Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5547
EURO
34,8959
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.435,620
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fetö, GBT'yi de Ele Geçirmiş
Fetö, GBT yi de Ele Geçirmiş
 
Yunanistan’a kaçarken yakalanan Ümit Horzum, FETÖ’nün 15 Temmuz sonrasında emniyetteki GBT kayıtlarını ele geçirdiğini söyledi.E
 
14.3.2019 - 09:25

FETÖ'nün Emniyet’teki üst düzey imamlarından Ümit Horzum'un, 2018 Nisan'da yakalandıktan sonra itirafçı olduğu ifadesine ulaşıldı. Örgüt yöneticiliğinden yargılanan ve hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan devam eden soruşturma bulunan Horzum'un itirafları, FETÖ'nün, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bile nasıl sistemli ve örgütlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü gözler önüne serdi.

GBT KAYITLARINI ELE GEÇİRMİŞLER

Horzum'un beyanlarıyla FETÖ'nün, şahıslar hakkında arama kaydı olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer aldığı Genel Bilgi Toplama (GBT) kayıtlarını ele geçirdiği ortaya çıkarıldı. Kendisine sorulan kişiler hakkında yakalama kararı olup olmadığı bilgisini Ali P. isimli şahsa gönderdiğini ifade eden Horzum, şunları söyledi: "Benden istenen GBT kayıt sorgusunu 2048 isimli (oyun görünümlü haberleşme programı) program üzerinden gönderirdim. Gelen cevapları yine aynı program üzerinden alarak isteyen örgüt mensubuna iletirdim. Ben bu sorguların tümünde aracı olarak faaliyette bulundum. Sorgulama işleminde asla bulunmadım. Bende sorgulama yapabilecek veri tabanı yoktu."

HEDİYELİK EŞYA KILIFINDA

Yeni Şafak’tan Osman Özgan’ın haberine göre; Horzum'un, yurt dışına kaçırılmak istenen üst düzey örgüt mensupları için yapılan sahte kimlik taleplerinin de 2048 isimli programı üzerinden kendisine iletildiğini anlattı. Horzum, sahte kimlikleri kurye ya da kargo aracılığıyla gönderdiğini belirtti. Horzum, yiyecek ya da hediyelik eşyaların içerisine koyduğu sahte kimliklerden jandarma mahrem yapılanmada görevli bir şahsa 72, Emniyet mahrem yapılanmadan sorumlu kişilere 133, kamu biriminde sorumlu kişilere 24 olmak üzere 4 ayda toplam 272 adet yaptığını ifade etti. Horzum, sahte kimlik talep edenler için "kimlik talep yönergesi" de hazırladığını belirtirken, "Aracıların kimlik talep edenlere göndermesi için hazırladığım kullanıcı rehberidir. Bunun içerisinde sahte kimlikte kullanılacak malzemelerin boyutu-türü yazar" dedi.

HAVUZDAN BÖLGELERE PARA

FETÖ içerisinde toplanan paranın bir havuzda toplandığını ve ihtiyacı olan bölgelere dağıtıldığını aktaran Horzum, 2017 Eylül ve Kasım ayında Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Erzurum'dan Ankara'ya gelen 8 kişiye para verdiğini de belirtti. Horzum, yine 2048 isimli program üzerinden irtibat sağladığı kişilere büyük gizlilik içerisinde yaptığı para teslimatını şöyle anlattı: "2048 isimli programdan mesaj atan kişi yer, zaman ve para miktarını belirtirdi. Ben ve parayı alacak kişi giyeceğimiz kıyafetleri aracılar aracılığıyla birbirimize iletirdik. Buluşma anında sadece isimlerimizi teyit edip para alışverişini yapardık. Bu, yaklaşık 5-10 saniye sürerdi. Gelen şahıslar gözlüklü, sakallı ve kapüşonlu olduğu için hatırlamam pek mümkün değil." Horzum ayrıca, örgütün yurt dışından para gönderdiğini de belirtti.

GAYBUBETİN KOORDİNATÖRÜ

Horzum, 2017 Ocak ayından itibaren Ankara'da bulunan FETÖ üyelerinin saklanabilmesi amacıyla gaybubet evi ayarladığını da itiraf etti. Horzum, "Gaybubet evlerinin kiralanması, tefriş edilmesi, eşyalarının taşınması gerektiğinde koordinasyonu sağlardım. Bu evlerden birinde İstihbarat Daire Başkanlığı'nın 'sekreteri/personelcisi' olarak görev yapan ve Ağustos 2017'de illegal yollardan yurt dışına çıkış yapan Hasan Atacan da kalıyordu. Şu an Almanya'da olduğunu bildiğim mahrem imam Abdulvahap Avcı ile mahrem yapılanmada sorumlu olan kişiler kalırdı" ifadelerini kullandı.

FİRARİ KADINLARA DOĞUM DOKTORU

Horzum, telefonda bulunan "doğum dr.ları" isimli dosyanın sorulması üzerine, "Örgüt içerisinde firari durumda bulunan ve doğum yapacak kişilere gerektiğinde müracaat etmeleri için sistem üzerinden paylaşılan yazışmaların bulunduğu sayfadır" ifadelerini kullandı. FETÖ'nün 15 Temmuz sonrası örgüt üyelerinin tutuklu olup olmadığı ya da çalışıp çalışmadığı durumlarına ilişkin de raporlama yaptığı belirlendi. Horzum, telefonundaki "irtibat" isimli dosyaya ilişkin, "Örgüt mensuplarının durumlarının simgesel olarak belirtildiği (tutuklu-serbest-gaybubet-çalışıyor-çalışmıyor-iletişim durumu-maddi durumu-himmet) kodlamalarının bulunduğu sayfadır" diye konuştu. Ayrıca Horzum, ihraç edilenlerin OHAL Komisyonu'na başvurularıyla ilgili sürecin ilişkin de kayıt tutulduğunu belirtti.

Odatv.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Yeni Bir Parti" Kepenkleri Kapattı!

Kılıçdaroğlu Hiç Kimse Vazgeçilmez Değil

Skandal Karara Türkiye'den Sert Tepki
»  Sosyal Medyada'We are Erdoğan'Kampanyası
»  Ömer Çelik’ten Mansur Yavaş Açıklaması
»  Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert tepki
»  "Mansur Yavaş Adaylıktan Çekilmeli"
»  Bahçeli:Asıl Sorun 5 Harfliler
»  Ankara'da DEAŞ Operasyonu
»  Demet Akbağ'ın Kocası Yaşamını Yitirdi
»  Erdoğan Sivaslılarla Buluştu
»  Kılıçdaroğlu'ndan İddialı Sözler
»  "Mansur Bey Dürüst ve Düzgün Bir İnsan"
»  Gebze-Halkalı Banliyö Hattı Açıldı
»  "Zillet Burada Dikiş Tutmaz"
»  Kılıçdaroğlu'na Bir Fezleke Daha
»  MansurYavaş:Bu Kadar Küçülmeye Değer mi?
»  'Özhaseki'nin İşini Daha Zora Sokacak'
»  Erdoğan En Sevilen Dünya Lideri Seçildi
»  8 İl'de Fetö Operasyonu
»  Kılıçdaroğlu Sanatçılarla Buluştu
»  Yavaş’tan İddialara Yanıt: İftira ve...
»  CHP: Bu Fetö Taktikleri Bize Sökmez
»  Mansur Yavaş'a Jet İddianame
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.