Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3377
EURO
35,1323
IMKB
9,080
ALTIN
2.305,740
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Biden'den İpleri Koparacak Karar!
Biden den İpleri Koparacak Karar!
 
Göreve gelmeden önce "Sözde Ermeni soykırımını tanıyacağım" diyen ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumartesi günü bu sözünü tutacağı açıklandı. Wall Street Journal ve New York Times gazetelerine konuşan kaynaklar, Biden'ın açıklamayı cumartesi günü yapacağını dile getirdi.
 
22.4.2021 - 08:32

Göreve geldiği Ocak ayından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmayarak gerilim yaratan ABD Başkanı Joe Biden, iki ülke ilişkilerine zarar verecek bir adım atmaya hazırlanıyor…

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times’a ve Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar, bu cumartesi günü ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımını tanıyacağını aktardı. New York Times böyle bir hamlenin iki ülke arasındaki ilişkileri zorlaştıracağını belirtirken Biden’ın göreve gelmeden önce sözde Ermeni soykırımını tanıyacağını bizzat açıkladığını da hatırlattı.

İKİ GAZETEYE KONUŞTULAR

Sözcü'de yer alan habere göre New York Times’a konuşan konuşan ve konuyla ilgili bilgisi olan bir yetkili, “Başkan Biden, o dönemde yaklaşık 1.5 milyon sivil Ermeni’nin öldürülmesinin soykırım olduğunu açıklamaya hazırlanıyor” açıklamasını yaptı. Bu açıklama ile birlikte ABD’nin insan haklarına verdiği değerin bir sembolü olmasının da beklendiği belirtildi.

Öte yandan ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal’da da benzer bir haber yer aldı. ABD yönetiminden bazı yetkililer isimlerini açıklamadan konu ile ilgili konuştu. Wall Street Journal’a açıklama yapan yetkililer de Biden’ın sözde Ermeni soykırımını tanıyacağını duyurdu.


24 Nisan 2020'de sosyal medyadan açıklamalar yapan Biden, seçilmesi durumunda sözde Ermeni soykırımını tanıyacağını söylemişti. Biden o dönem paylaştığı mesajda, “Bugün Ermenilerin Metz Yeghern yani Ermeni soykırımında yaşadığı zorlukları anıyoruz. Eğer seçilirsem Ermeni soykırımını tanımak için bir yasa tasarısı onaylayacağım ve evrensel insan haklarını bir öncelik haline getireceğim” demişti.

Eğer Biden gerçekten de Cumartesi günü bu açıklamayı yaparsa, sözde Ermeni soykırımını tanımış ilk görevdeki başkan olacak. Öte yandan daha önce Ermeni lobisinin güçlü olduğu California’dan çıkarak Beyaz Saray’a oturan Ronald Reagan da 1981’de Ermeni soykırımını tanımış fakat daha sonra hiçbir ABD başkanı bu konuda yorum yapmamıştı.

“CUMARTESİ DAHA SÖYLELENECEKLER VAR”

New York Times’a konuşan yetkili, uzun tartışmaların olduğunu belirtirken, Biden’ın sözde soykırımı tanımaya karar verdiğini söyledi ve diğer hükümet ve diplomatik temsilciliklerin de bu yönde bir açıklama beklediklerini aktardı.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jen Psaki konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınırken, “Yönetimin bu konu ile ilgili cumartesi daha söyleyecekleri var” dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Aivazian da, “ABD’nin tanıması birçok ülke için moral kaynağı olacak. Bu sadece Ermenistan ve Türkiye ile ilgili değil. Bu geçmişi, şu anı ve geleceği bilmek ve lanetlemek ile ilgili” ifadesini kullanmıştı.

New York Times, “Bu adım Biden yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetiyle yaşayacağı zorlukların erken bir testi. İki lider Erdoğan ve Trump’ın aksine soğuk bir ilişkiye sahip ve bunu tanımak Türkiye ile bölgesel askeri zorluklarda veya diplomatik çabalarda sorun yaratabilir. Geçmişte başkanlar bu sebeple soykırımı tanımıyordu” yorumunu da yaptı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


23 Nisan'da Sokak Kısıtlaması Kararı

Erdoğan Asiltürk İle İftar Yaptı

ABD,Türkiye'yi F-35 Programından Çıkardı
»  Vaka ve Can Kayıpları Durdurulamıyor
»  Galatasaray 90+6’da Nefes Aldı 1-1
»  Yüz Yüze Sınavlar Ertelenecek mi?
»  Yeni Bakan Yanık'tan İlk Açıklama
»  İki Yeni Bakanlık Kuruldu
»  Bostancıoğlu'nun Oğlu Genel MüdürOldu
»  Mehmet Mu Ticaret Bakanı Oldu
»  Flaş.. Ruhsar Pekcan Görevden Alındı
»  Kabinede Flaş Revizyon
»  Davutoğlu'ndan Pekcan'a İstifa Çağrısı
»  Kayıp Atlarla İlgili Flaş İddia
»  Flaş... Vaka Sayısında Büyük Artış
»  Beşiktaş Sivas'ta da Cepten yedi 0-0
»  "İktidar Rantiye Sınıfına Çalışıyor"
»  Muharrem İnce ve Eşi Taburcu Oldu
»  Kayıp Atlat İstifa Getirdi!
»  "Aradığınız Para Devletin Kasasında"
»  ''Aş Yok İş Yok Kaçmayıp da Ne Yapalım?''
»  Babacan'dan İttifak Açıklaması
»  Can Yılmaz Sordu Kılıçdaroğlı Yanıtladı
»  Bloomberg'ten BMC İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.