Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5981
EURO
34,8120
IMKB
9.478,000
ALTIN
2.501,620
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ankara'da Yeni Metro Hattı Heyecanı
Ankara da Yeni Metro Hattı Heyecanı
 
.Ankara’ya yeni metro hattının proje finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla mutabakata varıldı. Kredi anlaşmasının bakanlık ve Cumhurbaşkanı onayından sonra yapım ihalesine çıkılacak.
 
9.9.2021 - 08:06

- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı, kentin batısına doğru ilerleyecek ‘Dikimevi- Natoyolu’ metro hattının projelendirme çalışmalarında sona gelindi. Proje finansmanında kullanılacak kredi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 250 milyon Euro yetki anlaşması için mutabakata varıldı.

7,4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması planlanan hat, araçlar hariç 320 milyon Euro’ya mâl olacak. Cumhurbaşkanlığı'nın, alınacak krediyi onaylamasının ardından yapım ihalesine çıkılacak olan metro hattının simgesi ise ‘M’ olacak.

EBRD İLE İMZALAR ATILIYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak ilçesini AŞTİ- Dikimevi arasındaki raylı sisteme bağlayacak metro projesinin ilk adımını Şubat 2020’de attı ve çalışmalara başlandığını duyurdu.
Proje ihalesi 11 Ağustos 2020’de gerçekleşen Dikimevi-Natayolu metro hattının 12 Ekim 2020 tarihinde ise proje sözleşmesi imzalandı. Yeni metro hattı için Ocak 2021’de başlayan çalışmalar kapsamında bu zamana dek 49 adet sondaj yapıldı ve 7 ilave sondaj daha yapılması kararı alındı.

 

Dikimevi- Natayolu metro hattının projelendirme çalışmalarının bitiş tarihi olarak ise Aralık 2021 tarihi belirlendi. Proje finansmanında kullanılacak kredi için de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile belediye 250 milyon Euro yetki anlaşması mutabakatına vardı. EBRD ile anlaşmanın önümüzdeki günlerde imzalanacağı öğrenildi.

8 AYRI İSTASYONDAN OLUŞMASI PLANLANIYOR
Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek olan Dikimevi-Natoyolu hattının uzunluğu 7,4 kilometre olacak. Hattın muhtemel istasyonları, Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natayolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşacak.
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre Dikimevi- Natayolu metro projesi kapsamında, AŞTİ- Söğütözü arasındaki 0,7 kilometrelik hat da işletmeye alınacak.  Bu sayede halihazırda hizmet veren Koru- OSB/Törekent Metro hattı ile ANKARAY arasında aktarma imkânı doğacak. 

CUMHURBAŞKANININ ONAYININ ARDINDAN YAPIM İHALESİNE ÇIKILACAK
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile EBRD arasında imzalanacak kredi anlaşması önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, ardından cumhurbaşkanlığının onayına sunulacak. Kredinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından ise ihale hazırlıkları tamamlanıp metronun yapım ihalesine çıkılacak.

SİMGESİ ‘M’ OLACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, İstanbul'da metro simgesinin ‘U’ olarak değiştiği açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Karaismailoğlu’nun paylaşımına tepki gösterdi ve İstanbul'daki metronun simgesinin ‘M' olarak kalacağını açıkladı.  Bunun üzerine Karaismailoğlu ‘U’ simgesinin açılımının “Ulaştırma” olduğunu belirtti ve “Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini 'U' yapıyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de ihale süreci devam eden yeni metro hattının simgesinde herhangi bir değişikliğe gitmeyecek. Tamamlandığı takdirde Dikimevi- Natayolu metrosunun simgesi, kentteki diğer metrolar gibi ‘M’ olacak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ekim'de Elektriğe Zam beklentisi

İstanbul'da Suya Yüzde 15 Zam Geldi!

İstanbul'da Sahte Aşı Kartı Operasyonu
»  Silahlaın Gölgesinde Referandum
»  "Halk Adeta Kaynayan Bir Kazan Gibi"
»  Bakanlıktan Kaçak Göçmen Açıklaması
»  Necati Şaşmaz: Ben Seçilmiş Kişiyim
»  Hastane önünden ambulans kaçırdı!
»  Arka Sokaklar 17 Eylül'de Ekranlarda
»  Sultanlardan Naim’li Kutlama
»  Veli Onayı İle 12 yaş Üstüne Aşı
»  Koronavirüste Güncel Rakamlar
»  Şanlıurfa'da Kan Donduran Olay
»  Kiracıları Üzecek Haber
»  "Dayısı Olan Müdür Oluyor"
»  20 Bin Öğretmen Ataması YapıldI
»  CHP Kadın Kolarına Saldırı
»  İstai Dehşetinbul'da Taksic
»  6 Kişilik İlana 10 Bin Kişi Başvurdu
»  İkinci El Satışına Yeni Düzenleme
»  Sıcaklılar 10 Derece Birden Düşecek
»  Aşıya Direnç Gösteren Varyan Uyarısı
»  Yeni Vaka ve Vefat Sayısı Patladı
»  Haluk Levent Koronavirüse Yakalandı:
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.