Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5493
EURO
34,9078
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.425,310
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Babacan'dan Bahçeli'ye Sert Sözler
Babacan dan Bahçeli ye Sert Sözler
 
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni partilerle ilgili 'FETÖ organizasyonu' suçlamasına yanıt verdi.
 
21.5.2020 - 09:50

 Babacan, "Bahçeli, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken ne yapmış onu anlatsın. Şu anda iktidar güçleri ellerinde, Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar. Ülkeye hangi faydası dokunuyor? Ben bunu çok merak ediyorum. Yoksa ona çamur at, buna çamur çok kolay işler" diye konuştu.

Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da ithalat ile ilgili açıklamasını gündemine alarak, "Türkiye’yi içe kapatma girişimleri davul çala çala geliyor. Türkiye'yi kapatıp küçülterek yönetmek istiyorlar" yorumunda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV'de Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtladı. Ekonomideki krizle ilgili Koronavirüs'ün ortaya çıktığı ilk günlerde merkez bankalarının swap anlaşmaları içerisinde Türkiye’nin de bulunması gerektiği yönünde tavsiyede bulunduğunu söyleyen Babacan, “Türkiye kendi problemlerini çözmekle meşgul, dünyada neler oluyor farkında değil. Hükümetin böyle bir oryantasyonu yok. Türkiye’de bu işten paçasını nasıl kurtarır anlayışı var şu anda. Kendi derdine düşmüş durumda. Merkez Bankasının rezervleri zaten erimişti. Salgın öncesinde genç işsizlik yüzde 27’yi bulmuştu” dedi.

"IMF aleyhtarlığı yapıp destek talep etmek siyaseten uygun olmuyor"
Aşılmayacak kriz olmadığını, daha önce birçok krizi yönettiklerini söyleyen Babacan “Ben bakan olduğum gün Hazine yüzde 66 ile borçlanıyordu. Enflasyon yüzde 29’du. Biz bunu iki yılda tek haneye indirdik. Hepsi çözülür. Yeter ki akılcı işler yapılsın. Swap anlaşmaları 15 büyük merkez bankasının yaptığı anlaşmalardır. Küçük ülkeler bile 30 milyar dolarlık anlaşmalar yaptı. IMF de bir kaynak ama o kadar batı karşıtlığı ve IMF aleyhtarlığı yapıp destek talep etmek siyaseten uygun olmuyor” diye konuştu.

Babacan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘memleket Masası’ önerisine sert cevap veren Taha Akyol’a yönelik ağır ifadeler kullanan MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili de şöyle konuştu:

""İktidar tarafında sürekli seçmenine bir düşman gösterme gayreti var. Çünkü sorunlar çözülmüyor. Taha Bey’le ilgili olaya üzüldüm. Kendisini aradım. Bugün Taha Bey olur, yarın bir başkası olur” dedi. Savaş eden iki ülke arasında bile arka planda çalışan bir iletişim mekanizması olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye Masası çağrısı ile ilgili “Diplomasinin gereğidir bu. Ancak siyasi partiler arasındaki ilişkiler çok düşmanca. Bu iktidar tarafının ihtiyacından kaynaklanıyor. Diyaloğa biz her zaman açığız. Savaşan ülkeler arasında arabuluculuk çok yaptık. Gerçekten beraberce bir şeyler yapalım arayışı varsa, gerçekten bir diyalog arayışı varsa bunun yolları bellidir. Bu tür çağrılar televizyonlardan duyurulmaz. Önce bir altyapısı hazırlanır. Geri plan hazırlığı olur” değerlendirmesinde bulundu."

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Davutoğlu'ndan Dikkat Çeken Açıklamalar

MHP’li Vekil AKP’li Başkanı Topa Tuttu

"Bu Film Sizi Niye Rahatsız Etti?"
»  Babacan'dan İttifak Sorusuna Yanıt
»   65 Yaş Üstü Vatandaşlara Müjde
»  Flaş..THY İç ve Dış Seferlere Başlıyor
»  Flaş.. Vaka Sayısı Bin'in Altına Düştü
»  CHP'nin Anıtkabir Ziyaretinde Şok!
»  Tatil için Sağlık Pasaportu Şartı!
»  800'den Fazla Ürüne İlave Gümrük Vergisi
»  81 İl'e Sokak Kısıtlaması Genelgesi
»  Adil Öksüz'ün Kayınpederi Koronadan Öldü
»  Sabah'ın 19 Mayıs Haberine Tepki
»  Müdahaleye Karşı Ortak Açıklama
»  Yavaş,Kaynak İçin 338 İhaleyi Erteledi.
»   Erdoğan’dan İstiklal Marşı Çağrısı
»  Erdoğan'dan Cami ve Okul Açıklaması
»  İmamoğlu'na Soruşturma Açıklaması
»  Son 24 Saatte 31 Kişi Hayatını Kaybetti
»  Bayramda 81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı
»  Kızağa alınan Tümamiral İstifa Etti!
»  MHP'den Seçim Hamlesi
»  İYİ Parti'den Emre Kınay Açıklaması
»  Benzin Ve Motorine Zam!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.