Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5594
EURO
34,8278
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.418,580
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Başkent'te Yılbaşı Önlemleri
Başkent te Yılbaşı Önlemleri
 
Ankara Valisi Ercan Topaca, yılbaşı ile ilgili olarak alınan güvenlik tedbirlerini basın mensupları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.
 
31.12.2016 - 10:14


Ankaralıların yılbaşı gecesini güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için 5.800 civarında personelin görev başında olacağını ve başta Kızılay olmak üzere Tunalı Hilmi, Bahçelievler 7. Cadde gibi eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgelerde araç trafiğine kapalı bölgede güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyleyen Vali Topaca, “Bu kapsamda biz özellikle yoğun olacağını düşündüğümüz, insanların bulunacağını düşündüğümüz alanları trafiğe kapatıyoruz. Bu uygulama 31 Aralık Cumartesi akşamı yaklaşık 20.00'de başlayıp sokaklarda insan yoğunluğu kalmayıncaya, eğlence mekânları boşalıncaya kadar devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Tedbirlerin sadece bu sayılanlardan ibaret olmadığını söyleyen Vali Topaca, “Ankara’nın değişik yerlerinde Arjantin Caddesi olsun, Filistin Caddesi olsun yine Çankırı Caddesi olsun, Maltepe civarındaki, Ümitköy’deki Park Caddesi olsun buralarda da yoğun tedbirlerimiz oldu. Bu tedbirleri, vatandaşlarımızın güvenliği için, kentimizin güvenliği için alıyoruz. Bu akşam 12 tane de atlı devriyemiz olacak. Kızılay’da ve bu saydığım bazı bölgelerde olsun atlı polisler de görev yapacak. 49 noktada da araçlarla kapama yapıyoruz. 49 tane kamyon türü araçlarla, herhangi bir şekilde araçla saldırı ihtimaline karşı, 49 noktayı da kapattığımızı ifade etmek istiyorum. Arkadaşlar yine ilimizde bulunan bizim düşündüğümüz 80 civarında umuma açık eğlence ve istirahat yeri, resmi adı gazino olabilir kafe olabilir, 80 civarında alkollü içki servisinin de yapıldığı bazı yerler, eğlence mekânlarında yine kontrollü giriş olacaktır. Çünkü oralarda yılbaşı dolayısıyla bazı grupların herhangi bir şekilde müdahale etmesini önlemek, herhangi bir eylemin yapılmasına fırsat vermemek için oralarda belli bir kontrolden geçirerek alacağız. Bu işletmelerin sahiplerine de tebligat yaptık, özellikle rica ediyoruz. Bu konuda onlardan kendi özel güvenlik personeli olanların bu hususta bize yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Biz dolayısıyla oraları da eğlence mekânlarını da sıkı bir şekilde kontrol ve denetimden geçiriyoruz.

Ayrıca trafik yönünden de kentimizin muhtelif yerlerinde çok sayıda asayiş uygulaması olacaktır. Bundan da tabii il genelinde, ilçelerimiz de dâhil olmak üzere bu saydığımız görevleri yapmak üzere toplamda 5.800 civarında personelimiz görev yapacaktır.

Diğer bir güvenlik tedbiri olarak “alkollü içki servisinin de yapıldığı bazı yerler eğlence mekânlarında yine kontrollü giriş olacaktır” diyen Vali Topaca, “Biz dolayısıyla oraları da eğlence mekânlarını da sıkı bir şekilde kontrol ve denetimden geçiriyoruz” dedi.

Bu gece gıda denetiminin yoğunlaştırılacağını söyleyen Vali Topaca “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze bağlı uzmanlarımız tarafından, denetçilerimiz tarafından, gıda denetimleri de yapılacaktır. Vatandaşlarımızın hijyen, miadı dolmamış, temiz, daha kaliteli ürünlere erişimini sağlayacak şekilde tedbirlerimiz olacak” dedi.

“Yine aynı şekilde Ankara ilimizde bulunan 88 elçilik, elçi evi, yabancı temsilcilik olmak üzere 156 noktada da var olan tedbirlerimize ilave bazı güvenlik tedbirleri alıyoruz. Ayrıca şehrimizin girişlerinde çıkışlarında uzun zamandır devam ettirdiğimiz arama ve yol kontrolü faaliyetleri de kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bugün de yoğunlaştırılmış bir şekilde kentimizin girişlerinde, bütün ilçelerimizin girişlerinde jandarma ve polis tarafından uygulanan arama ve yol kontrolü faaliyetleri devam edecektir.

Ben bu tedbirlerle yılbaşının ilimizde, Ankara’mızda huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum, umuyorum. Vatandaşlarımızın da bu vesileyle yeni yıllarını kutluyorum. 2017 yılının onlara hayırlar getirmesini, güzellikler getirmesini, ülkemiz için de barışın, huzurun, insanlık için aynı şekilde barışın, huzurun, kardeşliğin, dostluğun, barışın 2017 yılı içerisinde daha böyle kuvvetli bir şekilde hissedildiği bir yıl olmasını diliyorum.”

İnsanların güvenliğini her şeyin üzerinde tuttuklarını belirten Topaca, “Onu sağlayabilmek için de bazı yerlerde aldığımız 'kontrollü giriş veya alanın araçtan arındırılması ya da giren çıkan kişilerin üstlerinin aranması' gibi yöntemler sadece bize mahsus değil bütün dünyada uygulanan yöntemlerdir." dedi

kaynak:http://www.cagdasankara.com/2016/12/31/ankarada-yilbasi-sikiyonetimi/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Pet Şişelerle Sokak Hayvanlarına Destek

Pursaklar’da karla mücadele seferberliği

Keçiören'de Diş Bakımı Seferberliği
»  Başkent'e 7 yeni Alternatif Yol
»  Çayyolu Metrosuna Yeni Vagon Müjdesi
»  Pursaklarda Tinerci Mekanları Yıkılıyor
»  Pursaklar Halep için seferber oldu
»  Keçiören'de Göçmenlere Dost Eli
»  .Pursaklar’dan Halepli Çocuklara Yardım
»  Keçiören'de Okul Kantinlerine Denetim!
»  Pursaklar halkı Şeb-i Arus’da
»  Kadınlara Balık Pişirme Eğitimi!
»  Kahramankazan Satı Kadını Unutmadı
»  Kızılcahamam Bazlaması Halk Ekmek'te!
»  Bilişim Dünyasının Kalbi Ankara’daAtacak
»  Bilgisayar Kurslarına Kadın İlgisi
»  “Yılın Sporcu İlçesi” Kahramankazan!
»  Keçiören'de Esnafı Sevindiren Uygulama
»  4-6 Yaş Grubu Çoçuklar İçin Kuran Kursu
»  Pursaklar Belediyesi Kışa Hazır
»  "Zorunlu Olmadıkça Trafiğe Çıkmayın"
»  Pazar Yerlerinde Kameralı Denetim
»  Keçiören'de EngellilereSpor Desteği
»  Pursaklar'da Başkan Esnaf Turunda
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.