Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Afrika Zirvesi’nde Sert Sözler
Afrika Zirvesi’nde Sert Sözler
 
İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde Batı dünyası vardı. Erdoğan "Bizi silah ambargosuyla tehdit edenlerin Afrika'daki ölüm çetelerini nasıl silahlandırdığı ortadadır. Ruanda Soykırımı'nda hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu herhalde sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bugün bize hak, hukuk ve özgürlük dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam ya işgal ya da sömürgecilikle lekesi vardır." dedi
 
19.10.2019 - 13:24

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'ne katıldı. Batılı medya kuruluşlarının İslam terörüne yaklaşımını eleştiren Erdoğan, "Onlar ne yaparsa yapsın İslam güneşinin balçıkla sıvanamayacağına kalbimizle iman ediyoruz" dedi. Erdoğan, "Emperyalistlerin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz" sözlerini kullandı.

Afrika ülkelerindeki sömürgeciliğe dikkati çeken Erdoğan, "Kıtadaki birçok karışıklığın arkasından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor. bugün bize hak hukuk dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam, ya işgal ya da sömürgecilik lekesi muhakkak varıdır" ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasının devamında, "Bittiği iddia edilen sömürgecilik yeni yöntemler kullanılarak, yeni biçimlere girerek devam ettiriliyor" sözlerini kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Afrika sevdalısı bir siyasetçiyim."

"Afrika'yla münasebetlerimiz altın çağını yaşıyor."

"İstiyorlar ki Afrikalı çocuklar açlık, fakirliğin kurbanı olsun. Afrika'nın ayağa kalkmasını, kıtanın tamamında barışın hakim olmasını arzu etmiyorlar. Kendi vatandaşlarına hak gördüklerini Afrika ve diğer coğrafyalar için lüks görüyorlar. Özgürlüğü size ve bize çok görüyorlar."

"(Myanmar Katliamı) Sadece bir günde 60 bin insanın cesedi kıyıya vurmuştur. Barış Pınarı Harekâtı'ndna dolayı bugün bize silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı teröristleri silaha boğmuştur. Somali'nin senelerce iç savaşla boğuşmasının arka planında kimlerin menfaati olduğu malumdur. orta Afrika ülkelerini karıştıranlar da yine aynı odaklardır. Libya'nın istikrara kavuşmaması için savaş baronlarını destekleyenlerin kimler olduğununda gayet iyi biliyoruz. Kıtadaki birçok karışıklığın arkasından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor. Bugün bize hak hukuk dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam, ya işgal ya da sömürgecilik lekesi muhakkak varıdır. Burada bir batılı devlet adamının şu ibretlik sözünü paylaşmak istiyorum; Bir damla petrol bir damla kandan daha kuvvetlidir. yaklaşık bir asır önce Churcill'in Avam Kamarası'nda söylediği bu cümle hâlâ geçerlidir."

"Ecdadımız yönettiği 22 kilometrenin her karışında adaleti ve hakkaniyeti gözetmiştir. Tarihimizin hiçbir döneminde ırkçılık, sömürgecilik, zulüm, katliam yoktur. Ülke ve millet olarak hiçbir toplumun doğal kaynağı, alın teri emeği ve kanı üzerinden refah devşirmenin peşinde koşmadık."

"Bittiği iddia edilen sömürgecilik yeni yöntemler kullanılarak, yeni biçimlere girerek devam ettiriliyor."

"İnancımızdan, değerlerimizden ve kıtadaki eşsiz tarihimizden aldığımız bu ilhamla Türkiye olarak Afrika'da iş birliği yapılmamış devlet, kapısı çalınmamış dost bırakmıyoruz. Uluslararası platformlarda kendimizinkini ne kadar önemsiyorsak Afrikalı kardeşlerimizin hukukunu da o kadar savunuyoruz. Kudüs kırmızı çizgimizdir diyerek adaletsizliklere karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz."

"Aziz kardeşlerim biz Rasul olmadan önce içinde yaşadığı toplumda el emin sıfatıyla bir peygamberin ümmetiyiz. Bunun için Rasul efendimiz ümmetini tarif ederken Müslüman Müslümanların elinden ve dininden emin olduğu kimsedir. Mümin ise insanların malları ve canları konusunda kendisinden emin olduğu kişidir. Güzel ahlak sahibi olan Müslüman'lar her zaman hakkaniyeti gözetmiş, Afrika'nın Müslümanlaşmasında öncülük etmişlerdir."

"Kelime anlamı itibariyle barış olan İslama terörü yüklemek en büyük hakarettir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü İslam bir barış dinidir. Dikkat edin bu medya kuruluşlarından hiçbiri Yeni Zellanda'daki cami saldırısı için Hristiyan terörü ifadesini kullanmamışlardır. Avrupa'da Müslümanların ibadethanelerini hedef alan saldırılara da Neo-Nazizm denildiğini göremezsiniz. Ama onlar ne yaparsa yapsın İslam güneşinin balçıkla sıvanamayacağına kalbimizle iman ediyoruz."

"Emperyalistlerin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz birbirimizi etnik kimliğinden , kabilesinden dolayı değil sadece ve sadece Allah'ın rızası için seveceğiz. Müslümanlar olarak ümmet bilincini daima gözeteceğiz. Aramızda çizilen yapay sınırlar bizim ufkumuzu belirlemeyemez."

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Güvenli Bölgede ABD Askeri Olmayacak"

Erdoğan-Pence Görüşmesinden Ayrıntılar

Davutoğlu Yol Haritasını Açıkladı
»  FETÖ’nün Meksika İmamı Yakalandı
»  Haydarpaşa İhalesinde İBB'ye Şok
»  Erdoğan'dan Trump'a Mektup Yanıtı
»  KKTC Cumhurbaşkanı'na Ölüm Tehdidi
»  HDP'li 3 Belediyeye Kayyum Atandı
»  Trump:Biraz Kavga Etmeleri Gerekiyordu..
»  İran Sınırında Alçak Saldırı,1 Şehit
»  Demokratlardan Trump'a Anlaşma Tepkisi
»  "Sayın Cumhurbaşkanımızı Kutluyorum"
»  Çavuşoğlu: Bu Bir Ateşkes Değildir
»  Trump Erdoğan'a Teşekkür Etti
»  "Anlaşma Türkiye İçin Zafer"
»  Pence'den Flaş Ateşkes Açıklaması
»  "Terörist Cihatçıların Neresi Milli"
»  Ali Topuz ve Orhan Birgit'e Veda
»  ABD Başkan Yardımcısı Beştepe'de
»  Yargı Reform Paketi Yasalaştı
»  Emeklinin Gözü Ocak Zammında
»  Türkiye ile Bilgi Paylaşmak Yasaklandı
»  MHP'yi Yasa Boğan Haber
»  Tansiyonu Yükseldi, Hastaneye Kaldırldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.