Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3591
EURO
35,0198
IMKB
9,125
ALTIN
2.325,670
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fetö Yurt Dışına 20 Milyar Dolar Kaçırdı
Fetö Yurt Dışına 20 Milyar Dolar Kaçırdı
 
Sabah: FETÖ yurt dışına 20 milyar dolar kaçırdı."Son üç yıllık dönemde örgütün finansörü şirketler üzerinden yaptığı para trafiği 100 milyar dolara ulaşıyor"
 
1.10.2016 - 09:11

Sabah gazetesi, 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan Fethullah Gülen cemaatinin  yurt dışına 20 milyar dolar kaçırdığını iddia etti. Haberde, para çıkışlarının öğrenciler, esnaf, vatandaşlar adına açılan küçük hesaplar, sanal para kuruluşları ve havaleler yoluyla yapıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre, son üç yıllık dönemde cemaatin finansörü şirketler üzerinden yaptığı para trafiği 100 milyar dolara ulaşıyor.

Sabah'ta yer alan haber şöyle:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 42 kurye imamı üzerinden yürüttüğü karanlık dolar trafiği deşifre oldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Emniyet'in üç koldan yürüttüğü incelemede FETÖ'ye bavullarla para taşıyan 42 imam belirlendi. 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra paratrafiğinde bu imamlar aracılığıyla İngiltere'den Nijerya'ya, Sudan'dan Malta'ya kadar geniş bir ağda 3.5 milyar dolarlık bir para götürüldüğü saptandı. Örgütün öğrenciler, esnaf, sadece vatandaşlar adına açılan küçük hesaplar, sanal para kuruluşları ve havaleler üzerinden yurtdışına çıkardığı paranın ise 20 milyar doları bulduğu hesaplandı.

 15 Temmuz'dan sonra kaçış

FETÖ yöneticilerinin, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, Avrupa'daki bazı önemli bankalarda milyonlarca euroluk hesaplar açtığı görüldü. MASAK tarafından yapılan resmi başvuru ile terörün finansmanı için kullanılan paraların bulunduğu banka hesaplarının kapatılması istendi. Uzmanlar, 14 Avrupa ülkesi ve ABD başta olmak üzere İngiltere'den Nijerya'ya Sudan'dan Malta'ya kadar geniş bir ağda para transferi gerçekleştiğini saptadı. Savcılıklarda alınan ifadeler, itiraflar, ihbarlar da dikkate alınarak yapılan tespitlerde FETÖ, 17-25 Aralık sonrasında yurtdışına 20 milyar dolara yakın para kaçırdı. Kuryeler aracılığıyla bavullar ve farklı yöntemlerle çıkarılan tutarın da 3.5 milyar dolar olduğu belirlendi. Kuryelere ilişkin soruşturma açıldı.


 
ÖĞRENCİLERİ KULLANDILAR
Yapılan son incelemelerde FETÖ yöneticilerinin çok sayıda öğrencinin hesabına yüklü tutarlarda para yatırdığı saptandı. FETÖ üyelerinin, bilgisayarların teknik takibe maruz kalacağını düşünerek her iletişimi kuryeler aracılığı ile yaptığı belirlendi. Örgüte para toplayan imam ve abilerin de paraları birbirine kuryeler vasıtasıyla ilettiği görüldü.
 

"100 milyar dolara hükmediyor"

Terör örgütünün finans trafiğini yöneten kilit isimler ve kuryeler küresel kıskaca alındı. Örgütün parasını aklayan kurye imamlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İstihbarat ve emniyet birimleri finans kurumları, döviz büroları başta olmak üzere geniş bir alanda şüpheli işlemleri takip etti. Kuryelerin bu parayı, örgüt üyeleri adına kurulan şirketler üzerinden akladığı saptandı. Son üç yıllık dönemde örgütün finansörü şirketler üzerinden yapılan para trafiği 100 milyar dolara ulaşıyor. Maliye, şüpheli işleme dayalı transferleri durdurma yetkisini kullanarak, terör örgütünün yurtdışına kaçırdığı varlıklar için de resmi başvuruda bulundu. Darbe girişiminde doğrudan rol alan isimlere ait şirketlerin mal varlıklarının dondurulması istendi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yozgat'ı İkiye Bölen Karar

Fuhuş Kartviziti Dağıtanlara Ceza

TBMM Kritik Gündemle Açılıyor!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Lozan Çıkışı!
»  TSK'da Yeni Cemaat Operasyonu!
»  CHP'li Bülent Kuşoğlu'nun Acı Günü
»  Erdoğan, Yaverini Çakı İle Sınamış!
»  Ordu'da Çatışma: 6 Terörist Öldürüldü
»  Darbeci Emir Subayı Bülbül Gibi Öttü!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Lozan Cevabı
»  Hablemitoğlu Cinayetinde Flaş Gelişme
»  Bahçeli: FETÖ Şeytan Uşağıdır
»  Adil Gür'den Bomba Erken Seçim Yorumu
»  Meclis'te Muharrem Ayı Hazırlığı
»  Doğalgaz"da Flaş İndirim!
»  Erdoğan'dan Flaş Lozan Çıkışı!
»  Yozgat Valiliği'nden Yasak Açıklaması
»  CHP'li İnce'den O İddialara Yanıt!
»  Atılan Öğretmenler Maaşı Geri Verecek
»  Ferö'cüler Almanya'ya İltica Kuyruğunda!
»  Yüksekova’da Üç Korucu Şehit!
»  MGK'dan 'OHAL' Uzatılsın Tavsiyesi
»  Gökçek: Artık Darbe Yapamazlar!
»  Meclis'te Cami Sıkıntısı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.