Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
En Klabalık 2. Ükede Büyük Panik
En Klabalık 2. Ükede Büyük Panik
 
Dünya çapında 18 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü panik yaratmaya devam ediyor... Londra, New York ve Madrid'de ölüm sayısı hızla artarken dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi insanlar arasında panik yarattı.
 
25.3.2020 - 09:33

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan Covid-19 öldürmeye devam ediyor…

Resmi rakamlara göre 422 binden fazla insanı hasta eden ve 18 bin 907 kişinin de ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili devletler önlemlerini artırmaya başladı…

Salgının başladığı günden beri corona virüsü sebebiyle 562 kişinin hastalandığı ve 11 kişinin de yaşamını yitirdiği 1.33 milyarlık nüfusa sahip Hindistan’da bugün resmen sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ilan edildikten sonra milyonlarca insan sokağa çıkıp marketleri adeta talan etti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin yaptığı açıklamanın ardından Hindistan’daki bakanlıklar sokağa çıkma yasağının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bu geceden itibaren başlayan yasakların ardından süpermarket, eczane ve diğer dükkanlara akın eden ve uzun kuyruklar oluşturan Hindistan halkı bugüne evlerinde başladı.

Modi’nin açıklamalarına göre gıda, manav, meyve ve sebze satan yerlerin açık kalacağı açıklanırken, “Vatandaşlarımıza evlerine sipariş söylemelerini öneririz” dendi. Temel gıda ürünleri satan yerlerin haricinde bankaların, ATM’lerin ve sigortacıların açık kalacağı açıklanırken, basılı ve online medya kuruluşlarının da açık kalacağı ve benzin istasyonlarının da sokağa çıkma yasağından muaf olduğu belirtildi.

Hindistan’daki sokağa çıkma yasağı uluslararası kamuoyu tarafından takdir topladı… Sosyal medyada birçok kullanıcı, Hindistan’daki yaşam tarzının corona virüsünün yayılmasına elverişli ortam sağladığını söylerken, “Hindistan halkının yüzde 85’i ve 90’ı kalabalık olan ikinci sınıf vagonlarla işe gidiyor. Bu trenler çok kalabalık oluyor. Ayrıca dini ayinler ve gösteriler gündelik yaşamın çok büyük bir parçası. Ayrıca ülke içinde çok sayıda geniş aile var. Çoğu durumda 3 nesil bir arada aynı evde yaşıyor. Aileden birinin hasta olması, yaşlı bireylerin hastalanmasına davetiye çıkarır” yorumları yapıldı.

SALGININ MERKEZ ÜSSÜ DEĞİŞİYOR
Resmi rakamlara göre dün İtalya’da ölü sayısının 6 bin 820’ye çıktığının haberinin gelmesi ile birlikte corona virüsünün etkisinin yer değiştirdiği gözler önüne serildi… Resmi rakamlara göre İtalya’nın Lombardiya bölgesi, Çin’in Wuhan kentini geride bıraktı.

İtalya’da dün açıklanan rakamlara göre ölü sayısı 743 artarak 6820’ye çıkarken, yeni vaka oranının da yüzde 8 arttığı belirtildi. İtalya’da ilk ölümlü vaka 21 Şubat’ta meydana gelmişti.


Bu açıklamadan sonra gözler Madrid ve Londra’ya çevrildi. İspanya ve İngiltere’nin başkentlerinde ölüm sayısının her iki günde bir katlanarak artmasından dolayı uzun vadede corona virüsünün merkez üssünün buralara gelebileceği belirtildi.


TÜRKİYE’DE SON DURUM
Türkiye’de ilk corona virüsü vakası, 10 Mart’ta tespit edildi. Bu gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart’ta gece yarısı 01.00’de duyurdu. 12 Mart’ta açıklanan bir vaka ile toplam sayı ikiye yükseldi. Bu rakam 13 Mart’ta beşe, 14 Mart’ta 6’ya, 15 Mart’ta 18’e, 16 Mart’ta 47’ye çıktı.

Türkiye’de vaka sayısı 17 Mart’ta 98’e ulaşırken, ilk ölüm haberi de aynı gün geldi. 18 Mart’ta ölü sayısı ikiye, vaka sayısı ise 191’e yükseldi.

19 Mart’ta tablo ağırlaşmaya başladı. Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dörde, vaka sayısı 359’a çıktı. 20 Mart’ta ölü sayısı dokuza, vakalar ise 670’ye yükseldi. 21 Mart ise ölü sayısında en fazla artışın yaşandığı gün oldu. Ölü sayısı bir önceki güne göre 12 arttı ve 21’e çıktı. Vaka sayısı 947 olarak açıklandı.

22 Mart’ta Türkiye’de corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a tırmandı. Vaka sayısı ise 1236 olarak belirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de toplam 20 bin 345 test yapıldığını açıkladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Market ve Toplu Taşıma Yeni Düzenleme

Menderes'in idam Sahneleri Tepki Çekti

Asılsız Coronavirüs Operasyonu
»  Araç Muayenesine Korona Ertelemesi Yolda
»  DSÖ'den Yaşlılara Kritik Uyarı
»  Antalya^'da 65 Yaş Kararı
»  Memur-Sen Kamuda İdari İzin Talep Etti
»  Oğlundan Taşcıoğlu Hakkında Son Bilgi
»  Seçmece Ürün Satışı Yasaklandı
»  Konya’dan Flaş ’65 Yaş’ Kararı
»  Türkiye Sağlık Çalışanlarını Alkışladı
»  Zülfü Livaneli Ev Karantinasında!
»  Flaş...AVM'ler Kapatılıyor
»  Ender Saraç Karantinada
»  Kapatılan Mekanlara Zabıta Denetimi
»  Tüketicideki Panik Rafları Boşalttı
»  Bilim Kurulu Üyesinden Çarpıcı İddia
»  Korku, Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor
»  Rapor Alımında Değişiklik
»  Provokatif Corona Paylaşımlarına Gözaltı
»  Kuş Gribi Geri Döndü
»  Starbucks Şubelerini Kapattı
»  Gözlerdeki Kızarıklıklara Dikkat!
»  Ve İlk Corona Virüsü Aşısı Yapıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.