Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5289
EURO
34,9441
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Almanya'dan Skandal Karar
Almanya dan Skandal Karar
 
Türkiye- Almanya ilişkilerinde gerilim tırmanırken, Merkel hükümeti belirlediği "üç ayaklı" stratejiyle, Ankara üzerinde ekonomik baskıyı arttırmayı planlıyor.
 
22.8.2017 - 00:04

AB mali yardımlarında yüzlerce milyon euroluk kesinti için Brüksel'de girişimde bulunan, ikili kapsamdaki ekonomik destekleri gözden geçiren Alman hükümetinin, üçüncü adım olarak Avrupa Yatırım Bankası (AYB) kredilerini de mercek altına aldığı öğrenildi.

DW Türkçe'ye konuşan Alman yetkililer, Türkiye'de siyasi gerekçelerle tutuklanan Alman vatandaşlarının serbest bırakılmaması, Ankara'dan yapılan son açıklamaların gerilimi daha da tırmandırması nedeniyle, Berlin'in ekonomik baskı oluşturmak amacıyla adımlarını sürdüreceğini kaydettiler.

Bu kapsamda, AK Parti hükümeti ve AK Parti'li belediyeler açısından da önem taşıyan, altyapı ve kalkınma hamlelerine büyük destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası kredilerinde de sınırlamalara gidileceği öğrenildi.

AYB KREDİLERİ
1960'lı yıllardan itibaren Türkiye'yi destekleyen, AB adaylığının ardından bu desteğini arttıran Avrupa Yatırım Bankası bugüne kadar Türkiye'ye 25,8 milyarlık kredi verirken, yalnızca 2015 yılında 2,3 milyar eurodan fazla mali destek sağladı.

AB'nin bankası olan Avrupa Yatırım Bankası'nın hissedarları 28 üye ülke. Banka, AB politikalarının uygulanması hedefiyle hareket ediyor, AB kurumlarıyla yakın işbirliği halinde çalışmalarını yürütüyor.

Bankanın hedefi, "AB siyasi hedeflerine katkı sağlayacak, sürdürülebilir yatırım projelerine, mali destek ve uzmanlık verilmesi" olarak tanımlanıyor.

Hem kamuya hem de özel sektöre, kalkınma ve istihdama katkı amaçlı uzun vadeli yatırım kredisi veren bankanın verdiği garantiler başka kaynaklardan, diğer borç verenlerden kredi teminini de kolaylaştırıyor.

AMAÇ AK PARTİ İKTİDARI ÜZERİNDE BASKI
DW Türkçe'ye konuşan Alman yetkililer, AB ile tam üyelik müzakereleri yürüten ve bu nedenle aday ülkeler statüsünde Avrupa Yatırım Bankası'nın kredi desteğinden yararlanan Türkiye'den yapılacak başvuruların, artık farklı bir bakışla değerlendirilmesi beklentisinin üye ülkelere aktarıldığını bildirdi.

Alman yetkililer, Türkiye'nin son dönemde AB'ye tam üyelik hedefinden, demokratik hukuk devletinden uzaklaştığını belirtirken, bundan sonra AK Parti hükümeti, AK Parti'li yerel yönetimler, kuruluşlar ve iktidara yakın şirketlere mali desteğin sınırlandırılacağını kaydetti.

Üst düzey bir yetkili, "Krediler tümüyle kesilmeyecek, uygun görülen proje ve girişimlerden yana destek sürdürülecek" bilgisini aktardı.

AB kulislerinde, Türkiye'nin önde gelen bir telekomünikasyon şirketinin, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 200 milyon euroluk kredi talebine onay verilmemesi yönünde eğilim olduğu konuşuluyor.

DW Türkçe'ye konuşan diplomatik kaynaklar, bu şirket üzerinde AK Parti hükümetinin büyük etkisi olduğunu belirterek, hükümete yakın bu telekomünikasyon şirketinin başvurusuna birçok üye ülkenin soğuk baktığına dikkat çekiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dünya Bu Ana Kilitlendi!

Flaş.. ÖSYM Başkanı İstifa Etti!

Abdülkadir Selvi'den Bomba İddia
»  Babakan'a Singapur'da Sürpriz
»  Koray Aydın: Yeni Partiye Katılıyorum
»  OHAL Komisyonu'na Rekor Başvuru!
»  Bordo Berelilerde Aksakallı Depremi
»  Beklenen Güneş Tutulması Bugün!
»  Fener'i Volkan Demirel Yaktı!
»  Kadıköy'de Gol Düellosu 2-2
»  İşte Akşener’in Genel Merkez Binası
»  "Kimsenin Racon Kesmesine İhyicam Yok"
»  Cem Uzan Acil Servise Gitti
»  Yeni Malatya,Sivas'ı Eli Boş Gönderdi
»  22 İl'in Emniyet Müdürü Değişti
»  Jandarma ve Donanma Komutanlığına Atama
»  " Hop Oturup Hop Kalkmaya Başladılar"
»  Eski Savcının 5Milyon Dolarlık Daireleri
»  Akşener O isimleri Yalanladı
»  5 bin polisle asayiş uygulaması
»  Kartal'a Kasımpaşa Çelmesi2-2
»  Erdoğan'dan Almanya Çıkışı
»  Küstah İsteğe AB'den Yeşil Işık
»  İspanya'nın konuştuğu Türk!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.