Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3666
EURO
34,9429
IMKB
9,121
ALTIN
2.325,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
29 Berber Corona'dan Kapatıldı
29 Berber Corona dan Kapatıldı
 
Malatya’da, çalışanlarda Covid-19 tespit edilen 3 berber kapatıldı. Ayrıca testleri pozitif çıkan iş yerlerinden hizmet alan kişilere de temas kuruldu. Ayrıca Uşak'ta, 26 berberin Covid-19 testi pozitif çıktı. Berberler, tedaviye alındı.
 
16.5.2020 - 12:41

Korona virüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berber ve kuaförler, 11 Mayıs'ta yeniden hizmete başladı.

MALATYA'DA 3 BERBER POZİTİF

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yaptığı açıklamada, “Görevleri nedeniyle halkla yakın temas halinde olan berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında çalışan personele yönelik virüs taraması gerçekleştiriyoruz. İlimiz genelinde yaklaşık bin adet berber, kuaför ve güzellik salonunda çalışanların tümüne tarama yapmayı planlıyoruz. Ekiplerimiz ilimizin tamamında yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların taramalarını en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Pozitif bir çalışan tespit edildiğinde temas ettiği kişilere ulaşabilmek için, müşterilerin berber, kuaför ve güzellik salonlarına gittiklerinde, ad-soyad, iletişim bilgileri ve randevu tarihini bildirmelerinin ve işyerlerinde kayıt altında tutulmasının önemli ve zorunlu olduğunun unutulmamasını istiyoruz. İlgili kuruluşların hizmete açıldığı 11 Mayıs Pazartesi gününden bugüne kadarki süreçte 500 kişiden numune aldık. Yaptığımız testlerde 3 kişide pozitif sonuç tespit edildi. Vatandaşlarımızı hastanelerimize alarak hemen tedavilerine başladık. 3 vatandaşımızın da hiçbir şikayeti yoktu. Tamamen tesadüfi olarak tarama sonucunda tespit edildiler. Hiçbir semptom vermeden de geçirilebilen bu hastalıktaki en önemli korunmanın sosyal mesafenin korunması ve maske takılması olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların maske takmaları, sık sık ellerini yıkamaları, el antiseptiği kullanmaları, koltuklar arası mesafeye dikkat etmeleri, her müşteri için tek kullanımlık malzeme kullanmaları, kullanılan aletlerin ve tekstil malzemelerinin temizlik ve sterilizasyonuna dikkat etmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Bentli, “Hizmet alacak müşterilerin işlem esnasında dahi maske kullanmaları, işlemin özelliğine göre maskenin çıkarılmasının gerekmesi halinde kısa süreli olarak çıkarılıp tekrar takılması, randevu saatlerine dikkat etmeleri, diğer müşterilerle aralarındaki mesafeye dikkat etmeleri, yiyecek içecek, gazete dergi vb. taleplerde bulunmamaları, gittikleri iş yerine mutlaka isim soy isim ve iletişim bilgilerinin verilmesi gibi kurallara uymalarını gerekmektedir. Normalleşme sürecine başladığımız korona virüs hastalığından kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için her bir bireyin alınan önlemlere ve kurallara uymaları gerekmektedir. Virüsten korunmanın en önemli yolunun sosyal mesafeye uymak ve maske kullanımı olduğunu unutmayalım. Zorunlu olmadıkça evlerimizden ayrılmayalım” diye konuştu.

Bentli, “Sonucu Pozitif çıkanların işyerleri kapatıldı. Ekiplerimiz il genelinde yoğun bir şekilde çalışmakta olup, en kısa sürede tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların taramalarını bitirmeyi planlıyoruz şeklinde açıklamasını tamamladı.

UŞAKTA 26 BERBER POZİTİF

Uşak Valiliği, kentte hizmet veren 421 berber ve kuaförü, yeniden açılmadan önce Covid-19 testi yaptırmaya çağırdı. Berberlerden çoğunluğu test yaptırdı.

Yapılan testler sonucunda 26 berberin Covid-19 testi pozitif çıktı. Berberler, tedaviye alındı.

Bazı berberlerin ise sağlıklarının iyi olduğunu söyleyerek test yaptırmadığı, kendilerini evlerinde izole ettiği ve dükkanlarını açmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi. HABER7

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Adana'da Sıcaktan Termometreler Patladı

Mayus Ayında Temmuz Sıcağı!

Taksi, Minibüs Ve Otobüste Yeni Kurallar
»  Ankara'da YeniMetro Hattı
»  Kaçak Geçiş Cezalarına İndirim Geldi
»  Korona virüs Arka Sokaklar’a Sıçradı
»  Adana'ya Rekor Sıcaklar Geliyor
»  "Covid 19 Hiç Bir Zaman Yok Olmayabilir"
»  Otobüsü Biletlerine Tavan Ücret Geldi
»  '3 Çocuk' Sadece Öneride Kaldı
»  Survivor'da Gözyaşları Sel Oldu
»  "Kanka Benim Şampiyonum Sensin"
»  PTT Personeline Corona İkramiyesi
»  WhatsApp, Zoom'a Rakip Olma Yolunda
»  Restoran Ve Kafelere Kötü Haber!
»  Ferdi Tayfur’a OğlununBöbreği Nakledildi
»  Koronavirüs Tatil Terchlerini Değiştirdi
»  Berberler Zam Yaptı!
»  Koronavirüs Gıdalardan Bulaşır mı?
»  AVM Çalışanları Soruyor,Niye...
»  Aydın'da Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasak
»  5 Milyon Anne Açlık Sınırının Altında!
»  Normalleşme Sonrası Tatil Planı
»  Noyan'lardan Sevda Noyan'a Tepki
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.