Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3279
EURO
35,0469
IMKB
8,984
ALTIN
2.282,880
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ev Erkeğine de e-Ticaret Desteği
Ev Erkeğine de e-Ticaret Desteği
 
Meclis’in yoğun mesaisi evlerinde ürettikleri ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlarda satanlara yaradı.
 
19.1.2019 - 08:43

Evlerde üretilen ürünlerin internetten satışından kaynaklanacak gelirlerin 30 bin lirası vergiden istisna olacak. Düzenleme yalnızca ev hanımlarını değil ev erkeklerini de kapsayacak.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre EKONOMİDE rahatlatma amacıyla vergi alanında destekler içeren torba yasa Meclis’ten geçti.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve arkadaşlarınca hazırlanan ve Genel Kurul’da kabul edilen yasayla, evlerinde ürettikleri ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlarda satanların esnaf muafiyetinden yararlanma haklarına açıklık getirildi. Evlerde üretilen ürünlerin internetten satışından kaynaklanacak gelirlerin bir yıllık asgari brüt ücreti geçmeyen bölümü ki bu 2019 için yaklaşık 30 bin lira oluyor, vergiden istisna olacak.

Bu hak; evlerde imal edilen havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri iş yeri açmaksızın satanlara uygulanacak.

Düzenlemenin yalnız “ev hanımlarını” kapsadığına ilişkin eleştirilere yanıt veren TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç şunları söyledi: “Zaten esnaf muafiyeti kapsamında KDV yok. Orada herhangi bir tavan da yok, bu devam ediyor. Bu 30 bin lira tavanı yukarıya çekilebilirdi biraz daha. Önümüzdeki sene bu madde tekrar önümüze gelir, 60 bin liraya ya da 70 bin liraya çıkarma noktasında adım atılır. ‘Ev hanımı’ mıdır, ‘ev kadını’ mıdır, ‘ev erkeği’ midir, ‘ev beyi’ midir? Burada maddenin aslına baktığınızda evde kalan, başka iş yapmayan erkek ya da kadın hiç fark etmiyor, herkesin faydalanabildiği bir muafiyettir.”

İşte torba yasada diğer dikkat çeken değişiklikler:

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

İşyerlerine asgari ücret desteği bu yıl da devam edecek. Brüt 3 bin 60 TL’ye kadar olan ücretler için çalışan sayısına göre farklılaşan şekilde destek verilecek. Bu tutar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Prime esas kazanç günlük tutarı, toplu iş sözleşmesine tabi özel sektör işverenlerine ait işyerleri için 203 lira alınacak. Ortalama sigortalı sayısı 500’ün altında olan iş yerleri için günlük 5 lira, 500 ve üzerinde olan iş yerleri için günlük 3.36 lira destek sağlanacak.

Asgari ücret desteğinden yararlanılan ayda; 2018 Ocak-Kasım döneminde, uzun vadeli sigorta kollarından en az bildirim yapılan aydaki sigortalı sayısının üzerinde bildirim yapılması şartı aranacak. Böylece istihdamın artırılması amaçlanıyor.

E-BİLETE TEŞVİK

Özellikle sinema salonlarında e-bilet uygulamasını teşvik için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yetki verildi. E-bilet uygulamasına dahil olacak mükellefler, ödeme kaydedici cihaz kullanmadan eğlence vergisini e-bilet üzerinden ödeyebilecek. Böylece e-bilet uygulamasına gönüllü katılımın artması bekleniyor.

UEFA’YA GÜVENCE

2019 UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için UEFA’ya vergi güvencesi verildi. Katılımcı futbol kulüpleri ve organizasyonda görevli şirketlerden merkezi Türkiye’de bulunmayanlar, bu müsabakalar için yaptıkları işlerde KDV ödemeyecekler.

BULUŞ TEŞVİKİ

Sınai Mülkiyet Yasası kapsamında patent veya faydalı model belgesi verilerek koruma altına alınan buluşlardan yüzde 50 oranındaki kurumlar vergisi alınmayacak.

Tüplü LPG faaliyeti yapmak, otogaz LPG faaliyeti yapmanın ön şartı olmaktan çıkarıldı.

İzmir Çandarlı ve Rize İyidere limanlarında Kıyı Yasası’ndaki kıyılar, sahil şeritleri, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilerde yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümler uygulanmayacak. SGK’ya prim, idari para cezası borçlarını taksitlendiren işverenler de bu haktan yararlanabilecek.

VERGİ İADESİ

Sadece ilgili kanunlar kapsamında işverenlerce, hizmet erbabına, ölüm, engellilik ve hastalık sebebiyle verilen tazminat ve yardımlar gelir vergisinden istisna olacak. Vergiye uyumlu mükelleflerde, her beyannamede 250 liraya kadarlık eksik ödemeler ihlal kapsamında değerlendirilmeyecek.

27 Mart 2018’den önce işten ayrılan hizmet erbabına, karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında yasal haklarına ek ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardan yapılan gelir vergisi kesintileri iade edilecek.

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Kesinlikle Kefil Yok!

TMO'ya Gümrüksüz Tahıl İthal Yetkisi

Domates Konservesine Gümrük Ayarı
»  Trump'ın Çılgın Venezuella Planı!
»  LPG Fiyatları da Zamlandı
»  Kuru Soğana İthalat Yolu Açıldı
»  Yüzde Yüz Milli 5G 2020’de
»  Sigorta Şirketlerine Çifte Piyango
»  Dolarda Trupm Hareketliliği
»  Çin'den Battaniye İthalatına Önlem
»  İşte Esnafa Verilecek Kredide Detaylar
»  Benzin ve Motorine Yeni Zam
»  İşte Borç Yapılandırmasını Detayları
»  Sigara Tiryakilerine İyi Haber
»  Benzin ve Motorine Zam!
»  Kredi Kartı Faizi Kredisi!
»  Benzin ve Motorine Zam Geliyor!
»  Gram Altın 16 yılın Rekorunu Kırdı
»  Tepkiler Sonrası İndirim Kararı!
»  Dolar/TL'de Sert Düşüş
»  Sigaradaki Vergi Oranına Düzenleme...
»  Merkez Bankası'ndan Enflasyon Açıklaması
»  Bakan Albayrak:"Hedeflerimizi Tutturduk"
»  Enflasyon Düştü Ama Gıda Fiyatları Arttı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.