Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3276
EURO
35,0684
IMKB
9,080
ALTIN
2.309,700
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Çeyrek Altın 500 TL Sınırında
Çeyrek Altın 500 TL Sınırında
 
ABD, İran, Irak gerilimi nedeniyle artan riskler sonrası piyasalarda gergin bekleyiş devam ederken, altın ve petrol fiyatlarındaki sert yükseliş devam ediyor. Altının gramı 304 liraya kadar çıkarak yeni rekor kırdı. İran'ın ABD'ye karşı misillemede bulunacağı beklentisi ve Ortadoğu'da yükselen jeopolitik riskler, TL varlıklar üzerinde de negatif fiyatlamalara neden oluyor. Risk almak istemeyen yatırımcılar 'güvenli liman' arayışına girerken, küresel piyasalarda altının onsu, yüzde 2 primle 1.587 dolara kadar yükseldi. Altının gramı ise 304 liraya kadar çıkarak yeni rekor kırdı.Çeyrek Altın ise 500 tl sınırına yaklaştı
 
6.1.2020 - 11:56

Küresel riskler arttığında yatırımcıların sığındığı güvenli liman olan altın, son yaşanan ABD-İran gerilimine bağlı olarak sert yükseldi.


2019 yılında Çin ile ABD arasında başlayan ticaret savaşları nedeniyle yükselişe geçen ve daha sonra merkez bankalarının faiz indirimleri dolayısıyla yükselişini sürdüren altın fiyatları, ABD’nin Irak’ta İran’ın en önemli isimlerinden olan Kasım Süleymani’ye düzenlediği suikast sonrası sert yükseldi. 18 Aralık’ta 1.475 dolar bandında seyreden altının ons fiyatı, ABD ve İran’ın savaşın eşiğine gelmesi sonucu 1.577 doları gördü. 18 günde 100 dolardan fazla yükseldi. Gram altın da 302 TL’yi gördü.

Altında yaşanan yükselişin en önemli sebeplerinden biri yine ABD oldu. 2019 yılında Çin ile başladığı ticaret savaşları sonucu oluşan belirsizlik yatırımcıları yine altına yöneltmiş ve fiyatlar yükselmişti.

Türkiye’de altın denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Mehmet Ali Yıldırımtürk altında yaşanan yükseliş hakkında, sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk ABD-İran geriliminin altın fiyatlarında yön belirleyici olacağını söyledi.


“FİZİKİ SAVAŞ ORTAMI VAR”
Yaşanan gelimeler sonrası ekonomi ve ticaret savaşı ortamının fiziki bir savaş ortamına dönüştüğünü belirten Yıldırımtürk, “İran kendisine yapılan bu saldırının karşılığını verecektir. Ancak bunu hemen mi yapar yoksa bekler mi bilemiyoruz. Tabi aracı devletler tarafında bu işin sakinleşmesi sağlanacaktır. Gram altın güne hızlı bir başlangıç yaptı. Artık ekonomik görünümden ziyade jeopolitik görünümler ön planda. Bu saatten sonra gidişatı yaşanan gelişmeler belirleyecek. Öncesinde Brexit, faiz indirimleri etkili oluyordu ancak artık bunlar geri planda kaldı.” dedi.


“ONS 1.600 DOLAR SEVİYESİNE TIRMANABİLİR”

Bu gelişmeler sonucu herkesin altına dönmesi gibi durumun yaşanmayacağını söyleyen Yıldırımtürk, “Ons fiyatı hemen 1.700, 1.800, 2.000 dolar olacak diye bir şey yok. Belki 1.600 dolar seviyesine tırmanabilir. İzleyip göreceğiz. Tabi burada doların seyri de oldukça önemli.” açıklamasında bulundu.

“GERİLEME BEKLENTİSİ ORTANDAN KALKTI”
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarında 15 tarihinde bir anlaşma imzalanacağını hatırlatan Yıldırımtürk, “Yatırımcıların ‘görmek istiyoruz’ dediği imza artık atılacak. Biz de 15 Ocak’ta bir gerileme olur diye bekliyorduk. Ancak son yaşanan ABD-İran gerilimi bu beklentiyi ortadan kaldırdı.” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İstanbul'da Taksi Plakası 'Altın' Oldu

Memur ve Emekli Maaş Zamları Belli Oldu

Flaş...Enflasyon Rakamları Açıklandı
»  Bakanlık Poşet Zammını Yalanladı
»  2020 Kıdem Tazminatı Tavanı Belli Oldu!
»  Mobilyada KDV İndirimi
»  Poşet 30 Kuruş Oldu
»  İşte Yerli Otomobilin Ön Sipariş Fiyatı
»  İğneden İpliği Zamlar Yarın Başlıyor
»  Kasım Ayı DışTicaret Rakamları Açıklandı
»  Araç Muayene Ücretlerine Büyük Zam
»  IMF'Den Türkiye Açıklaması
»  Kredi Kartı Faiz Oranlarında Düzenleme
»   İşte Merakla Beklenen Yerli Otomobil
»  Kamil Koç Alman Şirkete Satıldı
»  Yerli Otomobil Bursa'da Üretilecek
»  2020 Yılı İşsizlik Maaşı Belli Oldu
»  Flaş.. Asgari Ücret Belli Oldu
»  Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
»  Esnaf Kredilerinde Yüzde 100 İndirim
»  Salatalığa Yüzde 100 Zam
»  Yurtdışından Getirilen Telefona 20 Euro!
»  Benzin ve Motorin Zamlandı
»  Cumhurbaşkanı'ndan MTV'de Flaş İndirim
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.