Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3768
EURO
35,0120
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Aykut Kocaman'dan Bomba Açıklamalar
Aykut Kocaman dan Bomba Açıklamalar
 
Dünya Kupası bitti, tartışması sürüyor. ‘Aykut Kocaman futbolu oynandı’ yorumları sosyal medyada sıkça konuşuluyor. Fenerbahçe’de de çok tartışılan bu meseleyi Aykut Hoca’ya sorduk. Tatilini geçirdiği Bodrum’da SÖZCÜ Spor Müdürü Bahadır Çokişleri ağırlayan Kocaman, hem kupayı değerlendirdi hem de Türkiye’deki futbol anlayışına çarpıcı yorumlar getirdi.
 
18.7.2018 - 10:11

Dünya Kupası'nı nasıl değerlendirirsiniz? “Çok net şunu söylemem lazım. Hem finaldeki iki takım hem de turnuvadaki diğer maçlar dünyadaki oyunun geldiği yerin göstergesiydi. Fransa, Hırvatistan, İngilizler, Belçika ve Brezilya özellikle bugünkü futbolda doğru oyunun peşinden koşan takımlardı. Burada biz ‘coşkulu oyun', ‘ofansif-defansif oyun' falan gibi acayip ve eksik kavramlarla anlamlandırmaya çalışıyoruz. Bugünkü futbolun dinamikleri böyle değil. Bugün futbolda fizik gücü ve dayanıklılık, en az yetenek ve teknik kapasite kadar önemli. Baskı, rakibi oynatmama, baskı kırıldığı zaman geri dönüş, kornerler, frikikler, taç atışları, ikinci toplara hangi hamleyi yapacağın, sonra tekrar oyunu nereye götüreceğin var. Bugün her şey bir plan dahilinde yapılıyor. Bunu en iyi yapan takım da Fransa'ydı. Griezmann da Giroud da Mbappe de baskıyı yardıkları zaman kaleye direkt hücum ediyorlar. Olmadığı zaman hemen topun arkasına geçip pozisyon oyunu başlıyor. Topu kaptıklarında hızlı hücum olmadığında set. Artık plan plan plan… Hiç şunu görebiliyor musunuz? Hırvatların ya da Fransızların beşi burada dördü şurada. Maalesef yorumcular yeni futbola hâkim değil. Ayıp olan hâkim olanları aşağılamaya çalışmak.”

Bireysel oyuncu üzerine kurulu sistem yoktu Dünya Kupası'nda? “Şöyle söyleyelim, yıldızlar vardı tabii ki ama asıl ‘takımın içindeki' büyük yıldızlar vardı. Griezmann, Mbappe veya Pogba gibi… Bunlar gerçekten ciddi yıldızlar.”

Ama biraz da futbolcu kafası lazım. Bizde bireysel özelliklerini öne çıkartmayı seviyorlar…

“Hayata bireysel bakıyoruz. ‘Gemisini kurtaran kaptan' diye lafımız var. Çocuğumuzun maçını izlemeye gittiğimizde şut yerine pas verince ‘Kaleye vursana' diyoruz. Batuhan Karadeniz'in meşhur cümlesi: Pas vereceğime kendim atarım… Toplum çocukları bu yöne doğru yönlendirirken ne yapabiliriz ki?”

BÜYÜK KULÜP ÜRETİR

“Önce altyapı mı önemli üretmek mi buna karar vermeliyiz. Bu kadar kolaycılığın olduğu yerde üç büyükler niye yapsın ki bunu? 14 yabancı alabiliyorsun. Altınordu başkanı dereleri tersine akıtmaya çalışıyor. Güçlü kulüp olmak yabancı almakla değil oyuncu üretmekle başlıyor. Ama hayatın gerçekleri işin en kısa yoluna gidiyor.”

