Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4774
EURO
35,0075
IMKB
9,080
ALTIN
2.328,740
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
61 yıllık Genel Müdürlük Kapatılıyor mu?
61 yıllık Genel Müdürlük Kapatılıyor mu?
 
Hayvanların Haklarının Korunması Komisyonu’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün güçlendirilmesi ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile birleştirilmesine yönelik tavsiye kararı aldı.
 
11.10.2019 - 09:36


 Medyaspot (Ankara)

AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan,  Meclis ‘Hayvanların Haklarının Korunması ile Hayvanlara Eziyet ve Kötü Muamelelerin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi’ Komisyonu’nda tarihi 1958 yılına dayanan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erezyonu Kontrol Genel Müdürlüğü'nün ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün kapatılarak Orman Genel Müdürlüğüne bağlanması şeklinde Cumhurbaşkanlığına sunulmuş bir tezkerenin olduğunu söyledi.  AKP’nin son Kızılcahamam toplantısında bu tezkerinin son derece  yanlış olacağını söylediği Cumhurbaşkanının kendisine ‘“Henüz bana öyle bir çalışma gelmedi.” Dediğini ifade eden Ceylan, “Kendisine gelmeyebilir ama bu konuda bir çalışma var” diye konuştu.

İktidar ve muhalefet tarafından uzunca bir süre değerlendiren komisyon, Cumhurbaşkanlığı’ndan gelebilecek olası kararnameye karşı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün güçlendirilmesi ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile birleştirilmesine yönelik tavsiye kararı aldı.

 AKP Ankara Milletvekili Ceylan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

NEVZAT CEYLAN (Ankara) –Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğünün kapatılarak, 3 daire başkanlığına dönüştürülerek Orman Genel Müdürlüğüne bağlanması, yine Çölleşme ve Erozyonun Kontrolü Genel Müdürlüğünün kapatılarak Orman Genel Müdürlüğüne bağlanması, yine aynı şekilde Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün kapatılarak Orman Genel Müdürlüğüne bağlanması şeklinde Cumhurbaşkanlığına sunulmuş bir tezkere var; bu elimizde, tezkere elimizde yani resmî bir belge bu. Şu anda benim yanımda değil ama hemen çıkarabilirim onu, belge var ve zaten bunun üzerine, bu konunun duyurulması üzerine sivil toplum kuruluşlarımız, şahsımız bu konuda ciddi bir çalışma yaptı ve bu çalışma neticesinde de en sonunda, siz de şahit oldunuz, Kızılcahamam toplantısında ben Sayın Cumhurbaşkanına konuyu arz ettim, bu konunun son derece yanlış olacağını, vahim bir hata olacağını da belirttim orada. Sayın Cumhurbaşkanımız da “Henüz bana öyle bir çalışma gelmedi.” dedi. Kendisine gelmeyebilir ama bu konuda bir çalışma var, bu çalışma Tarım ve Orman Bakanlığının, üst seviyede yapılmıştır. Keşke Bakan Yardımcısı olsaydı, herhâlde daha doğru cevap verebilirdi, Bakan olsaydı doğrusunu söyleyebilirdi. Bu çalışmanın olduğunu biliyoruz, yüzde 100 biliyoruz.

Konu şu: Sayın Genel Müdürümüz anlattı konuyu. Bu Doğa Koruma veMillî Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından bir tanesidir; Türkiye'nin doğal varlıklarının korunması konusunda 1958 yılından bu yana görev yapan bir kuruluştur ve Türkiye’de korunan alanların yarısı, hatta yarısından fazlası bu Genel Müdürlük, Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. 45 millî parkı vardır, 200’den fazla tabiat parkı vardır, 32 tabiatı koruma alanı vardır, tabiat anıtları vardır, yaban hayatı koruma sahaları vardır. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 5’ini koruma statüsüne kavuşturan bir kuruluştur, çok tecrübeli ve köklü bir kuruluştur b urası. 1958’de ilk millî park Yozgat Çamlığı Millî Parkı’yla başlamıştır. Daha sonra, 1976 yılında burası genel müdürlük hâline gelmiştir. 12 Eylül darbesinde tekrar daire başkanlığına dönüştürülmüştür ve 1990 yılında, 1991 yılında tekrar genel müdürlük olmuştur, 1991 yılından bu yana da genel müdürlük olarak tekrar devam etmektedir burası ve bu kuruluşun 15 bölge müdürlüğü var, Sayın Genel Müdürümüz açıkladı. 15 bölge müdürlüğü var, 82 yerde şube müdürlüğü var, 150’den fazla şefliği var, müdürlüğü var, çok köklü ve duayen kuruluşlardan bir tanesi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Barış Pınarı Harekatı'nda İlk Şehit

MSB: 277 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Trump'tan bir 'Türkiye' Paylaşımı Daha
»  Birleşmiş Milletler’den Türkiye Kararı!
»  174 Terörist Öldürüldü
»  Acı Haberler Peş Peşe Geldi
»  Trump Twitter Hesabından Yine Saçmaladı
»  Teröristlerin 'Sivil Hedef' Yalanı
»  Erdoğan Masaya Vura Vura Açıkladı
»  CHP’den Hükümete İki Önemli Tavsiye
»  "Cezaevlerinde Organize İşkence Yok"
»  Mecliste Pazarlığın Detayları Tartışması
»  Trump Sonunda İşbrliğini İtiraf Etti
»  Millet İttifakında Tazelenme!
»  Emniyet'ten 'Barış Pınarı' Açıklaması
»  Finlandiya'dan Skandal Karar
»  İYİ Parti Harekatı Bayrakla Selamladı
»  Perinçek'ten Suriye Tavsiyesi
»  Bahçel'nin İlaç Tedavisi Bitti
»  Erdoğan'dan Graham'e: Garip Açıklamalar
»  Flaş.. Kara Harekatı Başladı
»  Bahçeli'den Harekat Açıklaması
»  Erdoğan'da Muhalefet Liderlerine Telefon
»  "Allah Evlatlarımızı Muzaffer Eylesin"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.