Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4474
EURO
34,7826
IMKB
9.530,000
ALTIN
2.478,610
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP İstanbul İçin Kimi İstiyor?
CHP İstanbul İçin Kimi İstiyor?
 
CHP'de Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik yapılan 'aday' tartışmaları dinmiyor. Üyelerin fikrini sormak için yapılan ankette İstanbul için Muharrem İnce ismi öne çıkarken ikinci sırada Erdoğdu, üçüncü sırada Tekin ismi yer aldı.
 
18.10.2018 - 11:38

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için CHP üyelerinin katılımıyla yapılan araştırmada hem "aday tercihinde" hem de "tercih sıralamasında" aday olması istenen isimler arasında 24 Haziran'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce birinci sırada yer aldı. CHP üyeleri İnce'nin ardından en çok CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'yu aday olarak görmek isterken üçüncü sırada CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin geldi.

ARAŞTIRMAYA 1262 ÜYE KATILDI

CHP 'de 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklar ve aday belirleme çalışmaları devam ederken, en çok merak edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı konusunda yapılan bir araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Motto Araştırma ve Bulgu Araştırma tarafından yapılan " İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP Adaylığı Araştırması" adlı çalışmada, İstanbul'daki CHP üyelerine hangi ismi İstanbul Belediye Başkanı olarak görmek istedikleri soruldu. Araştırma kapsamında İstanbul CHP üyeleri ilçelere göre üye sayısına göre kotalara ayrılarak telefonla arandı. Araştırma İstanbul'da 39 ilçeden toplam bin 262 CHP üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

6 İSİM TEK TEK SORULDU

Araştırma kapsamında İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi kulislerde konuşulan CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin isimleri soruldu.

Araştırma sonuçlarına göre İstanbul genelinde CHP üyelerinin yüzde 56'sının evet dediği Muharrem İnce birinci sırada gelirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun adaylığına yüzde 47 oranıyla evet denilerek ikinci sırada yer aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CHP üyelerinin yüzde 40'ının aday olarak görmek istediği isim olarak üçüncü sırada geldi. CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici yüzde 37 oranıyla dördüncü sırayı paylaşırken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yüzde 29 oranıyla beşinci sırada CHP üyelerinin aday olarak görmek istediği isim oldu.


TERCİH SIRALAMASI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Araştırma kapsamında CHP üyelerinden söz konusu 6 ismi tercih sıralamasına koymaları da istendi. Bu kapsamda Muharrem İnce'nin ismi yüzde 44 oranıyla birinci sırada yer alırken Aykut Erdoğdu yüzde 15 oranıyla ikinci, Gürsel Tekin yüzde 13 oranıyla üçüncü, Akif Hamzaçebi yüzde 10 oranıyla dördüncü, İlhan Kesici'nin yüzde 10 ile beşinci, Canan Kaftancıoğlu yüzde 7 ile altıncı sırada yer aldı.

YAVAŞ'IN OLASI ADAYLIĞINA İTİRAZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ismi konuşulan Mansur Yavaş'ın olası adaylığı ise CHP Ankara İl Danışma Kurulu'nda tepki çekti. Yavaş'ın aday olmasıyla CHP'nin Ankara'da dört olan belediye sayısının 2'ye düştüğü görüşü ifade edildi. CHP Genel Merkezi'nde 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ve 7 saat süren toplantıda bazı konuşmacılar Yavaş'ın olası adaylığına karşı çıktı.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Necati Yılmaz toplantıda "Mansur Yavaş'ı aday yaptık. Eğer kazansaydık biz kazanmış olacak mıydık? Hayır. Mansur Yavaş kazandığında evvela AK Parti kaybedecekti. Ama biz kazanmış olmayacaktık demeye gerek yok. Onun eteğinde kazananlar bizim olmadı, çekip gittiler" diye konuştu.

CHP Keçiören İlçe Başkanı Serdar Kendir, Yavaş'ın eğer olacaksa İYİ Parti'den aday olması gerektiğini, CHP'nin kendi değerlerini taşıyan sosyal demokrat bir aday çıkarması gerektiğine işaret etti. Kendir, "Ankara Büyükşehir Belediyesini kendi siyasi kadrolarımızla kazanacağımız iddiasındayım. Aslan gibi bir sosyal demokratı, bir CHP'liyi çıkaralım, arkasına düşelim. Bakın nasıl sonuç alıyoruz" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yeni Şafak'tan Cinayette Yeni İddia

Yeni Trafik Cezalarına Meclisten Onay

İnfazcı Suudi Albayın Cinayet Trafiği
»  AK Parti'de Af Tartışması Gündemde
»  Ünlü Fotoğrafçı Ara Güler Yoğun Bakımda
»  ABD Kaşıkçı İçin Düğmeye Bastı
»   Erdoğan ODTÜ Davasını Geri Çekti
»  Büyükerşen Yeniden Aday mı?
»  83 Kişiye FETÖ'den Gözaltı Kararı
»  YeniŞafak Cİnayetin SesKaydını Yayımladı
»  Erdoğan ODTÜ'lü Öğrencilerle Görüştü
»  Başkonsolos Neden Ülkesine Gitti?
»  CNN'den Flaş Kaşıkçı İddiası
»  Erdoğan'dan Flaş Af Açıklaması
»  Bahçeli'den CHP'ye Ağır Sözler
»  Erdoğan'dan Yaşa Takılanlara Rest
»  Meclis Önünde Silah Sesleri
»  27 Şehiden Kanı Yerde Kalmadı
»  Trump Kaşıkçı'nın Katilini Açıkladı
»  İnfaz Timi Gözaltına Alındı İddiası
»  23 İl'de Büyük Fetö Operasyonu
»  ABD Medyasından Kaşıkçı İddiası
»  Soylu : O videoyu Çekenler Gözaltında
»  Flaş.. Pilotlara Fetö Operasyonı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.