Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5289
EURO
34,9441
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Berlin Zirvesi Öncesi Flaş Sözler
Berlin Zirvesi Öncesi Flaş Sözler
 
Bugün dünya kamuoyu Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşecek Libya zirvesini bekliyor... Türkiye, Rusya, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin de yer alacağı etkinlikte Libya'nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter ile Trablus yönetimi masaya oturacak. Uluslararası kamuoyu ilk aşamada ateşkes olmasını bekliyor. Berlin'e hareket etmeden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi.
 
19.1.2020 - 10:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bugün çok önemli bir zirve için Alman şansölyesi Merkel ile görüşmek üzere Berlin'e gideceğiz. Darbeci Hafter yüzünden yüzlerce sivil hayatını kaybetti. DAEŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin Libya'da yeniden zemin kazandığını görüyoruz.

"ZİRVENİN LİBYA'YI FERAHA KAVUŞTURMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Türkiye, Libya'da barışın anahtarı olmuştur. Sayın Putin ile yaptığımız çağrı Darbeci Hafter'in dizginlenmesinde büyük rolü oynadı. Zirvenin Libya'yı feraha kavuşturacak olmasını temenni ediyorum.

"YAPTIĞIMIZ HAMLE YUNANİSTAN'I ÇILDIRTTI"

İdlib'te yaşanan katliamı da Berlin'de dile getireceğiz.

Soru ve Cevap:

Yunanistan Almanaya'ya davet edilmediği için çok rahatsız. Libya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma Yunanistan'ı çıldırtmıştı. Hafter'le yapılan anlaşmanın anlamı yok. Sarrac BM tarafından kabul görmüş biri. Hafter'i Yunanistan'a davet etti. Orada verdikleri pozlarla Almanya'ya gitmemesini rövanşist anlayışla bunu yaptılar. Bunun bir kıymeti harbiyesi yok. Hafter Almanya'ya geldiği zaman orada neler söyleyeceğini göreceğiz. Mitoçakis yanlış yapıyor. Türkiye ile ilişkilerde de yanlış yapıyor.

LİBYA SEÇİMLERİ

Silahların gölgesinde seçim yapılması doğru olmaz. Temennimiz

BERLİN ZİRVESİ

Önce bu toplantıdaki gelişmeleri ve sonuç bildirgesini görmemiz lazım.

METİN İYİDİL DAVASI

Yargı camiamız için çok çok üzücü bir adım olmuştur. İlginç olan şu: Kararı veren kişi veya kişilerin FETÖ'cü olması olayın nereye geldiğini gösteriyor. Hak er ya da geç yerini buluyor. Müebbet hapse mahkum olmuş bir kişiyi tahliyesini nasıl verebiliyor. Bu anlaşılır bir şey değil. Adalet Bakanlığımız ve Savcılığımız hemen harekete geçip yakalandı.

GÜÇLERİN PAYLAŞIMI GÜNDEMDE YOK
Öte yandan Reuters’ın haberinde çatışmaların başladığı dönemden beri yaklaşık 140 bin insanın bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı belirtilirken petrol üretiminin de yarı yarıya azaldığı aktarıldı.

Bir günlük zirvede, Hafter ile Serrac arasında güçlerin paylaşımı üzerine bir anlaşma yapılmayacağı belirtilirken, görüşmelerde odak noktasının bitmeyen bir ateşkese ulaşmak olduğu vurgulandı. Bu şekilde diyaloğun başlayabileceği aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun heyetindeki ABD’li bir yetkili, “Bu bütün bölgeyi etkileyen ve genişleyen bir sorun ve gittikçe Suriye’de yaşananlara benzemeye başladı. Bu sebeple bütün uluslararası kamuoyu Almanya’da bir araya geliyor” dedi.

Öte yandan Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda Almanya’nın başkenti Berlin’de polisin ve güvenlik güçlerinin teyakkuzda olduğu görüldü. Görüntülerde birçok yolun kapandığı ve çok sayıda polisin devriye gezdiği görülüyor.

“YUNANİSTAN ZATEN ÇILDIRMIŞTI”
Berlin’e gitmeden önce İstanbul’da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan, Almanya’ya davet edilmediği için ciddi rahatsızlık içinde. Libya ve Türkiye arasındaki anlaşma zaten Yunanistan’ı çıldırtmıştı. Darbeci Hafter’in pervasız saldırıları karşısında uluslararası toplum maalesef gerekli tepkiyi bugüne kadar göstermemiştir. Ateşkes ve Berlin Zirvesi ile yeniden filizlenen umutlar kan ve kaos tüccarlarının ihtiraslarına kurban edilmemelidir” dedi.

2011'DEN BERİ İSTİKRAR YOK

Libya'da 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından uzlaşma ve istikrar sağlama çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Ülke, batıda Trablus merkezli Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile doğuda Tobruk merkezli General Halife Hafter'e bağlı gruplar arasında iktidar çatışmalarına sahne oluyor. Libya'nın büyük oranda çöl olan güney kesimlerinin kontrolü ise yerel aşiretlerin elinde.

Hafter'e bağlı güçler nisan ayından bu yana Trablus'a doğru ilerlemeye çalışıyor.

Ulusal Mutabakat Hükümeti, geçen haftalarda Türkiye'den asker desteği istedi. Türkiye de Libya'ya asker göndermeye başladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Fransa ve Rusya Hafter’i desteklerken Türkiye, Katar, İtalya ve diğer Avrupa ülkeleri Trabslus hükümetini destekliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


En Yakın İsimden97 Yıllık Ömrün Hikâyesi

Bahçeli Yine CHP'ye Yüklendi

'Başarı HerZaman Seçim Kazanmak Değil'
»  "Millet Kanal İstanbul'a Destek Verdi"
»   Milletvekillerine Özel 'Akıllı' Ajanda
»  AB’den Skandal Türkiye Kararı
»  Kılıçdaroğlu’ndan Rahşan Ecevit Mesajı!
»  Mecliste 'Torku Döner'Tartışması
»  Yeni İnfaz Yasasında Neler Var?
»  CHP'nin Kurultay Tarihi Belli Oldu
»  Doğa Kolejinde Öğretmen Maaşları Ödendi
»  Erdoğan: "Bu mektup Gizli Bir Mektup"
»  Sözüm Dinlensin Diye Sakal Bıraktı
»  Kılıçdaroğlu:Dış Politika Putin'e Emanet
»  İBB'de Danışmanlarının Maaşı Belli Oldu
»  ABD’den Flaş Misilleme İtirafı
»  Süleyman Soylu Ameliyat Oldu
»  YSK,SeçimeGirebilecek Partileri Açıkladı
»  Barış Pınarı Bölgesinden Acı Haber
»  ABD’den ‘Türkiye’ye Yaptırım’ Açıklaması
»  İBB'den Flaş Fayton Kararı
»  Diyanet'in Tabure Kararına İtiraz
»  Emekli Çalışan Sayısında Büyük Artış
»  Hakkari'den Acı haber, 2 Asker Şehit
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.