Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3157
EURO
35,1213
IMKB
9,058
ALTIN
2.292,730
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Derbiye Kartal Pençesi 2-0
Derbiye Kartal Pençesi 2-0
 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında Vodafone Park'ta oynanan yılın ilk derbisi ev sahibi ekibin galibiyetiyle sonuçlandı. Diagne'nin kırmızı kartla oyun dışı kaldığı maçı Galatasaray 10 kişi tamamladı.
 
17.1.2021 - 21:07


Süper Lig’in 19. haftasında yılın ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi. İki takımın da mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazandı. Beşiktaş’ın gollerini Josef ve N’Koudou atarken, Galatasaray’da Diagne, 59. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Hem Sergen Yalçın’ın hem de Fatih Terim’in orta saha tercihlerinde beklenenin dışında isimlere yer vererek başladığı derbide Beşiktaş set hücumunu, Galatasaray ise hızlı atakları benimseyen bir oyun anlayışıyla sahada yer aldı. Oğuzhan ve Etobo’nun sergileyeceği performanslar merak konusu olurken, iki isim de fark yaratacak bir oyun ortaya koyamadı.

Pozisyon açısından oldukça kısır geçen maçta Beşiktaş, sürekli önde basarken, Galatasaray ise zaman zaman önde baskı uygulasa da genelde yarı sahasında topun arkasına geçen bir anlayış sergiledi. İlk yarıda Marcao ve Larin’in yakaladığı net fırsatlar dışında pozisyon olmazken, ikinci yarıda Diagne’nin kırmızı kart görmesiyle oyun bambaşka bir duruma büründü.

GALATASARAY KAPANDI
Galatasaray eksik kalmanın vermiş olduğu dezavantaj nedeniyle iyice sahasına çekildi. Beşiktaş’ın daha çok topla oynadığı ve pozisyon aradığı bir oyun anlayışı sahaya hakim oldu. Beşiktaş, kapalı Galatasaray savunmasını aşmakta sıkıntı yaşarken, Galatasaray da hızlı hücumlarda, Beşiktaş’ın presi ve final paslarındaki hatalar nedeniyle, etkili olamadı.

Marcao ve Luyindama’nın savunmanın ortasındaki etkili oyunu da Beşiktaş’ın pozisyon bulmasını zorlaştırdı. Luyindama hava toplarında inanılmaz etkili olurken, Marcao da kademede yaptığı müdahalelerle göz doldurdu. Ancak Luyindama’nın yaptığı iki hata, sarı-kırmızıların kalesinde gol olarak geri döndü. Beşiktaş savunmasına fazla işin düşmediği karşılaşmada Vida ve Montero, hata yapmadan maçı tamamladı.

BEŞİKTAŞ ARADIĞI GOLÜ JOSEF İLE BULDU
İki takımın da pozisyon üretmekte zorluk çektiği maçta sahneye çıkan Josef, ceza sahası içinde yaptığı plase vuruşla ağları havalandırdı. Skor avantajını eline geçiren Beşiktaş, oyunun kalan bölümünde geçiş oyunlarını tercih etti. Galatasaray ise topa sahip olmaya başlasa da pozisyon üretmeyi başaramadı.

Beşiktaş, en iyi yaptığı geçiş oyununu, öne geçtikten sonra uygulamaya koyunca, uzatmada ikinci golü de buldu. N’Koudou’nun 90+1’de attığı gol, galibiyeti perçinledi. Soğuk havada, düşük tempoda ve pozisyon açısından kısır geçen yılın ilk derbisinde üç puan Beşiktaş’ın oldu. Ceza sahası içinde fazla topla buluşamayan, faullerle sık sık kesilen, pas hataları nedeniyle olgunlaşamayan ataklar şeklinde geçen dev maçta Josef ve N’Koudou’nun golleri maçın skorunu belirledi.

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 38 yaparken, Galatasaray 33 puanda kaldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hatayspor Deplasmanda Güldü 2-0

Trabzon Uzatmalarda Puana Uzandı, 1-1

Konya'da 5 Gollü Nefes Kesen Maç
»  Fenerbahçe'ye Yeni Kanat Oyuncusu
»  Wayne Rooney Resmen Teknik Direktör
»  Karagümrük 3 Puanı 3 Golle Aldı
»  Kupada Çeyrek Finalistler Belli Oldu
»  Fenerbahçe'de Perotti Şoku
»  Fenerbahçe Çeyrek Finalfde
»  G.Saray'da Terim Tartışmasına Son Nokta
»  Beşiktaş Çeyrek Finalde
»  Futbolda Yabancı Sayısı Arttı
»  Galatasaray Penaltılarla Çeyrek Finalde
»  Hidayet Türkoğlu O İddiaları Yalanladı
»  Hidayet Türkoğlu Görevden Alındı
»  Gaziantep'te Bülent Korkmaz Dönemi
»  Beşiktaş'a Hatay Çelmesi 2-2
»  Başakşehir Ankaragünü Evinde Yendi 2-1
»  Fatih Karagümrük 2-1 Konyaspor
»  Gaziantep Sumudica ile Yollarını Ayırdı
»  Avrupa'da Burak Yılmaz fırtınası!
»  Galatasaray Gençler'e Gol Yağdırdı 6-0
»  Sivas Gaziantep'in Fiyakasını Bozdu 2-1
»  Sumudica Gaziantep'i Bırakıyor mu?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.