Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5520
EURO
34,8913
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.429,190
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Almanya'da Seçim Günü!
Almanya da Seçim Günü!
 
Almanya'da 61.5 milyon seçmen, 299 seçim bölgesinde, yeni meclisin 598 üyesini belirlemek için iki oy kullanacak. Almanya'da 16 eyalette, yaklaşık 73 bin 500 sandıkta 650 bin civarında görevli çalışacak.
 
24.9.2017 - 00:50

42 partinin yarışacağı seçime katılan 4 bin 828 aday arasında Türk kökenli 92 aday bulunuyorlmanya'da halk, yeni federal meclisi (Bundestag) ve dolayısıyla hükümeti belirlemek üzere yarın sandık başına gidecek.

Ülkede 61,5 milyon seçmen, Almanya genelindeki 299 seçim bölgesinde, yeni meclisin 598 üyesini belirlemek için iki oy kullanacak.

Seçmenler ilk oylarını kendi bölgelerindeki milletvekili adayına, ikinci oylarını da seçtikleri partiye verecek. 16 eyalette, yaklaşık 73 bin 500 sandıkta 650 bin civarında görevli çalışacak.

Ülkede 42 partinin yarışacağı seçime katılan 4 bin 828 aday arasında, Türk kökenli 92 aday da bulunuyor. Seçimde, Türk kökenli 720 bin seçmen oy kullanabilecek.

Almanya'daki tüm partiler seçmenlere oy vermeleri çağrısında bulunurken, 19'uncu kez sandık başına gidecek Almanya'da seçimin en çok konuşulanları arasında, Türkiye politikası ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) meclise girecek olması yer alıyor.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk defa ırkçı ideolojiye sahip bir partinin Bundestag'da temsil edilecek olması Alman kamuoyunda ciddi endişelere yol açıyor.
INSA şirketinin Alman Bild gazetesi için yaptığı son kamuoyu yoklamasına göre seçimde, Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) yüzde 34, Sosyal Demokrat Partinin yüzde 21, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin yüzde 13, Sol Partinin yüzde 11, Hür Demokratların (FDP) yüzde 9 ve Yeşillerin yüzde 8 oy alması bekleniyor.

Almanya'da yaşayan Türk kökenlilere sandık çağrısı

Başkent Berlin'de Türklerin yoğun olduğu Kreuzberg-Friedrichshain ilçesinde, Yeşiller Partisinden seçimde doğrudan aday olan Canan Bayram, ilçesindeki insanların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla federal mecliste siyaset yapmak istediğini söyledi.

Bayram, yükselen ırkçı parti AfD'ye dikkati çekerek, "Günlük hayattaki ırkçılık insanların hayatını zorlaştırıyor. AfD gibi partilerin getireceği zorluklara karşı mücadele etmek amacıyla Bundestag'a girmek istiyorum. Başbakan Angela Merkel bile AfD'nin bazı söylemlerini uyguluyor. Şimdi Almanya'da göçmenlerin kazanımlarının 20 yıl geriye atıldığı bir ortam var. Buranın insanları eşit haklara sahipler ve bunları uygulamamız gerekiyor. Bana karşı sosyal medyada ırkçı saldırılar oluyor ve bunları savcılığa şikayet ediyorum. Çok fazla büyütmüyorum çünkü bunlar bilgisiz, kültürsüz insanlar genelde." diye konuştu.
Krezuberg ilçesindeki en önemli sorunun yüksek kira ücretleri olduğunu dile getiren Bayram, bölge sakinlerinin bu nedenle ilçeden taşındığını ve seçilmesi halinde bunu da engellemeyi amaçladığını söyledi.

Türk kökenli aday Bayram, bulundukları toplumda söz sahibi olmak isteyen Türklerin mutlaka sandığa giderek oy kullanmalarını da istedi.

"Ortam baya gerildi"

Almanya'daki Türk kökenlilerden Semih Karayüz de Almanya ile Türkiye arasındaki gerilime dikkati çekerek, bu durumun seçimden sonra düşeceğine inandığını aktardı.

AfD'nin güçlenmesi ve ilk kez meclise girecek olmasıyla ilgili de Karayüz, "Partiler kendilerine, 'biz ne yaptık da bunlar bu kadar güçlendi' diye sormalı." ifadesini kullandı.

Almanya'da ticaretle uğraşan Hasan Ürkmez, son dönemdeki Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili "Ortam baya gerildi. Kendi iç politikalarına Türkiye'yi alet ediyorlar. Burada yaşayan Türklere negatif yansımaları oluyor. Dışlanan toplum daha fazla dışlanıyor. Türk toplumu üzerinden aşırı sağ etkisiyle oyları kendilerine yönlendirmeye çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Ürkmez, Almanya'da artık iki millet arasında eskisi gibi dayanışma ortamı olmadığına değinerek, "20 yıl önce bir çay, kahve içtiğimiz Alman dostumuz vardı ancak şimdi bu yok." dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kore'den ABD Uçaklarına Sert Tepki

ABD Uçakları Kuzey Kore Sınırında

Tradeu'nun Çok Dikkat Çeken Çorapları
»  Meksika'da Şok Görüntüler!
»   Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem
»  Flaş.. Londra Metrosunda Patlama
»  İsrail’in Sinsi Kürdistan Planı
»  Meksika'da deprem bilançosu ağırlaşıyor
»  Meksika'da 8.1 Büyüklüğünde Deprem
»  ABD'de 'Harvey' sonrası 'Irma' Kabusu
»  İsrail Suriye'ye Füze Saldırısı
»  ABD' de FED'de Şoke Eden İstifa
»  İsrail'den büyük saldırı hazırlığı
»  Çin'den çok sert 'Kuzey Kore' Açıklaması
»  Kuzey Kore Yenidenemeye Hazırlanıyor
»  Trump'tan Kuzey Kore İçin sert Sözler
»  Büyük Savaşın Ayak Sesleri
»  Rusya ve Çin'den flaş Kuzey Kore Kararı!
»  Dünya Alarmda... Kuzey Kore Doğruladı
»  Arakan'da Yaşam Savaşı
»  Vladimir Putin’e 3 Kadın Veliaht
»  BM tarih verdi: DAEŞ, Ekim Sonunda Biter
»  Ekmeği Beğenmedi, Fırıncıyı Vurdu
»  Kuzey Kore'den Korkutan Açıklama
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.