Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3646
EURO
34,9515
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,130
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan 'Faiz Düşecek' Mesajı
Erdoğan dan  Faiz Düşecek  Mesajı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da HDP binası önündeki oturma eylemine ilişkin "'Analar destansı bir mücadele veriyor" dedi, "Hani Cumartesi Anneleri vardı, oraya gelip giden sanatçıların Diyarbakır'daki anneler için bir açıklamaları var mı?" diye sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu'nun toplantısına dikkat çekerek, "Ben inanıyorum ki faizler daha da düşecek" diye konuştu.
 
8.9.2019 - 00:00

 

Fırat'ın doğusuna düzenlenmesi planlanan operasyonla ilgili  'Söylenenlerle yapılanlar birbirini tutmuyor' diyen Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la ülkeye yapacağı ziyarette konuyu yüz yüze konuşacağını ifade etti.

Eskişehir'de AKP İl Başkanlığı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bazı yerlerde hedeflerimizin gerisinde kalmışsak, bir çok belediyeyi kaybettiysek, bunun faturasını millete değil, kendimize keseceğiz. Demek bir yerde yanlışımız var. Şahsımdan başlayarak, il ilçe teşkilatları kadın ve gençlik kolları hatta üyelere kadar muhasebeyi böyle yapmalıyız. Milletimize her alanda çok daha iyi hizmetler vermeliyiz. Sorumluluğumuzdaki bakanlıklarla ülkemizi en iyi şekilde yönetmeliyiz. Milletimize huzur, güven ve refah içinde yaşayacağı bir ülke sağlamak en önemli vazifemizdir.

Milletimizin her kesimine sahipsiz olmadığını hissettirmeliyiz. İstanbul başta olmak üzere çeşitle belediyelerden işten çıkartılan insanların feryatlarını duyuyoruz. Tam tersi olsa gökkubeyi bizim üzerimize yıkmak isteyeceklere bakıyoruz. En ufak bir ses çıkarmıyorlar. Bunlar gelir gelmez işçileri işyerlerinden çıkarmaya, kapıların önüne koydular. Aynı şekilde Diyarbakır'da analar evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için destansı bir mücadele veriyor. İnsan hakları diyerek her fırsatta ortalığı ayağa kaldıranlardan en küçük bir ses seda duydunuz mu, yok. Hani vardı ya Cumartesi anneleri... Kıyamet kopuyor muydu? Kopuyordu. O zaman oraya gelen sanatçılar, şimdi evlatları dağa kaçırılan annelerin yanına uğradılar mı? Üstelik dalga geçiyorlar. Bu iki yüzlüler işçileri, anaları yalnız bırakıyor diye biz de geri duracak değiliz. Taksim'de 12 ağacın yeri değişti diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Geziciler ormanlar yakılırken sesleri çıkıyor mu? Bizler kimin çevre dostu olduğunu milletimize anlatmamız lazım. Bu HDP denilen partinin nasıl bir parti olduğunu, PKK'ın bu partinin arkasında ne emelleri olduğunu anlatmamız lazım.

"Perşembe günü faiz düşecek"
Enflasyon düşüyor mu? Düşüyor. Faizler iniyor mu? İnecek. Perşembe günü Para Politikası Kurulu toplanıyor. Ben inanıyorum ki faizler daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir bunu göreceksiniz. Cumhurbaşkanımız söylemişti diyeceksiniz. Kur istikrarı sağlandı. İkinci çeyrekte ilk çeyreğe göre büyüdü. İhracatımız rekorlar kırıyor. Önümüzde çok ciddi fırsatla var. Ülkemizi en önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirmeye her zamankinden daha yakınız.

Furat'ın doğusuna operasyon
Suriye'de kurulan tuzağı kısmen bozduk. Şimdi gündemimizde Fırat'ın doğusu var. Onu da birkaç haftaya mutlaka çözüm yoluna koyacağız. Sayın Trump'la ABD'de yüz yüze bu konuları ele alacağız. Ne gibi adımlar atacağımızı konuşacağız. Çünkü uygulama ile söyleneneler birbirini tutmuyor. Suriye'nin kuzeyinde YPG PYD gibi örgütlere eğitim veriliyorsa bunu kabul etmemiz, hazmetmemiz mümkün değil. Kiminle savaşacak bunlar? Tek ülke var savaşacakları Türkiye... Biz bunlara sessiz kalabilir miyiz? Bize verilen sözler var.

Suriye'de güvenli bölge
İdlib'te bir takım sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları asla tek başımıza yüklenmeyeceğimizi Avrupa'ya açıkça ilan ettik. Dedik ki ya bu yükü paylaşacaksınız, ya da kapıları açarız. Çünkü 40 milyar dolar gibi bir rakamı biz harcadık. Ama gelen destek 3 milyar euro civarında. Türkiye 4 milyon mültecinin yüküne nasıl katlanacak? Bu yüke biz nasıl katlanacağız? Kusura bakmasınlar. Oldu oldu, olmadı kapıları açmaktan başka çare yok. Hep biz mi düşüneceğiz? Biraz da onlar düşünsün. Suriyelilerden 3 binini kendimizin sağladığı güvenlik bölgeye yerleştirdik. Güvenli bölgede en az bir milyon insanı iskan etmeyi düşünüyoruz. Bu sağlanırsa dönüşler artacak.

 Türkiye'de ilk yüksek hızlı tren uygulamasını Eskişehir'de yaptık. Bölünmüş yol deyince, ciddi yatırımları Eskişehirimize yaptık. Cumhurbaşkanlığı sistemi başarıyla işliyor. Birkaç küçük dokunuşlara ihtiyacı var.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Filenin Sultanları Finalde

Kılıçdaroğlu'na Yumurtalı Saldırı

Ak Parti'den Mansur Yavaş'a Tehdit
»  "Gelmiş 70Yaşına Benden Randevu İstiyor"
»  Firari FETÖ'cü Balıkesir'de Yakalandı
»  Faizler Düştü Konut Fiyatları Arttı
»  İmamoğlu: Eş, Dost, Akraba Devri Bitti.
»  HDP Aileleri Tehdit Ediyor
»  Özdemir'den Diyarbakır Anneleri İsyanı
»  Gül'ün Sesinden Yeni Parti Açıklaması
»  İmamoğlu: Polemiğin Parçası Olmayacağım
»  Meral Akşener’den Kaftancıoğlu Mesajı!
»  Flaş..Kaftancıoğlu İçin Şok Karar
»  Soylu'dan Flaş Kayyum Açıklaması
»  "Babacan Hareketi’nde Çatırdama Var"
»  Suriyeliler 15 bin Şirket Kurdu
»  İmamoğlu: Ahbap – Çavuş İlişkisi Bitecek
»  Davutoğlu'nun Savunması İstendi
»  Mansur Yavaş TOKİ'nin Oyununu Bozdu
»  Feyzioğlu'ndan Barolara Kurultay Tepkisi
»  Erdoağan'dan 'Kapıları Açarız' Tehdidi
»  İBB Araçlarına AK Parti'den İlk Tepki
»  MetroPOLL'den MHP Anketi
»  YPG'nin 'Çekiliyoruz' Yalanı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.