Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5853
EURO
34,8063
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.505,070
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dudak Uçuklatan İlaç Sahtekarlığı
Dudak Uçuklatan İlaç Sahtekarlığı
 
Bin 500 TL’lik ilaçlı raporu, hiç gitmediği bir ilde işlem gördü, Gerekli ilacını almadığı gibi bir aylık ilaç hakkını kaybetti.
 
17.4.2021 - 10:06

Oğuz Örnek/Ajans Bizim

Denetim raporlarına giren, soruşturmalara konu olan ''başkasının bilgilerini kullanarak ilaç alınması'' olayına bir yenisi daha eklendi. Ankara’da yaşayan bir kişi, raporlu ilaçlarının, hayatında hiç gitmediği İstanbul’dan satın alındığını öğrendi.

Olay, Emin Bozkurt'un tamamı bin 300 lira olan raporlu insülin ilaçlarını, tarihi gelmesine rağmen ‘aldığı gerekçesi’ ile temin edemediğini sosyal medyada paylaşmasıyla ortaya  çıktı.  8 Nisan'daki sosyal medyada paylaşıyla konu birçok kişinin dikkatini çekti. Bozkurt, paylaşımında ‘’İkamet etmediğim farklı bir ilde bulunan bir eczane benim adıma kimlik bilgilerimi kullanarak, raporlu olduğum ilaçlar için reçete çıkartıp ilaç satışı yapmış SGK'dan SMS geldi ve kendi eczacıma sorduğumda 'evet ilaçlarını almış görünüyorsun' dedi. Ben de bugün CİMER üzerinden eczaneyi şikayet ettim. Ancak öğrendiğim kadarıyla 30 iş günü sürebiliyormuş şikayetlerin sonuçlanması. İlaçlarımı Mayıs ayına kadar alamıyorum bu süreci hızlandırabilecek ne yapabilirim?’’ ifadeleri ile yardım önerileri almak istedi.

Emin Bozkurt, sosyal medyada, olayın üzerine gitmesi gerektiği telkinlerine rağmen olayın bir yanlışlık sonucu meydana gelmiş olabileceği kuşkusunu da yaşadığını söylüyor.  Bozkurt, ‘’Vicdani olarak rahatsızım. Şu anda kendini savunamayacak durumda olan yaşlı insanlara bunu yapsalardı çok kötü hissederdim. Bir yandan da bu eczacı ya da kalfası işinden olur ailesi filan vardır diyorum. Şikayetimi geri almak istemiyorum. Ama adam da yazıyor bana 'affet' vs diye. Yufka yürekli bir adamım. Bilmiyorum ama bir daha böyle bir şey yaşanmasını istemiyorum’’  dedi. 

Eczaneyi de buldu
Bozkurt, araştırmaları sonucunda raporlu ilaçlarının Ankara’da yaşamasına rağmen hiç gitmediği İstanbul’da işlem yapıldığı eczaneyi buldu.

Telefon görüşmeleri, WhatsApp diyaloguna dönüştü. Tespit ettiği eczanedeki görevli pişmanlığını dile getirdi. Yazışmalar açılacak olası davada ‘sahtecilik’ kapsamında belge olarak kabul ediliyor.

Sosyal medyada Emin Bozkurt’un yardım talebine gelen yanıtlardan aynı sorunu birçok kişinin de yaşadığı görülüyor. Gelen SMS mesajı ile adına reçete yazıldığını öğrenen Pınar Neva Candan da ilgili paylaşım platformunda benzer bir mağduriyeti dile getirdi. Candan, Emin Bozkurt’un mağduriyet ve yardım paylaşımına şu ekledi:

‘’Kutusu 5 bin TL olan ilacından 4 kutu yazıldığı şoku ile karşılaştı. En yakındaki eczaneye giderek SMS’deki kodu söyledikten sonra durum değişti. Reçeteyi ilk olarak gittiğim eczane açınca, diğer taraf o kodu kullanamadı.Savcılığa suç duyurusunda bulundum. İİgili her yere yazılmasına rağmen bir geri dönüş alamadım.‘’.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Şevket Çoruh da Koronavirüse Yakalandı

Burak Sergen Hakkında Yeni Açıklama

BluTV Bu hafta Sonu Ücretsiz
»  Flaş.. Vaka Ve Vefat Sayısında Rekor
»  'Sadakatsiz' Dizisinde Şok
»  Hanzade Survivor'a Veda Etti
»  Survivor'da Merve'nin Burnu Kırıldı
»  Ege Denizinde 5.1 Büyüklüğünde Deprem
»  THY'den Kısmi Kapanma Açıklaması
»  Ümlü Oyuncu Hastaneye Kaldırıldı
»  Rusların Kararının Faturası Ağır Oldu
»  Vaka Sayısı Yine 55 Bin Sınırında
»  Mesut Özil'den100Bin Euro Ramazan Bağışı
»  300 Kişilik İş İçin 35 400 Kişi Başvurdu
»  Vatandaş Borcu Borçla Kapattı!
»  Emekli,Geçmişe Dönük Artış İstiyor!
»  Pendik’te Kadın Cinayeti
»  Aşı Oldu,3 Hafta Sonra Virüse Yakalandı
»  Cihangir'de Kadına Bıçaklı Saldırı
»  Vaka ve Can Kaybı Sayısında Son Durum
»  Murat Boz'dan Kötü Haber!
»  Vaka Artışında Dikkat Çeken Detay!
»  Emekliye Mayıs'ta Bayram İkramiyesi!
»  BayramdaTatil Planı Yapanlara Kötü Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.