Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3496
EURO
35,0999
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,710
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Çin'de Dünyayı Korkuran Salgın
Çin de Dünyayı Korkuran Salgın
 
Salgın hastalıkla boğuşan Çin'den korkutan açıklama geldi... Bu ay sonunda kutlanacak "Çin yeni yılı" dolayısıyla milyonlarca kişinin seyahat edeceği ülkede son birkaç haftada artan zatürre salgınının insandan insana bulaşabildiği açıklandı. Daha önce bu virüsün sadece hayvanlardan insana bulaştığını açıklayan yetkililer birkaç haftada minimum 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
 
21.1.2020 - 10:17

Çin’de sadece birkaç hafta içerisinde yüzlerce kişiyi etkileyen ve en az dört kişinin ölümüne yol açan virüsün, insandan insana bulaşabildiği açıklandı. Çinli yetkililer, Wuhan kentinde başlayıp ülkenin büyük kentlerine yayılan salgını kontrol altına almaya çalışıyor.

Bir tür zatürreye yol açan virüs, son olarak 89 yaşındaki bir erkeğin ölümüne neden oldu. Yapılan resmi açıklamalarda şu ana kadar 200’den fazla kişinin salgına yakalandığı ifade ediliyor. Ancak viral hastalık uzmanları sayının 2.000’e yakın olabileceği uyarısını yapıyor.

MASKELER KAPIŞ KAPIŞ
Reuters haber ajansı, servis ettiği fotoğraflarda başta başkent Pekin olmak üzere birçok kentte insanların hastalığa önlem olarak beyaz ağızlık ve maskeler satın aldığını aktardı.

Çinli yetkililer ve Dünya Sağlık Örgütü, Wuhan’da ortaya çıkan virüsün ülkenin diğer noktalarına da sıçradığını açıkladı. Daha önce benzer bir salgın 2002/2003 yıllarında yaşanmış ve Çin’de yaklaşık 800 kişi yaşamını yitirmişti.

Henüz virüs hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını açıklayan yetkililer 15 sağlık uzmanının da enfeksiyon kaptığı duyurdu. Hastalık karşısında bir aşı geliştirilemediğini açıklayan yetkililer incelemelerin devam ettiğini duyurdu.

11 MİLYONLUK KENTTE ORTAYA ÇIKTI
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Guangdong kentinde iki kişinin virüsü başka hastalardan kaptığını duyurdu. Daha önce virüsün sadece hayvandan insana bulaştığı sanılıyordu. Hastalık ilk olarak geçen yıl Aralık ayında, 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı.

Çin yeni yılı nedeniyle milyonlarca kişinin gelecek birkaç gün içerisinde seyahat etmesi bekleniyor. Bu süreçte salgının yayılma hızının artmasından endişe ediliyor. Çin dışında vakalara da rastlanmış durumda. Tayland’da iki, Japonya ve Güney Kore’de de birer kişinin virüse yakalandığı tespit edildi. Bu kişilerin kısa süre önce Wuhan’ı ziyaret ettikleri de açıklandı.

DÜNYA TEYAKKUZDA
Ocak ayının sonunda Çin yeni yılını kutlayacak ülke vatandaşları hem ülke içinde hem de uluslararası seyahatler gerçekleştirecek. Çinlilerin yoğun olarak gideceği ABD, Japonya, Tayland, Singapur ve Güney Kore’de önlemler alındı.

Singapur, zatürre hastası olan ve seyahatlerinden 14 gün önceye kadar Wuhan’a gitmiş olan yolcuların karantinaya alınacağını duyurdu. ABD, Japonya, Tayland, Singapur ve Güney Kore’de de havaalanlarında özel birimler oluşturuldu. Bu birimler Wuhan’dan gelen yolcuları ayrıca inceleyecek.


GEÇEN YIL 403.000 ÇİNLİ TÜRKİYE’YE GELDİ
Türkiye ile Çin, 1993 yılında kültürel ortaklık anlaşması imzalamıştı. Spor, eğitim ve haberleşme konusunda ortaklıkların yapıldığı bu anlaşma son yıllarda ticaretin de gelişmesiyle yoğunlaştı. Çok sayıda Türk iş insanı Çin’e giderken aynı şekilde Çin’den de çok sayıda insan Türkiye’yi ziyaret etti.

Resmi rakamlara göre 2019’un ilk 11 ayında Türkiye’ye toplam 403.000  Çinli turist geldi. Öyle ki 2018’de Çin’de “Türkiye yılı” ilan edilmişti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN TAVSİYE
Dünya Sağlık Örgütü, canlı hayvanlarla “korunmasız/açık” temastan sakınılmasını, etlerin ve yumurtaların iyice pişirilmesini ve soğuk algınlığı ya da nezle türü belirtiler gösteren insanlarla yakın temastan kaçınılmasını tavsiye ediyor.

Solunumla ilgili semptomlar, ateş, öksürük, nefes darlığı ve güç nefes alma enfeksiyon belirtilerinden bazıları olarak dikkat çekiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yunanistan'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem

Trump Süleymani'ninÖldürülmesini Anlattı

İspanya'da Kimyasal Alarm
»  Trump'tan İranlılara Yanınızdayım Mesajı
»  Her 15 Dakikada Bir Tecavüz İhbarı
»   Kanada ve Ukrayna'dan İlk Açıklamalar
»  Trump’tan Bomba Süleymani İddiası
»  İngiltere'de 'Brexit' Düğümü Çözüldü
»  İran'da Bir Felaket Daha!
»  İran'da Yolcu Uçağı Düştü,176 Kişi Öldü
»  "Dün Gece Amerikalılara BirTokat Attık"
»  Cenazede Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi
»  İran'dan Trump'a 52 Hedef Yanıtı
»  İtalya'da Alkollü Sürücü Dehşeti
»  Irak Meclisinden Flaş ABD Kararı
»  Trump'tan 2 Yeni Tehdit Daha
»  Irak'ta Art Arda Saldırılar
»  İran'dan Kırmızı Bayrakla Savaş İlanı
»  Trump'a Karşı Olası İran Savaşı Adımı
»  BM'den Libya'da Ateş Kes Çağrısı
»  ABD'den Irak'ı Acilen Terkedin Çağrısı
»  Tahran'dan Peş Peşe Tepkiler
»  Maduro'dan Trump'a Diyalog Çağrısı
»  "ABD Ateşe Benzin Döktü"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.