Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5610
EURO
34,9734
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.430,430
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bu Sözler Solcuları Çok Kızdıracak
Bu Sözler  Solcuları Çok Kızdıracak
 
Müzisyen Timur Selçuk, Sabah gazetesine verdiği söyleşide solcuların insanları oy olarak gördüğü için başarılı olamadığını belirterek, "Solun politikacıları, insani değerleri daha çok ön plana çıkarsalar belki daha çok kişinin gönlüne girebilirler" dedi. Selçuk, kendisini hiçbir zaman 'şu kesimin sanatçısı' diye tanımlamadığını da söyledi.
 
11.2.2019 - 11:37

 

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a konuşan Timur Selçuk, Türk müziğini dünya müziklerinden ayıran en önemli özelliğin 'insani ve ahlaki değerlerin birinci planda olması' olduğunu söyeleyerek, "Kuran'dan başlayıp Peygamber Efendimiz'e, namazımıza, orucumuza kadar manevi dünyamızın zenginliği, ahlaki ve kültürel değerlerimiz müziğimizi böyle kıymetli kılıyor. Türkiye gibi çok özel bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye hem Doğu'dur, hem de Batı. Kültürüyle, tarihiyle böyle zengin bir ülke daha yok" dedi.

'NAMAZDA HEP ALLAH'IM BANA SAHİP ÇIK DİYE DUA EDERİM'

Daha önce yaptığı 'Ben namaz kılan, Kur'an okuyan bir sosyalistim' açıklamasına ilişkin de konuşan Selçuk, "Yine aynı şeyi söylerim. Sol dünya görüşüne sahip ve inançlı bir insanım. Ben yalnız Allah'a secde ederim. Ve namazda hep 'Allah'ım bana sahip çık, yanlışlarımı ve eksiklerimi göster' diye dua ediyorum” dedi.

'DÖNEM DEĞİŞTİ DİYE BÖYLE SÖYLEMEDİM'

Açıklamalarının özellikle solcular tarafından çok yadırgandığını söyleyen Selçuk, "Dönem değişti, o yüzden mi böyle söyledin gibi geri dönüşler de almıştım. Ama böyle bir şey yok tabii ki. Ben hep inançlı biriydim. Dini değerleri de; üretmek, paylaşmak ve zulme sessiz kalmamak olarak görüyorum. Dinimizde üretmek ve paylaşmak çok önemli. Günümüze baktığımızda üreten ve paylaşan bir sistem, emperyalizmin karşısında yer alır. Emperyalizm; zayıf ülkeleri alır, kendisine bağlar ve sömürür. Benim dini değerlerim ise böyle değil. Sol ideolojinin temelinde de üretmek ve paylaşmak var. O yüzden de dünya görüşü olarak kendime en yakın bu ideolojiyi görüyorum” dedi.

'KENDİMİ HİÇBİR ZAMAN ŞU KESİMİN SANATÇISI DİYE TANIMLAMADIM'

“Kendimi hiçbir zaman 'Şu kesimin sanatçısıyım' diye tanımlamadım, böyle ayrışmaları da doğru bulmuyorum” diyen Selçuk, "Bu ayrışmalara son vermek için diyalog kurmalıyız. Sessiz kalarak hiçbir sorunu çözemeyiz. Gençlere ve öğrencilerime hep şunu söylüyorum: İki Mustafa'yı doğru kavrarsak bu topraklarda hiç çatışma yaşanmaz. Peygamber Efendimiz'in hayatı ve bize ilettiği Kuran'ı Kerim'i iyi anlamalıyız önce. Manevi değerlerin bütününü anlatan kitabımız bize öncülük etmeli. Bir de Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'ndaki tüm emperyalist güçlerle mücadelesi ve cumhuriyeti kurarkenki yaklaşımını çok iyi kavramalıyız. Yeni kuşaklar Mustafa Kemal'in onlara bıraktığı 'Nutuk' kitabını iyi anlamalı. Hem Müslümanlığı yaşayışımızla, hem de cumhuriyetimizle bütün dünyaya ışık tutacak kadar önemli bir ülkeyiz. Bu açıdan Türkiye olarak diğer ülkelere de yol gösterici olmalıyız." şeklinde konuştu.

'SOLCULAR İNSANLARI OY OLARAK GÖRDÜKLERİ İÇİN BAŞARILI DEĞİL'

Türkiye'de solun başarılı olamadığını söyleyen Selçuk, "Çünkü bunu yönetenler insani açıdan değil de, politik açıdan bakıyorlar. Solun politikacıları, insani değerleri daha çok ön plana çıkarsalar belki daha çok kişinin gönlüne girebilirler. İnsanları oy olarak görüp yaklaştıkları için de başarılı olamıyorlar" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Vahşeti Müge Anlı'da Açıkladı

Meteoroloji'den Kar Uyarısı

Almanya'da Başörtülü Kızlara Saldırı
»  Ünlü Tiyatrocu Hastaneye Kaldırıldı
»  Meteoroloji'den Sağanak Yağmur Uyarısı
»  Ankara Halk Ekmek'ten Glutensiz Simit
»   Veli Öğretmeni Bıçakladı
»  Bingöl'de Deprem
»  Fatih Terim'in Acı Günü
»  İngiltere'den Patates Raporu: Dikkat!
»  Koyunda Çiçek Hastalığı Alarmı
»  Antalya'da Okullara Hortum Tatili
»  Fatma Girik Hastaneye Kaldırıldı
»  Gaziantep'te damat dehşeti! 5 Ölü
»  Alman Kadın Polislerden Seksi Video
»  Alzheimer'a Kan Tahliliyle Erken Teşhis
»  Rauf Denktaş'ın Eşi Hayatını Kaybetti!
»  Karatay:Kolesterol Diye Bir Hastalık Yok
»  Meteorolojiden Sevindiren Haber
»  Adana'da Korkunç Cinayet!
»  Yasa Dışı Bahis Sitelerine Operasyon!
»  Çocuk Yapana 9 Bin Euro
»   'Eniştem Tarafından Tacize Uğradım...'
»  Müge Anlı'da Dehşete Düşüren Olay
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.