezsiniz. Şimdi 11 şehidimizi hakka uğurlarken biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tüm aileye, milletimize rabbimden sabırlar diliyorum. Şu anda bu cenaze namazına katılan tüm kardeşlerimiz zaten sizler özellikle tezkiye ettiniz. Çünkü onlar bizim için bir yolculuktaydılar. Bu yolculukta da mukadder olan ölümle karşı karşıya kaldılar. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Hele hele din uğrunda vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin mukafatı değildir. Rabbim bunu mukâfat olarak bizlere lütfederse ne kadar güzel. Temenni ederim ki rabbim bizlere de bunu nasip eder. Ben de son olarak tüm kardeşlerimden bir Fatiha okumalarını isteyeceğim."

Bakan Akar'dan yaralılar hakkında açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Elazığ'da, helikopter kazasında hayatını kaybeden 11 asker için düzenlenen uğurlama töreninin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde yaralanan askerlere ilişkin, "Yaralılarımızın durumu şu anda iyi" diyen Bakan Akar, şehit 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın sevilen bir arkadaşları olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Silahlı Kuvvetlerimize hizmetler eden bir arkadaşımızdı. Maalesef ki böyle elim kaza sonucunda kaybettik. Hepimizin, milletimizin başı sağ olsun. Bütün kurumlara, kişilere, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Elazığlı hemşehrilerimiz çok destekte bulundu. Valimiz, Belediye Başkanımız ve arkadaşlarımız. Tüm halkımız sağ olun, var olun. Yaralılarımızın durumu şu anda iyi."

Dün meydana gelen kazanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kazanın nedenine ilişkin olarak, “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir” açıklamasında bulunmuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ümit Özdağ da prti Kuruyor!

Şehitler İçin İlk Tören Yapıldı

'Yazıcıoğlu Kazasına Çok Benziyor'
»  Kahreden Kazanın Nedeni Açıklandı
»  "Sanki Devleti Ben Yönetiyorum!"
»  New York'taki Küstah İlana Soruşturma
»  Şehit Sayısı 11'e Yükseldi
»  O Helikopter Sabıkalı Çıktı!
»  Fenerbahçe'ye Antalyaspor Çelmesi 1-1
»  Kaza Kırıma Uğradı Ne Demek?
»  Bitlis'te Yaralı Askerden Acı Haber!
»   Erdoğan'dan Başsağlığı Mesajı
»  Korgeneral Erbaş da Şehit Oldu
»  Erdoğan'dan Bahçeli'ye Evinde Ziyaret
»  Flaş..Askeri Helikopter Düştü,9 Şehit
»  Özdağ Akşener'i Topa Tuttu,İstifa Etti
»  Prof. Dr. Müftüoğlu İnandırıcı Bulmadı
»  İnce: Yüzde 49'a Razı Değiliz.
»  Musavat Dervişoğlu'ndan Şok Tweet
»   10 Dokunulmazlık Fezlekesi Meclis’te
»  AYM'den Yaşlılık Aylığı Kararı
»  Teoman Sancar: CHP Beni Harcadı!
»  "Bahçeli Tatava Yapmayı Bıraksın"
»  Kılıçdaroğlu'ndan 7 Maddelik Liste
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.