Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Flaş Mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Flaş Mesajlar
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) konusunda sert mesajlar vererek, “Ekonomik ilişkilerimizi devam ettirebiliriz ama bizim siyasi, idari noktadaki şeylerde gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir. Bütün gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan’dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilir” dedi.
 
24.3.2017 - 00:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

REFERANDUM

Bir defa televizyonlarda, ekranlarda veya sosyal medyada gerçekten bu hazırlanan yasa ile ilgili yaklaşım tarzlarının hazmedilerek gündeme getirilmediğini düşünüyorum. Bir gerçeği yakalamak lazım. Bu 18 madde nedir. Önce bu 18 maddeyi hazmedelim. 18 maddenin tamamıyla dışına çıkmak suretiyle çok farklı şeyler konuşursak bu bir aldatma olur. Ülkemizin kaderiyle ilgili ciddi bir adım adıyoruz. Anayasa değişikliği yapılıyor. Ve bu 339 oyla parlamentodan referandum geçti. Bundan sonraki süreç kimle, halkımızla. Milletimiz nihai kararı verecek. Burada şöyle baktığımız zaman 18 maddeye. Birinci maddeye yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığı eklenecek. Bu bir defa önemli bir aşama.

MİLLETVEKİLİ SAYISININ 600'E YÜKSELMESİ

İkincisi, milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılıyor. Almanya'da 82 milyon nüfus var. milletvekili sayısı şu anda 667. Fransa'da 66 milyon nüfusu var. milletvekili ve senato 925. 75 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. İspanyada 44 milyon nüfus var, 64 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. İtalya'da parlamento 952 kişiden oluşuyor. tabi bunların bazıları çift kamaralı sistem.İngiltere'deki sayı bir felaket. 65 milyon nüfus var ama senato milletvekili avam kaması hepsine baktığımızda 1449...

Bizde 143 bin kişiye bir kişi düşüyor. Biz istiyoruz ki temsilde adalet gelsin. bunda rahatsız olmaya gerek yok ki.


Hakaret üzerine hakaret. İşte 550 yetmiyor muydu? Yeter-yetmez o ayrı mesele. Burada karar verildi. Şimdi millete gidiyoruz. Kalkar da benim millet derse ki uygundur açıkacak. Uygun değildir derse yapacak bir şey yok. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse çıkacak karar 'evet' diyeceğiz.Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 Nisan’dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz

SEÇİLME YAŞININ 18'E DÜŞÜRÜLMESİ

Benim olması gerektiğine inandığım en önemli madde bu. Bizim çok dinamik bir parlamentoya sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Üniversitesini bitirdiğinde veya hatta okurken 'siyasette ben de varım' diyecek.

Ben dünyayı geziyorum görüyorum. Sadece AB üyesi ülkelerde bile durum çok çok farklı. Dünyada 51 ülkede milletvekili seçilme yaşı 18. Fakat AB üyesi ülkelerin yüzde 73'ünde seçilme yaşı 18.

KILIÇDAROĞLU'NUN "YENİ SİSTEMDE BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI ÇATIŞIRSA" AÇIKLAMASI

O açıklamayı tashih de etse kendisini kurtaramaz. Adeta bir yalan makinesi üretim yapıyor. Biz sayın Gül ile uyumlu çalıştık. Mesela sayın Gül'den önce sayın Sezer ile böyle bir uyumu yakalayamadık.

Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Bakın saf tipler var TV'lere çıkıyorlar. Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı fesih yetkisiyle güçlendiriliyor.' Cumhurbaşkanını böyle bir yetkisi yok. Yalan.

Eğer ülke bir erken seçime gitme durumundaysa erken seçime gitme kararını parlamanto alır. Cumhurbaşkanını erken seçime götürme yetkisi bile yok. Ancak meclisle yapma durumu var. O oranı yakalayamadığı takdirde bunu da sağlayamaz.

Aynı anda hem parlamento hem cumhurbaşkanı. böyle bir erken seçim. sistem sizi bir uzlaşmanın içine itiyor. Bu sayede ülkede istikrar oluyor.
ben beş yılı istikrarla güvenle nasıl tamamlarım nasıl tamamlarız gayreti içinde olacaklar.

Belki şekilde şu da olabilir. Mesela ABD'de 2 yılda bir senatonun yenilenmesi. Biz de şu an o yok.

