Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5862
EURO
34,8456
IMKB
9.648,000
ALTIN
2.497,260
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Aslan Avantajı Kaptırdı 1-2
Aslan Avantajı Kaptırdı 1-2
 
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Benfica'ya evinde 2-1 mağlup oldu ve turu zora soktu. Hakem Jesus Gil Manzano'nun Benfica lehine çaldığı penaltı tartışma yaratırken Benfica'nın gollerini penaltıdan Salvio ve Seferovic kaydederken Galatasaray'ın tek golünü Luyindama attı. Öte yandan Galatasaray'da Fernando cezalı duruma düştü. 2-1'in rövanşında turu geçecek taraf, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.
 
15.2.2019 - 00:01

UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki temsilcimizden biri olan Galatasaray, son 32 turu ilk maçında Benfica'ya evinde 2-1 mağlup oldu ve tur şansını zora soktu. Sarı-kırmızılıların tek golü Luyindama'dan gelirken Benfica'nın gollerini penaltıdan Salvio ve Seferovic kaydetti. Bu maçın rövanşı, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

Maçın 6. dakikasında Belhanda'nın sol kanattan ceza sahası içine doğru kullandığı serbest vuruşta kaleci Vlachodimos topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Seken topu Onyekuru tamamamak istedi. Ama vuruşu çerçeveyi bulmadı.

ONYEKURU YARARLANAMADI

Sarı-kırmızılılar 13. dakikada gole yaklaştı: Nagatomo'nun sol kanattan yaptğı ortada Ruben Dias, topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Seken topla Onyekuru ceza sahasına sokuldu. Şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top savunmadan sekti.


ONYEKURU EN NET POZİSYONDAN FAYDALANAMADI

Galatasaray, 18. dakikada maçın en net pozisyonunu Onyekuru'yla yakaladı: Sağ kanattan Linnes'in yerden ortasında Diagne ön direkte topa dokunmadı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Onyekuru'nun vuruşunda top savunmadan sekip kornere gitti.

BU KEZ DIAGNE

Galatasaray 21. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Linnes'in pasıyla Feghouli ceza sahasında topla buluştu. Dönerek topu önüne almak isterken savunmadan seken top Diagne'nin önünde kaldı. Diagne'nin dar açıdan yaptığı vuruş çerçeveyi bulmadı.

HAKEM BEYAZ NOKTAYI GÖSTERDİ, GALATASARAY İSYAN ETTİ

Mücadelede 25. dakika oynanırken hakem Jesus Manzano Gil penaltı kararı verdi: Sol kanattan yapılan ortada hakem Marcao'nun ceza sahasında topla elle oynadığı gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi. Galatasaraylı futbolcular hakeme Marcao'nun topa göğsüyle dokunduğu ve pozisyonun penaltı olmadığı şeklinde yoğun itirazlarda bulundu ancak sonuç değişmedi. Penaltı atışında topun başına geçen Salvio, yerden direk dibine bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.


Fernando, 40. dakikada oyun durduktan sonra topa vurduğu için sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Brezilyalı yıldız, Portekiz'de oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Benfica'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Benfica ikinci yarıya hızlı başladı. 48. dakikada Ndiaye'nin kaptırdığı topla hızlı başlayan Benfica atağında Seferovic, savunmanın arkasına sarkmaya çalıştı. Luyindama izin vermedi ve topu kaleci Muslera'ya kazandırdı.

Galatasaray, ikinci yarının başlarında oyun kurmakta ve rakip sahayada boş alan bulmakta zorlandı.


LUYINDAMA SKORU EŞİTLEDİ!

Galatasaray, 54. dakikada skoru eşitledi: Sol kanatta topla buluşan Diagne, bir süre topu sakladıktan sonra bindiren Nagatomo'ya aktardı. Nagatomo'nun ortasında arka direkte çok iyi yükselen Luyindama kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

60. dakikada Luyindama'nın hatası ile topla buluşan Seferovic, zor pozisyonda vurulunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Muslera zorlanmadan topu kontrol etti.

BENFICA YENİDEN ÖNE GEÇTİ

Benfica 64. dakikada yeniden öne geçti: Sağ kanattan savunma arkasına atılan derin topa harketlenen Seferovic, Marcao ile girdiği ikili mücadeleyi kazandı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topa düzgün bir vuruş yapan Seferovic skoru 2-1'e getirdi.

Galatasaray, mücadelenin son 10 dakikasına girilirken rakip kale önünde baskı kurmak istese de pozisyon bulmakta zorlandı.

ÇİZGİDEN ÇIKTI!

Galatasaray 85. dakikada kaleciyi aşamadı! Sağ kanattan açılan ortaya iyi yükselen Luyindama'nın kafa vuruşunda Benfica kalecisi Vlachodimos topu çizgi üzerinde çıkardı. Devamındaki pozisyonunda Diagne ofsaytta kaldı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Benfica sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı ve rövanş öncesinde büyük bir avantaj elde etti. Galatasaray ile Benfica arasındaki rövanş karşılaşması, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ali Koç'tan Bomba Sözler

Yıldırım Demirören'den İstifa Kararı

Akhisar'da Fatura Cihat Aslan'a Kesildi
»  İddia İhalesi Sonuçlandı
»  İddia ihalesinde son durum
»  Slimani Attı,Fener Avantajı Kaptı 1-0
»  MHK Başkanı Yusuf Namoğlu İstifa Etti
»  Yiğdolar Galibiyet Serisini Sürdürdü 2-1
»  Ankaragücü Kasımpaşa'ya Patladı 3-0
»  Milli Takımda Lucescu Dönemi Sona Erdi
»  Türk Telekom'da Belhanda Şov 3-1
»  Burak Yılmaz Şovunu Yaptı 2-0
»  Vodafon Park'ta 'Aşk Yeniden'...
»  Maç Sonu F.Bahçe'den Büyük Tepki
»  F.bahçe’de Soldado ve Tolgay Depremi
»  “Sen Koca Ersun Yanal’sın..."
»  Yanal'dan Hakeme Öfke
»  Akhisar Kupada Tam Gaz
»  Bursa'da "istifa" Depremi!
»  Kocaman:Hakem Kantarın Topuzunu Kaçırdı
»  Bursa ve Konya Birer Puana Razı Oldu
»  Rıdvan Dilmen: Kagawa'yı Kıskandım
»  Erdoğan: "Başakşehir ile Övünüyorum"
»  Beşiktaş Antalya'ya Gol Yağdırdı 6-2
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.