Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Beştepe'den Arınç'ın Sözlerine Açıklama
Beştepe den Arınç ın Sözlerine Açıklama
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YİK üyesi Bülent Arınç’ın, HDP’li Ahmet Türk için söylediği sözleri değerlendirdi
 
11.9.2019 - 00:00

Arınç o açıklamarında, “Ben sadece Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk’ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” sözlerini değerlendirdi.

Kalın, “Sayın Arınç tecrübeli bir siyasetçidir. Büyüğümüzdür. Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz. Bu konuda alınmış kararlar hukuki olarak alınmış kararlardır. Devletin kanunları bellidir. Bunu hangi parti yaparsa yapsın fark etmez. Bir belediye başkanı yolsuzluğa bulaştığında bir kusur oluştuğunda bu süreç işlenir. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz” dedi.

BİR TEPKİ DE MHP’DEN

Öte yandan MHP’den de Bülent Arınç’a tepki geldi. Fakat MHP, Arınç’ın Canan Kaftancıoğlu’yla ilgili söylediği “Fikirlerine katılmayabilirsiniz ama tahammül etmek zorundasınız” sözlerini eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sayın Arınç, bu gidişle kendi partisinde de sıkıntı ve krizlere yol açacak gibi görünmektedir. Kendisine çekidüzen vermediği takdirde Bülent Arınç’ın da MHP’de cadı kazanı kaynatmaya çalışanların akıbetine uğraması mukadderdir" ifadelerini kullandı.

Yalçın'ın açıklaması şöyle;

1-Unutulmuş politikacılar albümündeki siyah beyaz fotoğraflar arasında sabıkalı pozlarıyla çoktan yerini alan Bülent Arınç; hatırlanmanın yolunu her zamanki gibi devlet aklıyla ve MHP ile polemiğe girmekte, partimize saldırmakta bulmuştur.

2-Kaftancıoğlu gibi Dev-Yolcu bir Marksist’in yanında yer alan hilaf-ı hakikat değerlendirmeleri karşısında daima hak ettiği cevabı almasına rağmen Sayın Arınç, zedelenmiş gururunu tamir için ısrarla hücumlarını sürdürmektedir.

3-Arınç; nefsini teskin ve tatmin için, giderek daha dokundurucu, daha yaralayıcı bir üslupla karşılık vermektedir.Aklı başında bir açıklamadan çok biraz efelenme, biraz istihza ve biraz da bilgiçlik kokan açıklamalarında Arınç; AKP’nin MHP’den rahatsız olduğunu ima etmektedir.

4-Hâlbuki partisinde asıl rahatsızlık ve endişe kaynağı kendisi ve kendisi gibi arıza tiplerdir. Her an bir çam devireceği bilinmekle birlikte kendisi ve muadilleri sabırla idare edilmektedir.

5-Arınç; ülkenin tartışılacak, politika dünyasının eleştirilecek onca meselesi varken çenesini tutamayıp MHP’ye laf yetiştirmeye çabalarken geçmişte “Bozulmasını istemem.” dediği AKP-MHP ilişkilerini baltalamak için elinden geleni yapmaktadır.

6-Demek ki Bülent Arınç’ın içinde eskiden kalma bir kuyruk acısı vardır veya başka maksatlara bilerek ve isteyerek hizmet etmektedir. Gençliğinde Manisa sokaklarında dedemin intikamını alacağım diyerek dolaşan Sümbüllü Arınç’ın hedef kitlesi kimdir? İntikamını kimden alacaktır?

7-Bülent Arınç ve onun temsil ettiği köhne zihniyet; MHP’nin politikadaki dominant rolünden, maşeri vicdanı temsil etmesinden ve siyasi konumunu aşan özgül ağırlığından rahatsızdır.

8-Arınç’ın daha öncede söylediği “AKP MHP’lileşmemeli ve MHP’nin anladığı şekildeki milliyetçiliğe ve Türkçülüğe itirazım var.” da ne demektir? Bülent Arınç’ın, MHP’nin milliyetçiliğinden anladığı nedir?

9-Arınç, Cumhuriyet’i kuran bir milleti sevmeyi ve onun bekası için çalışmayı neden benimsememektedir? Kendisini bir başka milletten hissediyorsa açıkça söylemelidir.