Cumhurbaşkanı ile başbakanın yetkileri birleştiriyor. Artık başbakan yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu da bilmesi lazım.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SAYISI TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı yetkilerinin sınırları belirtiliyor. Yürütme görevini üstlenmesi hasebiyle yeterli sayıda başkan yardımcısı atama yetkisine sahip.
Bunları konuşmak için henüz erken. Bunların hepsi yasalarla düzenlenmek suretiyle ortaya çıkacaktır. Bazı şeyler görüşülmeden konuşulursa doğru olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu kusura bakmasın yani 100 yardımcı gibi safsatalar olmaz ya.Şu an bu yapı 2019 kasımına kadar devam edecek. Fakat hükümet kendi içinde bir sayı düşürme gibi bir şey düşünebilir mi? Bu kendi tasarrufudur ama şu andaki görünümde 2019 Kasımı'na kadar sürecek bir dönem var.

ERKEN SEÇİMLERLE İDARE EDİLEN ÜLKEDE İSTİKRARI BULAMAZSINIZ

Bu yapı 2019'un Kasım'ına kadar böyle gidecek fakat hükümetin Bakanlar için tasarrufu olabilir. Hükümet herhangi bir oylama yapar mı yapmaz mı bilmiyorum. Mevcut anayasa 16 Nisan'dan sonra bu hükümet kalkıp yerine yenisi gelmesi gibi zorlama söz konusu değil. Hükümet böyle bir karar alır mı hükümetin kendi tasarrufudur. Şu andaki görüntüde 2019 Kasım'a kadar gidecek bir hükümet var. Başbakan biz erken seçimi düşünmüyoruz diyor. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Erken seçimlerle idare edilen ülkede istikrarı bulamazsınız

ABD VE AB'YE YAPILAN İADE TALEPLERİ

Biz bu ülkede devleti yıkma eylemine giren terörist başı Fetö'yü bütün evrakları göndermemize rağmen alamadık. Şu anda halen belge gönderiyoruz.

Aynı şekilde Almanya... 4500 dosya Almanya'ya verildiği halde bölücü terör örgütü PKK'nın teröristlerini Türkiye'ye teslim etmiyor.
Biz şimdi sadece ülkemizi görüyoruz. Kusura bakmasınlar yargının bağımsız olduğuna inanıyorsan onların vereceği karara herkes saygı duyacak.
Ülkemizden kaçan bazı hakim savcılar dün o makamlardaydılar.

Neden kaçıp gittiler? Yaptıkları yanlışlar nedeniyle yargılanacaklarını bildikleri için kaçıp gitmek durumunda kaldılar.

YENİ SİSTEMDE EKONOMİK HEDEF NEDİR?

İlk etabımız 2023 var. 2023'te hedefimiz kişi başı geliri 22 bin dolara çıkartmaktır.

Avrupa'nın bazı ülkelerinden gelen "tek adamlık' eleştirileri neden yapılıyor?

Kimsenin bu konuda Türk halkının demokratik yetkilerini belirleme hakkı yoktur. bu millet kendi demokratik hakkını kendi güçlü yapısıyla belirleyecektir.
Fransa ne yapıyor? yarı başkanlıkla idare ediliyor. İtalya anayasa değişikliği yaptı. çok çok farklı bir süreçle oluştu.

Türkiye henüz AB ile müzakere mamasında. bizi 1963'ten beri oyalayan bir yapı var. ve halen oyalamaya devam ediyor. Vizeler meselesi mültecilerle ilgili destek meselesi... Bütün bunlar oylama taktiği.

AB muktesebatında olan bütün haklara karşı düşünün Türkiye'nin bakanlarına kendi ülkesine uçuş yasağı koyan ğükelerin böyle bir şeyi konuşmaya hakkı yoktur.

Hele hele Türkiye cumhurbaşkanına diktatör diyecek kadar düşünce inanç özgürlüklerinden yoksun olanların bu tür şeyleri söylemeye hakları yoktur.
Almanya, Hollanda İsviçre "seçimi atlatalım ondan sonra gelin" diyorlar. Ne demek seçimi atlatalım. Sen kalkıp hayır kampanyası yapanlara kapını açıyorsun. Hatta Almanya'da milletvekilleri hayır kampanyası yapıyorsun. Kalkıp da Türk bakanların önünü kesiyorsun. böyle bir şey olabilir mi?
bunlar AB muktesebatını çiğnediler ben bu akşam CNN Türk - Kanal D vasıtasıyla Almanya cumhurbaşkanı Steinmeier iyi arkadaş olmamıza rağmen adımız zikrederek bir açıklama yaptı.