FFP ÇOK YARARLI

“FFP çok yararlı. Bakın çok net bir şey söyleyim. Her işin başı ne yazık ki ekonomi. Türk takımları için de ekonomisini düzeltmeden, yarışmanın içinde olabilmek tamamen tesadüf. İkincisi bu borçlarla bu işlerin bu şekilde gitmesi imkânsız. Üçüncüsü dünyada bizim gibi ülkelerin hangisinde bu kadar sorumsuzca harcama keyfiyeti olabilir? Bu yöneticilerin hangisi kendi işlerinde böyle yapar? Bol keseden harca sonra ‘Hiçbir sorumluluğum yok' de çek git.”

BiZDE HER SEY SANS!

“Şans eseri bir jenerasyonla başarı yakalıyoruz. Dünya şampiyonu olmak istiyoruz ama gerekenleri yapmıyoruz.”

1998'de oyuncu olarak kupayı kaldıran Deschamps şimdi şampiyon hoca. Türkiye ne zaman plan takımı kuracak?

“Bakın, birkaç gün evvel Altınordu kulübünü ziyaret ettim. 11. sezonları, kendilerine insani ve sportif değerler oluşturmuşlar. Gerekli fiziki ve ekonomik şartları sağlamışlar ve 10. yıldan itibaren henüz daha çarklarını çevirmeye başladılar ama yolun başındalar. Biz burada tıkanıyoruz. Biz, her şeyin hemen ve az emekle olmasını istiyoruz. Çalışmaya, planlamaya, hataları düzeltmeye, tekrar üstüne koymaya eğilimli değiliz.”

PLAN YAPMADAN OLMAZ “Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz ama asgari gerekenleri yapmıyoruz. Tamamen şans eseri üstün bir jenerasyon ve bir yönetici gelince ancak o başarıları yakalıyoruz. Neden Fransa, Hırvatistan ya da Belçika yapabiliyor? Göreceksiniz şimdi arkada kalanlar atak yapacak. İtalya, İspanya, Hollanda… Planlama yapıyorlar, yapmazsan olmaz. Biz, milli takımı kişiler üzerinden değerlendirmeye devam ediyoruz.”

VAR DOĞRU AMA…

“5. ve 6. hakem uygulaması doğruydu. Tartışmalı pozisyonların büyük bir kısmını giderdi. Türkiye'de neden bilmiyorum kaldırıldı. Şimdi VAR'a doğru gidiyoruz. Biz yapısal itirazcı bir milletiz. Çok büyük bir güvensizlik ortamı  var. Dünya Kupası'nda olmadı ama bizde her kararın videoya gitmesi ihtiyacı hissettirecek. Oyunun büyük ölçüde sık sık kırılmasına neden olacak. Dolayısıyla ‘Vermişti çevirdi' olacak. Eskiye göre 4-5 pozisyonluk  yaygara kopacak. Davranış biçimlerimizden dolayı sanki daha büyük ve sert problemler yaratabilir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ankara 19 Mayıs Stadyumu Yıkılıyor

Dünya Kupasına 'VAR' Damgası

Flaş.. Fransa Dünya Şampiyonu
»  TFF'den, 'VAR' Tanıtımı
»  Bülent Yavuz: Cüneyt Çakır Muhteşemdi
»  Ronaldo İtalya'yı karıştırdı
»  Finalin Adı: Fransa - Hırvatistan
»  Fenerbahçe'nin iki transferi açıklandı
»  Rusya'da İlk Final Bileti Fransa'nın
»  Cüneyt Çakır'a Tarihi Görev
»  Ronaldo Tarihi teklifi Reddetti!
»  Cocu'dan Volkan Demirel Açıklaması
»  Rusları Eleyen Hırvatistan Yarı Finalde
»  Belçika Brezilya'yı saf Dışı Etti 2-1
»  Kocaman'a Sürpriz Teklif!
»  tarihi Transfer: 'Ronaldo İmzaladı'
»  Süper Ligin Yeni Adı Belli Oldu
»  Final Maçı Cüneyt Çakır'a mı Verilecek?
»  İngiltere Penaltılarla Çeyrek Finade
»  İsveç Çeyrek Finalde
»  Belçika 90+4'te Turu Kaptı 3-2
»  Neymar'lı Breziya Çeyrek Finalde
»  Salah,2023'e Kadar Liverpool'da
»  Şenol Güneş: “Negredo Bizimle Olmayacak”
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.