Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4672
EURO
35,0825
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Beyaz Saray'ın Etrafına Yeni Tel Örgü
Beyaz Saray ın Etrafına Yeni Tel Örgü
 
ABD'nin Minneapolis kentinde bir polis memurunun sokak ortasında George Floyd isimli siyah vatandaşı ensesine diziyle baskı uygulamak suretiyle boğarak öldürmesi ve başka memurların cinayete müdahale etmemesinin ardından Minnesota eyaletinde başlayan ve farklı şehirlere yayılan protestolar dün 8. gününde de devam etti.
 
3.6.2020 - 09:32

Salı günü gündüz saatlerinde protestolar genel anlamda barışçılken, aksam saatlerinde büyük şehirlerdeki sokağa çıkma yasaklarının yürürlüğe girmesinin ardından çeşitli şiddet olayları yaşandı.

Protestoların başladığı Minneapolis kentinde göstericiler bir kez daha Floyd'un öldürüldüğü yerde toplandı. Minneapolis Devlet Okulları Yönetim Kurulu dün şehir polisi ile yaptığı anlaşmayı iptal ettiğini duyurdu.

Beyaz Saray'da yeni önlem
Üst üste meydana gelen protestoların ardında başkent Washington'da bulunanan Beyaz Saray'ın çevresine yeni bir demir tel çekildi. Telin arkasında kasklı ve kalkanlı polislerin nöbet tuttuğu görüldü. Dün protestocular önlemlere rağmen bir kez daha Beyaz Saray'ın önündeydi. Göstericiler yeni tellere göndermede bulunarak, "Şimdi kafesindesin" diye sloganlar attı.

Pazartesi günü Trump'ın St. Johns Kilisesi'ne gidebilmesi için polisin barışçıl kalabalığa biber gazıyla müdahale etmesine ve ABD liderinin kilise önünde elinde İncil'le poz vermesine tepki göstere bazı din insanları Beyaz Saray'ın etrafındaki eylemlere katıldı.

Öte yandan başkentin bazı bölgelerinde pozisyon almış askeri araçlar görüldü. Trump dün yaptığı açıklamalarda Washington D.C.'deki eylemlere müdahale için "ağır silahlı askerler" görevlendireceğini söylemişti.

Öte yandan Lincoln Anıtı'nın önünde üzerinde "askeri polis" yazılı kamuflajlar Ulusal Muhafız üyeleri toplandı.

New York'ta Manhattan'a geçiş engellendi
New York'a polis, protestocuların Brooklyn'den merkez ada Manhattan'a geçmesine izin vermedi.

Şehirdeki göstericiler için bir toplanma alanı haline gelen Barcalys Center'ın önünde toplanan protestocular Manhattan'a geçmek için Brooklyn köprüsüne yürüdü. Brooklyn tarafındaki polisler birkaç yüz kişilik grubun köprüye girmesine izin verse de Manhattan tarafındaki memurlar çıkmalarına izin vermedi.

Eylemciler, "Geçmemize izin verin" şeklinde sloganlar atarken Brooklyn'e dönmeye çalışanlar için de "Ayrılmayın" diye tezahürat yaptılar.

New York Times'ın aktardığına göre bir noktada Brooklyn tarafındaki polisler köprüden giriş çıkışa izin vermeyip eylemcileri sıkıştırdı. Köprünün Brooklyn tarafının şu anda açık olduğu belirtildi.

Manhattan'ın batı tarafında ise protestocuların sokağa çıkma yasağından sonra yürümesine rağmen polis müdahalesi olmadığı belirtildi.

Gündüz saatlerinde Manhattan'ın West Village bölgesinde bir grup protestocu da Eşcinsel Hakları Hareketi'nin doğduğu yer olan Stonawall Inn'in önünde bir araya geldi ve "siyah eşcinsel ile trans bireylerin polis tarafından öldürülmemesini" talep etti.

Polis, Atlanta'da kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı
Atlanta'da polis ve askeri personel Centennial Olympic Park'ın yakınlarında toplanan kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

Atlanta Journal Constitution'ın aktardığına göre 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağının ardından protestocular polise doğru havai fişek ateşledi ve su şişeleri fırlattı. Bunun ardından polis ve protestocular arasında arbede çıktı.

Olaylardan sonra kalabalığın dağıldığı belirtildi.

Houston'da atlı protesto
George Floyd'un memleketi olan Houston'da bir grup protestocu atlara binerek barışçıl bir eylem düzenledi.

Los Angeles Belediye başkanının evinin önünde protesto
Dün akşam yüzlerce protestocu Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti'nin ikamet ettiği evin önünde toplandı ve Demokrat liderden polise bütçe sağlamayı bırakmasını talep etti.

Bir gecede 5 polis memuru vuruldu
Dün meydana gelen protestolarda Las Vegas'ta bir polis memurunun vurulduğu ve durumunun kritik olduğu açıklandı. St. Louis'de de dört memurun vurulduğu ama hiç birinin hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

Las Vegas'ta vurulan memurun Circus Circus Hotel ve Kumarhanesi'nde polise taş ve şişe atılan protestoyu durdurmaya çalışırken kalabalıktan patlayan bir kurşunla vurulduğu belirtildi.

Las Vegas polisi şehirde meydana gelen bir başka olayda silahlı bir protestocunun vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

ABD'nin Minneapolis kentinde bir polis memurunun sokak ortasında George Floyd isimli siyah vatandaşı ensesine diziyle baskı uygulamak suretiyle boğarak öldürmesi ve başka memurların cinayete müdahale etmemesinin ardından Minnesota eyaletinde başlayan ve en az 140 farklı şehre yayılan protestolarda binlerce kişi gözaltına alındı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trump'tan Kilise Şovu Savunması

George Clooney:ABD'ninPandemisi Irkçılık

Pentagon'dan Washington'a 1600 Asker
»  New York Alev Alev
»  Pentgon'dan Trump’a Jet Yanıt
»  Trump Elinde İncil'le Poz Verdi
»  Flaş..Washington’da Sokağa Çıkma Yasağı
»  'Trump Sığınağa Saklandı' İddiası
»  ABD Alev Alev,Şiddet Sürüyor
»  ABD'de George FloydÖfkesi Dinmiyor
»  Merkel Trump'ın Davetini Reddetti
»  ABD'de Floyd Protestoları Yayılıyor
»  Trump'tan Twitter Kararnamesi
»  Brezilya'da Coronavirüste Ürküten Tablo!
»  Trump Twitter'e Savaş Açtı!
»  Putin'e Kalem Fırlattıran Olay
»  Rusya'da Bir Kedide Koronavirüs Çıktı!
»  Başbakan Canlı Yayında Depreme Yakalandı
»  "Putin Seçimleri Kazanmamı İstemiyor"
»  Sunucudan Trump'a: Sen Hastasın
»  Fransa'da İbadethaneler Yeniden Açıldı
»  Kaşıkçı'nın Ailesi Katilleri Affetti
»  Vuhan'da Vahşi Hayvan Yemek Yasaklandı
»  ABD'de F-35 Düştü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.