STEINMEIER'A TEPKİ

Hayır kampanyası yapanlara kapını açıyorsun. Hatta Almanya'nın parlamentosundaki milletvekilleri hayır kampanyası yapabiliyor. Özellikle bunlar AB değerlerini çiğnediler. Bunu söyleyince rahatsız oluyorlar. Hiç istemezdim böyle olsun.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier iyi arkadaş olduğumuz halde beni hedef alan bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı yapmasından dolayı kendisine teessüf ediyorum. Keşke yapmamış olsaydı böyle bir açıklamayı.

Almanya'daki faşizan baskıları söylüyorsam tanımı içinde söylüyorum. Nazi diyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum. Aynı şey Hollanda için de geçerli. Şansölye sahiplendi. Hani siz kadın haklarını savunuyordunuz. Bayan bakanımı araba içinde hapsedeceksin. Atlarını itlerini köpeklerini sosyal demokratik haklarını kullanmak üzere bulunan Hollanda vatandaşı Türk kardeşlerimin üzerine salacaksın, Trabzonlu Hüseyin'imi köpeklere ısırtacaksın. Doktorlar 3 ay çalışamazsın diyor.

16 NİSAN'DAN SONRA ÇOK SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

Şu anda gündemimde Almanya'ya gitmek yok. 16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Onlar da karşılaşabilir. Bir hafta 10 gün içinde 15 ülke dolaştım. Bütün gayretimi bunun için koydum. Aynı samimiyeti onlardan görmedik. O atağımızdan sonra bu bir sessiz devrimdir dediler. O zaman Liderler Zirvesine katılıyorduk düzenli olarak. Oradan kenara attılar Sarkozy'nin başkan olmasından sonra. Aynı şekilde Merkel o dönemde onlar girdikten sonra liderler arasına biz 3-4 ülkeydik. Bizleri kabullenmediler. Biz artık uzaktan seyretmeye başladık. Hala kabul ettik, ediyoruz gibi yarım yamalak bu tür şeyler yapıyorlar. Türkiye bunları kabullenecek bir ülke değil. Her şey olursa olur, olmazsa olmaz. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Sorun tamamiyle AB ülkeleri bazılarından kaynaklanıyor. İçlerinde dürüst olanlar da var. İngiltere gitti referanduma ve çekildi.

KÜSTAHLAR BİZE KÜSTAHLIK TASLAYAMAZ

İngiltere referanduma gitti ve kararını aldı. ben şahsen bu tavrını takdir ediyorum. Bizim siyasi anlamda bazı şeyleri gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir. Kendi ülkesine benim bakanımı sokmayan bir anlayışı biz kabullenemeyiz. Donald Tusk benim çok iyi dostum olmasına rağmen o bile aleyhte açıklamalar yapıyor.Hele hele genişlemeden sorumlu zat gidiyor bizler için 'küstah' tabirini kullanıyor. Aynaya baksın ya. Küstahlar kalkıp bize küstahlık sergileyemez. Bizden aynen karşılığını bulurlar. Türkiye ile böyle gayri ahlaki bir yarışa girilmez. Aynen karşılığını alırlar.

Bir taraftan 3 milyon mülteciyi alacaksın. Onlar da aman ha bize göndermeyin ne olur. Biz size 3 milyar avro ardından bir 3 milyar avro daha gönderelim. Sen zaten bunu bana göndermiyorsun. Son rakam olsun olsun gönderilen 700 milyon avro. Bizim ödediğimiz rakam STK'lar dahil 25 milyar dolar. Ondan sonra da gel ileri geri konuş.

"MESELE SNEIJDER BÖYLE DÜŞÜNMÜYOR"

Bizim buradaki yatırımcılarla ilişkimiz ayrıdır. Siyasilerle ayrıdır. Mesela burada futbol oynayan Sneijder böyle düşünmüyor.

16 Nisan birçok şeyleri belirleyecek. A'dan Z'ye hükümetimizle oturacağız gözden geçireceğiz hayırlısıyla.

'SON ANKET' CEVABI

Buralarda rakamları vermek doğru olama ben şunu söyleyeyim. tabi yoğun bir kampanya sürecinin içindeyiz. Gerek şahsım gerek başbakan bakan arkadaşlar. Sayın Bahçeli tüm imkanlarla TV'lerde sosyal medya bu çalışmalar devam ediyor.

Kalan 24 günü en ideal şekliyse sürdüreceğiz.

