Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5862
EURO
34,8456
IMKB
9.648,000
ALTIN
2.497,260
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan Çok Sert Bildiri Açıklaması
Erdoğan dan Çok Sert Bildiri Açıklaması
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe imalı bildiriyle ilgili '104 emekli amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez.' dedi.
 
5.4.2021 - 18:26

104 emekli amiralin cumartesi gecesi yayımladığı bildiri gündemdeki yerini koruyor. Siyasi partilerden art arda açıklamalar gelirken, AKP perşembe günü yapılacak olan MYK toplantısını bugüne aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Beştepe’de bugün konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı da katıldı.

Yaklaşık 2 saat 10 dakika süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

*Az önce yaptığımız toplantıda iki gündür ülkemizi meşgul eden bir mesele ile ilgili tartışmaları ayrıntılarıyla değerlendirdik her şeyden önce bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem hem üslubu hem yönetimi hem de yol açacağı açıkça belli olan tartışmaları itibari ile kesinlikle art niyetli bir girişimdir.

*Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir.

*Aynı şekilde hiçbir emekli kamu görevlisinin de topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur biz bu amirallerin diplomatların ve diğerlerinin son dönemde Suriye'den Libya'ya Doğu Akdeniz'den Ege'ye Kıbrıs'tan Karabağ’a kadar verdiğimiz mücadelelerin hiçbirinde bir araya gelerek ülkeleri için destek bildirisi yayınladıklarını görmedik.

“ÜZÜNTÜYLE TAKİP ETTİK”

*Yine bunları FETÖ’cü hainlerin başlattıkları 15 Temmuz darbe girişimi ne karşı milletimizin yanında yer alırken de görmedik tam tersine imza sahibi amirallerden bazılarının geçmişten bugüne ülkemizin hak ve menfaatleri aleyhine medyada verdikleri demeçleri sergiledikleri duruşları üzüntüyle takip ettik.

*Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Buradaki isimlerin bir kısmı aynı görüşleri çeşitli medya mecralarında ve siyasi zeminlerde uzun süredir dile getirmektedir.

“BUNUN ADINA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DİYEMEYİZ”

*Hiçbir isme medyadaki ve siyasi alandaki açıklamaları sebebiyle herhangi bir soruşturma açılmış veya benzeri işlem yapılmış değildir ancak geçmişi darbeler ve bildirilerle dolu bir ülkede bir gece yarısı 104 emekli amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez.

*Bunun adına ifade özgürlüğü diyemeyiz ifade özgürlüğü aksi halde diyerek başlayan ve ülkenin seçilmiş yönetimini darbeyle tehtid eden cümleleri de kesinlikle kapsamaz.

“SALDIRI OLARAK KABUL EDİLİR, AYNI MUAMELEYE MARUZ KALIR”

*Bu tarz ifadeler dünyanın her yerinde demokrasiye hukuk devletine milli iradenin üstünlüğüne saldırı olarak kabul edilir ve aynı şekilde muameleye maruz kalır.

*Yayınlanan bildirinin milletimiz nezdinde bu derece sert tepki görmesinin bir diğer sebebi de çok daha büyük bir kampanyanın parçası olarak algılanmış olmasıdır.


*Eski diplomatlardan, eski milletvekillerinden ülkemize karşı husumetleri ile bilinen sözde aydınlardan oluşan kimi kesimler bir süredir benzeri söylemlerle yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı hedef almaktadır.

*Üstelik bunların çoğu da ülkede dikilitaşı olmayan millete zerre faydası dokunmamış kişilerdir. Maalesef siyasetçilerimizden bazıları da bu kirli kampanyaya destek vererek adeta kendilerini inkar etmektedirler.

“KARŞI DURUŞ SERGİLEMELERİNİ BEKLERDİM”

*Bildiri yayınlanır yayınlanmaz tüm siyasetçilerin kararlı bir şekilde ve en yüksek seste karşı duruş sergilemelerini bu noktadaki duruşlarını güçlü bir şekilde beklerdim eğer böyle yapmış olsalardı bugün burada sadece milli iradeye verilen desteğe teşekkür için huzurlarınızda bulunacaktım.

*Ülkemizde yapılan tüm darbelerin vesayetin milli irade üzerinde kurduğu takım çabalarının hepsinin demokrasi karşıtı tüm bildirilerin özellikle arkasında yer alan bir zihniyet bu defa da safını aynı istikamette belirlemiştir.

*Girdiği her seçimde milletimizden gereken mesajı almış olmasına rağmen küçük örgütlü bir kesimin kontrolünden çıkmayı başaramayan ana muhalefet partisini bir kez daha demokrasiden yana tutum almaya çağırıyoruz.

*Buna karşılık yapılan açıklamayı hak ettiği cevabı vererek milli iradeden yana tavır koyan tüm siyasi parti liderlerine ve temsilcilerine, yargı kurumlarına, üniversitelere illerimizdeki sivil toplum kuruluşlarına da ayrıca şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akşener'den Erdoğan'a Çağrı

104 Amirale 81 İlde Suç Duyurusu

MHP'den Flaş İhrac Kararı!
»  Enflasyon Rakamları Açıklandı
»  Amiraller Hakkında Flaş Karar
»  Emekli Amirallerle İlgili Yeni İddia
»  Fetö'nün Mahrem Yapılanmasına Operasyon
»  Emekli Amirallere Bildiri Gözaltısı
»  Kredi Faizleri Zirve Yaptı
»  Ankara'da Uzaktan Eğitim Kararı
»  Bildiriye Öncülük Edenler Tespit Edildi
»  "Darbe İmalı Bildiriyi Kınıyorum"
»  Bahçeli'den 103 Amirale Sert Sözler
»  Akşener:Amirallerin Yaptığı Zevzeklik
»  Kılıçdaroğlu'ndan Bildiri Açıklaması
»  Flaş... Montrö Bildirisine Soruşturma
»  Fuat Oktay: İmzacılarDarbe Sevici
»  125 Bin Esnaf Kapıya Kilit Vurdu!
»  Emekli Amirallere Bildiri Tepkisi
»  Kılıçdaroğlu'nun Gözü 'Kadın' Oylarında
»  "Yayılım Kontrolden Çıkmış Durumda"
»  Destici:Seçim Barajı Sıfır Olmalı
»  Vaka Sayısında Tüm Zamanları Rekoru
»  10 Ülkeye Yeni Büyükelçi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.