10-MHP’nin Türkçülük anlayışı ırk unsuruna ve kan bağına değil, kültürel birlikteliğe istinat etmektedir. Türkiye’de yaşayan bütün Türk vatandaşlarının adı ve kimliği Türk’tür. Aksini kabul etmek ve savunmak bölücülüktür.

11-Bülent Arınç Türk milletinin bir ferdi olmaktan gocunuyorsa açıklamalıdır. Bülent Arınç, MHP’nin milliyetçilik anlayışı hakkında bilerek kafalarda istifham ve soru işareti bırakmak suretiyle hangi mahfillere mesaj vermektedir?

12-Yoksa Türkiye’de mensubiyet şuurundan mahrum kripto Türk düşmanlarını referans mı almaktadır? Sayın Arınç’ın tutumu; geçmişin siyasi komplekslerinin, fikir husumetinin ve etnik bir aidiyet bilincinin dışa vurumu mudur?

13-“MHP’lileşmemeli!” lafzının arkasında derin bir aşağılama, adı konmamış bir düşmanlık ve kökleri çok eskilere giden bir siyasi hesaplaşmanın şifreleri mi gizlidir? Sahi Sayın Arınç’ın derdi nedir?

14-Arınç’ın kafasında MHP’den farklı nasıl bir millet tanımı vardır?Bu soruların cevabını sadece MHP camiasının değil,bütün Türk milletinin bilmeye hakkı vardır.Arınç ya gereken cesaretigöstererekTürkmilletiylehesaplaşmalı ya da sonsuza kadar çenesini kapatmalıdır.

15-Hatırlatmakta fayda vardır; Arınç’ta da kendi camiası içinde tefrika üretme ve fitne çıkarma potansiyeli hayli yüksek bir politikacıdır. Daha siyasette dayanışmanın, hedefte birliğin ne anlama geldiğini bilmiyor olsa gerektir ki AKP ile MHP arasına nifak tohumları ekmektedir.

16-Sayın Arınç, bu gidişle kendi partisinde de sıkıntı ve krizlere yol açacak gibi görünmektedir. Kendisine çekidüzen vermediği takdirde Bülent Arınç’ın da MHP’de cadı kazanı kaynatmaya çalışanların akıbetine uğraması mukadderdir.

17(son)-Sahi Arınç’ın 2023 için birtakım gizli hesapları, uzak emelleri mi vardır?Sağ gösterip sol vurarak aslında başka mahfillere veya gönlünde sakladığı başka adaylara mı hizmet etmektedir?Bu soruların cevabının, kendi camiası içinde şimdiden aranmaya başlandığına şüphe yoktur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Arınç'ın Açıklamaları MHP'yi Kızdırdı

Türkiye ile Devriye, YPG’ye Mühimmat

28 İl'de Fetö Operasyonu
»  Kabine Değişikliği İçin Formul Arayışı
»  Bakan Sayısı Artıyor mu?
»  Ali Babacan Sessizliğini Bozdu
»  Erdoğan'dan BüyükşehirBaşkanlarına Davet
»  İBB Meclisinde 5,5 Saatli Söz Düellosu
»  Arınç'tan Canan Kaftancıoğlu Açıklaması
»  Cübbeli Ahmet'ten Skandal Kayyum Çağrısı
»  CHP 96. Yıldönümünde Anıtkabir'de
»  'Kabine Değişikliği 2-3 Ay Sonra'
»  Feyzioğlu Siyasete Atılacak mı?
»  CHP’lİ Başkanlarıın Whatsapp Buluşması
»  Erdoğan:Türkiye Yol Geçen Hanı Değil
»  İmamoğlu Muharrem İftarında
»  Yumurtalı Saldırı Şüphelisi Serbest
»  AB'den Canan Kaftancıoğlu Tepkisi
»   Bir Skandal da İSKİ’de!
»  Baro Seçimleri İçin Formül Arayışı
»  Akşener:Çözüm Adresi Devletin KapısI
»  Mansur Yavaş'tan Bütçe İsyanı
»  Erdoğan'dan 'Faiz Düşecek' Mesajı
»  Filenin Sultanları Finalde
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.