Yaptığımız son şeylerde gördüğümü tespit her geçen gün evet oylarının önde ve yükselerek devam ettiğidir.

Bizim asıl hedefimizi yükselen evet oylarının çok daha yükselmesi.

Yüzde 52 ile milletim beni cumhurbaşkanı seçti. İnanıyorum ki CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarım da Kandil'le birlikte olmayacaklardır.

Bu ülkede vatanı parçalamak isteyenler hayır dediğine göre CHP'ye gönül veren vatandaşlarımız buna karşı geleceklerdir.

Biz diyoruz ki, bu oran çok daha fazla olsun. Çünkü Türkiye bir istikrar yakalaması gerekiyor dedim ya bir değişim yakalaması gerekir. bütün bunların olabilmesi için yeni bir sistem anlayışına geçmemiz gerekiyor.

Hükümet ve cumhurbaşkanı işin başında. Kasım 2019'a kadar idari bir noktadan başsızlık söz konusu değil ki.

Biz iş başına geldiğimizde dikkat ederseniz 49,5 ile birinci parti olduğumuz dönemler oldu ama 34,5 ile hükümet olduğumuz dönem oldu. Peki parlamentonun ne kadarını aldık yüzde 63'ünü aldık.

Biz diyoruz ki eveti yüzde 60'ların üzerinde taçlandıralım. Parlamentodaki gücü yeni yönetim sisteminde de yakalamak suretiyle Türk tipi başkanlık sistemini dünyaya sunma fırsatı bulalım.

BAHÇELİ'NİN CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI İDDİALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Bunlar tabi kendisiyle bir araya geldiğimizde bazı şeyleri görüme fırsatımız oldu ama bunlar tabi çok erken. Hedef 2019. 2019'dan önce neler olabilir?

Hükümetimizin tasarrufunda olan çok şeyler var. 2019'da şahsım aday gösterilirse ayı gösterilmezse ayrı bir konu gösterilirse birçok şeyin değerlendirilmesinin de yolunu açacaktır. Fakat 16 nisan birçok şeyin değerlendirilmesine vesile olacaktır.

Bu tür şeyler sayın başbakan takip ediyor. Bazılarıyla görüşebildi. Benim de görüşmeme gereken bazı arkadaşlarım olabilir.

Bana da verilen görev sayın başbakanla da sayın Bahçeli'yle de çatışmasın diye programlarını öğreniyorlar. Biz de programlarımızı bize verildiği şekilde yürütüyoruz.

BATILILAR YARIN HİÇBİR YERDE GÜVEN İÇİNDE ADIM ATAMAZ AÇIKLAMASINA GELEN TEPKİLER

Bunlar tabi kendilerine ait bir düşünce kirliliği içinde dolaşıyorlar. Siz kendi vatandaşınızı bizim de soydaşımız olanları bu şekilde AB üyesi olup muktesebata göre değil de kendi duygusal veyahut da faşizan baskılarla o insanların üzerine giderseniz bunlar dünyanın değişik ülkelerinde değişik şekilde algılanacaktır.

Bunların hepsi Hollanda vatandaşlı. 250 bin civarında orada Türk var.

Erdoğan'a diktatör özgürlüğünüz var, Erdoğan'ın size faşist ya da Nazi demek özgürlüğü yok. Kusura bakmasınlar.

Şu anda benim ülkemde bunların yöneticilerine hangi gazete bu şekilde başlıklar atıyor.

BND BAŞKANININ DARBEDE FETÖ İZİ GÖRMEDİK AÇIKLAMASI

Siz nasıl değerlendiriyorsanız ben de öyle değerlendiriyorum. içinizden geçeni görebiliyorum. bir istihbarat kurumunun başı böyle bir açıklama yapamaz. Bu açıklama " Bir ben söylemedim sen söyle diyen bir yönetimin açıklamasıdır. Merkel 'ben bunu söyletmedim' diyemez. Sen bana bir defa kalkıp da ülkendeki FETÖ'cü yapılanmayla ilgi cevap vermiyorsun yargı var diyorsun. Peki senin istihbaratının başındaki zat nasıl our sa bu açıklamayı müstakil olarak yapar?

"SEN NE ANLARSIN YA?"

Siz hiç Hakan Bey'in MİT'in başı olarak ülkeyi bağlayacak böyle bir açıklamayı yaptığını gördünüz mü? Yapılıyorsa bunun arkasında başka bir şey var. Bu, Alman yönetiminin nereye yapıldığını göstertiyor. Sen ne anlarsın ya bunlar cemmat midir nedir? Senin ne işin var?

