Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4783
EURO
34,9376
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.436,360
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Danıştay Savcısı'na Sert Tepki
Danıştay Savcısı na Sert Tepki
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Başörtüsü düzenlemesinin iptaline ilişkin başvuruyla ilgili konuşan Erdoğan, "Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?" dedi. Erdoğan Paris'teki olaylara da değindi...
 
9.12.2018 - 00:22

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul Türkiye'nin bir özetidir. İstanbul'a yapılan her yatırım, aynı zamanda Türkiye'ye yapılmış demektir. 15-20 yıl önceki Üsküdar'ı bir hatırlayın. Bunun adı AK Parti belediyeciliğidir. Bu CHP belediyeciliğine benzemez. Temizlik dedim işte Ümraniye. O çöplüğün patlamasını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP'li belediye vardı. 39 vatandaşımız orada öldü. Bunun hesabını daha önce olduğu gibi vatandaşımız 31 Mart'ta sormayacak mı? Nüfus cüzdanlarını babalarımız gösterirdi. Gaz yağından Sana yağına kadar hepsi mühürlü. Diyorlar ki, bu seçimin dev projeleri ne olacak. Millet kraathaneleri dedik, kumarhane açacaklar dediler. Bunların meşrebi bu. Bunlar kumar kağıtlarıyla malum okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkarlar. Ey CHP kıraathane okuma yeridir. Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri de millet bahçesine çeviriyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz.

Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP'nin belediyecilik vesaire yok. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman İstanbul'daki otobüsleri hatırlayın İkarusları. Binince mazot kokardı, pislik içinde. Biz geldik Mercedes otobüsleri aldık. Her geçen yıl bunları daha da geliştirdik. Duraklarımızın sayısını artırdık. Mercedes de herhalde çok farklı bir kıyak İstanbul'a yapar. İstanbul'un en merkezi yerlerinden biri olarak Üsküdar. Artık burası toplama ve dağıtma merkezi haline geldi. Üsküdar'ı merkez haline getiren bir belediyecilik anlayışını getirdik.

Ben İstanbul aşığıyım, İstanbul dertlisiyim. Bu seçime Cumhur İttifakı ile giriyoruz İstanbul'da. İstanbul'da CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Milletimizin iradesi öyle güçlüydü ki tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Hangi göreve gelirsek gelelim milletimizin günlük hayatına dokunan belediyeciliği ihmal etmedik.

"ONLARLA NE KONUŞTUN, ANLAT BAKALIM"

Türkiye İstanbul başta olmak üzere tüm şehirleriyle güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Bay Kemal Almanya'ya gittin yanındaki o hanım o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman parlamentosunda görüntü veren kadınla senin yan yana ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları. Onlarla ne konuştun, anlat bakalım. Çıkmışlar diyorlar ki Almanya'da bunlar seçilmiş olanlar. Bay Kemal bizim bunlarla yürüyecek yolumuz yok. Bay Kemal'in rahatsızlığını anladınız mı? Bunlardan biri de ben son Arjantin G20 zirvesinden sonra Paraguay'a Venezula'ya gittim. Sosyal demokrat bir lider var. 1 milyon 49 bin çocuğu yetiştiriyorlar. Bizi İstiklal Marşı ile karşıladılar. Bize asker İstiklal Marşı'nı okudu. Bir yavru Türk bayrağını düşürdü Maduro çocuğa verdi. PKK'lılar kongrelerinde bir tane Türk bayrağı bile asmadılar. Zar zor bir tane koymaya çalıştılar. Milletim de bunu yutmuyor. Bu topraklarda bu milletin kutsallarıyla oynayamayacaksınız.

"BİR SAVCI ÇIKMIŞ, SEN KİMSİN YA?"

Ülkemizi yıllarca yere gereksiz yere meşgul eden başörtü meselesinde böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Başı açık başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık tüm kurumlarda hanım kardeşlerimiz nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?

"SARI YELEKLİLER" DEĞERLENDİRMESİ

Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda zulüm 1789'da başladı yazılarını da görmeyiz. Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlanmıştır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Partililere MHP Talimatı

MHP'ye İttifak Jesti, 6 İl 60 İlçe

Alanya Kartal'a Geçit Vermedi 0-0
»  Madencilik Yasası İle İlgili Yeni Teklif
»  Cuma Çıkışı Flaş Açıklamalar
»  Battal İlgezdi Davasında Karar
»  FETÖ'nün Erkekleri Cinsiyet Değiştirdi!
»  Ak Parti'nin Ankara Adayları Belli Oldu
»  Davutoğlu:Para ile Tutulmuş Troller...
»  Gürsel Tekin:Uysalım Ama Koyun Değilim
»  MHP 2 İlde Adaylarını Geri Çekti!
»  Askerlikte Yeni Dönem
»  İstanbul İl Jandarma'da FETÖ Operasyonu
»  Bahçeli'nin Yerel Seçim Formülü: X+Y=Z
»  CHP’den Topluİistifa!
»  Gökçek Mansur Yavaş'ı Topa Tuttu
»  Kılıçdaroğlu'ndan 2 Sürpriz Görüşme
»  Konkordato'ya Yeni Düzenleme
»  Askerlik Kısalıyor mu?
»  CHP 212 Belediye Başkan Adayını Açıkladı
»  Askerlik Şube Başkanına Fetö Gözaltısı
»  Eski Valiye Fetöden Hapis Cezası
»  Mansur Yavaş İYİ Parti'ye Hayır mı Dedi?
»  Bursaspor Forması İle BasınToplantısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.