Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3768
EURO
35,0120
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Binali Yıldırım, Alevilerden Oy istedi
Binali Yıldırım, Alevilerden Oy istedi
 
"Cemevlerinin sorunları var, bu sorunları torunlara bırakacak değiliz"
 
11.3.2019 - 00:07

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Alevi Bektaşi dernekleriyle gerçekleşen “Can’larla Buluşma” programında isminin Alevi komşuları tarafından konduğunu anlattı. Yıldırım, “Ben Alevi ve Sünnilerin birlikte yaşadıkları bir köyde doğdum. Adımı, Alevi komşumuz koydu. Adımda Ali var. Bin yıllık birlikteliğimizde, Horasan Erenleri, Alevi irfanını güzelleştirdi, ruhumuzu ve maneviyatımızı geliştirdi” diye konuştu.

Yıldırım “Alevi canları beklentileri var, cemevlerinin sorunları var. Bu sorunları torunlara bırakacak değiliz. Konuşarak, görüşerek beraberce çözeceğiz” ifadesini kullandı.

Florya Sosyal Tesislerindeki toplantıda konuşan Yıldırım, “Türkiye topraklarının, sevginin, birlikte yaşama kültürünün yeşerdiği topraklar” olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Adımda ‘Ali’ var”
“Bizler, Aleviler-Sünniler, Kürtler, Türkler, bin yılı aşkındır bu topraklarda ‘etle tırnak’ gibiyiz. Aynı çorbaya kaşık çaldık. Aynı tastan su içtik. Acımızda beraber ağladık, yasımızı beraber tuttuk. Düğünümüzde beraber eğlendik. Semahımızı da yaptık, halayımızı da çektik. Her fırsatta söylüyorum. Ben Alevi ve Sünnilerin birlikte yaşadıkları bir köyde doğdum. Adımı, Alevi komşumuz koydu. Adımda Ali var. Bin yıllık birlikteliğimizde, Horasan Erenleri, Alevi irfanını güzelleştirdi, ruhumuzu ve maneviyatımızı geliştirdi. Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin, ‘yolumuz, irfan ve insanlık sevgisi üzerinedir’ sözü. Aslında yolumuzu en güzel şekilde ifade eder.”

Alevi Bektaşi inancı ve irfanının Osmanlı’nın üç kıtaya taşıdığı hoş görünün kaynağı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Hünkar Hacı Bektaş’ın nefesidir bizi diri tutan, kardeş kılan. Farklılıklarımız yok mu? Elbette var. Farklı olmak insanın fıtratında olan bir şeydir. Biz farklılıklarımızı, insanlığın, medeniyetin her zaman zenginliği olarak gördük. Kavga, ayrıştırma nedeni olarak görmedik. Bu farklılıkları kaşıyıp bizi ancak ayrıştırarak, kavga ettirerek bölmeye çalışanlar, hep oldu. Bundan sonra da olacaktır. Aramızda ihtilaflar varsa, bunu canlar konuşarak birlikte çözeceğiz. Konuşarak, anlaşarak, birbirimizi ötekileştirmeden, dinleyerek anlayarak çözeceğiz. Bin yılı aşkın bir süredir nasıl beraber yaşadıysak kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek yaşamaya devam edeceğiz.”

Yıldırım, “2009’da Alevi çalıştayları yaptık. Bütün dedeler ve Alevi sivil toplum kuruluşlarıyla bu çalışmaları gerçekleştirdik. Büyük de mesafeler kat ettik. 17 yıl boyunca bu memleket için hizmet ettik. İnsana hizmet Hak’ın rızası içindir. Son cemre geçtiğimiz günlerde bu topraklara düştü. Aslında düşecek bir cemre daha var. Bu cemre 31 Mart’ta gönüllerinize düşecek. Ve İstanbul yeni bir döneme başlayacak. Sizlerden biri, kardeşinize 31 Mart’ta destek vereceğinizden inancım tamdır. Önümüzde nevruz var. 21 Mart, Hazreti Ali efendimizin doğum günüdür. Hazreti Ali, Ehl-i Beyttir. Hazreti Ali Peygamberimizin yol arkadaşı, can yoldaşı, sırdaşıdır. Allah’ın aslanı, ilmin kapısıdır. Hicret gecesi canını hiçe sayarak Peygamber efendimizin yatağında o yatmıştır. Peygamber efendimizin hayatını kurtarmıştır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Alevi canları beklentileri var, cemevlerinin sorunları var. Bu sorunları torunlara bırakacak değiliz. Konuşarak, görüşerek beraberce çözeceğiz. Bunların çözüm yolu, konuşmaktır, görüşmektir. Rabbim nasip eder, sizler destek verirseniz bütün bunları görüşeceğiz ve İstanbul’da her zaman beraber olacağız. Haklı taleplerinizin takipçisi olacağım. Canlar için hangi hizmetleri yaptığımızı burada anlatacak değilim. Böyle bir huyum yok. Ancak; başarının, kardeşliğin, ülkemizin geleceğinin tek yolunun bir olmaktan, iri olmaktan, diri olmaktan, kardeş olmaktan ve birlikten Türkiye olmaktan geçtiğini biliyorum, buna inanıyorum. Geçenlerde Halkalı’ya gittim. Muhteşem bir eser yapılmış. Türkiye Cumhuriyeti yapıyor. Hacı Bektaş Veli Proje Okulu. Cemevi ve yatakhanesi var. Bir üniversite gibi. Daha güzelleri olacak. Onun için birlikte çalışacağız. Birlikte sevinçlerimizi de, üzüntülerimizi de paylaşacağız. Bu topraklarda kardeşliğimiz bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mesut Yılmaz'ın Sağlık Durumuyla Nasıl?

Özhaseki: Neredeyse 5 Bin Tane Projemiz

"FETÖ Bize Birkaç Nesle Mal Oldu"
»  İYİ Parti’den ‘Hepimiz Akşener’iz’Mesajı
»  Fetö'ye Almanya'dan Kötü Haber
»  Erdoğan ve Akşener'in Cezavi Polemiği
»  "PKK Büyükşehirlere Sızmaya Çalışıyor"
»  "Kendilerine Truva Atları Bulmuşlar"
»  HDP'ye operasyon!
»  Akşener: Kadınlara Karşı Mahcubum,Çünkü
»  Ankara'da DSP Seçim Otobüsüne Saldırı
»  Feminist Yürüyüşe Biber Gazlı Müdahale
»  Bedelli Ücreti İkiye Katlandı
»  Bahçeli'den 'Kalpaklı' Paylaşım
»  İblid'de Milli Devriye
»  Kılıçdaroğlu: Seçim Sonrası Allah Kerim
»  Erdoğan Anketlere Neden İnanmıyor?
»  Anketlere Göre Seçimin Kaybedeni Kim?
»  Ankara'da 'Mahrem Mühendis' Operasyonu
»  Binali Yıldırım'dan Proje Yağmuru
»  Ömer Halisdemir Davasında Karar
»  Mansur Yavaş’tan Yeni Ankara Projeleri
»  Erdoğan Siirt'te Akşener'i Topa Tuttu
»  Berna Laçin'in Beraat Kararına İtiraz
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.