Cami imamlarını ajan olarak toplayan bir anlayış bu. Gama işaretlerini bizim camilerin duvarlarına işleyenler kimler? Bunlar Nazizimin ayak sesleri. Siz bizim mabetlerimize bunları yapıyorsanız bizden farklı karşılık beklemeyin.

TRUMP YÖNETİMİ İLE İLİŞKİLER

Aldığımız mesajlardan şu çıkıyor mayıs ayı içinde yüz yüze yapacağımız görüşme önem arz edecektir. Sadece FETÖ meselesi değil bölgesinin sorunları bakımından almamazı gereken önemli konular var.

ABD VE İNGİLTERE'NİN KABİN YASAĞI KARARI

Bu toplamda Körfez ülkeleriyle bizi kapsıyor. Bugün Theresa May ile yaptığım görüşmede British Airways'i de buna kattıklarını söyledi. Ben ona dedim ki, 'Yetkililerimizin oturup konuşmasında fayda var.'

Dışişleri bakanımız da ABD'de yetkililerle bu konuyu görüştü. Çok acele yeni bir karar alınması gerektiğini söyledi.

Sayın May, Türk Hava Yollarının ne kadar güçlü olduğunu biliyorum dedi. temennim odur ki bu yanlıştan bir an önce vazgeçilir. Bir güvenlik tedbiridir anlaşılabilir ama abartılı bir hale getirilmemesi gerekiyor.

ABD VE RUSYA'NIN YPG TAVRI

Peşinatçı olmayalım ama Suriye ile ilgili bir karar varsa bunu tabi şu anda Suriye'deki gelişen tablolar üzeriden sürekli değerlendiriyoruz. Rusya'nın ve ABD'nin YPG terör örgütüne gösterdiği ilgi bizi üzmektedir. PYD'ye PKK'ya gösterdikleri ilgi bizi üzmektedir. bunu kedilerine söyledim.

Bunların bu arazilerden uzaklaştırılması lazım. Bunlar temizlenmedikçe bizim Suriye'de görevimiz bitmiyor. Neymiş onları rejim davet etmiş her davete icabet edilmez. Dünya siyasetinde böyle bir şey yok.

Kimi rahatsız ediyor bu? En çok bizi rahatsız ediyor. Bu kararı biz veririz. Ne zaman veririz bak generallerimiz bir araya geldiler. Bunlar üzerinden hareket edeceğiz.

Ondan sonra da nihai kararımızı veririz. ama kimse, "Türkiye artık çekilsin" yok öyle bir şey.

"Rejim davet etti biz geldik" kusura bakma. Bu işi Türkiye ile konuşacaksınız. Bu henüz bu tehditlerden arınmış değiliz. Tam manasıyla arındığında biz de bunu değerlendirmesini yaparız.

HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


10 Bin yeni Polis Alınacak!

Hollywood Filminde Erdoğan Düşmanlığı!

Norveç'ten Komik Savunma!
»  "Bunu Görmezden Gelmek Kabul Edilemez."
»  CumhurbaşkanıErdoğan:Halkımın Yanındayım
»   Teröristlerle Kutlama Yaptılar!
»  Meclis kulisleri yıkılıyor
»  Almanlardan Şimdi de Silah Ambargosu!
»   Bozdağ ABD’ye ‘FETÖ’yü Tutuklayın’ Dedi
»  Almanya'ya Fetö Tepkisi
»  Kılıçdaroğlu: Ülkemizi Sokakta Bulmadık
»  '16 Nisan Bir Bitsin Masaya Oturacağız'
»  ABD'den İstanbul'a Şok Yasak!
»  Eski Bakanlardan UslupUyarısı
»  Hollanda PKK'ya İzin Verdi!
»  Numan Kurtulmuş: Yeni KHK Çalışması Var
»  Canan Karatay: Sık Sık Ekmek Yemeyin
»  GDO Krizine Bakanlık El Koydu!
»  Almanya ile İpler Gitgide Geriliyor
»  ABD'li Milyarder Rockefeller Öldü
»  "Suyu Isındı Kellesi Kopacak"
»  Acun'dan Görülmemiş Prim Müjdesi!
»  Dışişleri’nden Barzani'ye Bayrak Uyarısı
»  Bahçeli'den Gökçek'in O Sözlerine Yanıt
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.