Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fetö'den Kamuya Sızmak için Yeni Taktik
Fetö den Kamuya Sızmak için Yeni Taktik
 
Devlet kurumlarını ele geçirmek, kendi mensuplarını yerleştirmek için sınav sorularının çalınması, sahte belge düzenlenmesi dahil birçok kumpasa başvuran FETÖ'nün gün geçmiyor ki yeni bir oyunu daha ortaya çıkmasın. FETÖ/PDY üyelerine ait 899 hesaptan 3 milyonun üzerindeki paylaşımı mercek altına alan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, bu defa da örgütün 'Tavşan Aday' taktiğini deşifre etti.
 
22.1.2020 - 18:00

Prof. Dr. Ertan, FETÖ'nün bu yöntemle bir kuruma yüksek puan alan birden fazla adayın başvurmasını sağlayarak mutlaka kendi adamlarını yerleştirdiğini belirtti.Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, gazetecilerle Senato Toplantı salonunda bir araya gelerek, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından sürdürülen ‘Sosyal Medya Terörizmi FETÖ Örneği Analizi’ çalışmasının ön araştırma sonuçlarını açıkladı.

“TAVŞAN ADAY”

FETÖ’nün kamuya sızmada ‘tavşan aday’ adını verdikleri taktiği kullandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çomaklı, “FETÖ mensupları, kendi belirledikleri tavşan adayları devlete entegre etmek için çalışma yapıyorlar. Özellikle kendi yapmış oldukları planlamalar dahilinde geçmişte meslek sınavlarından hileli şekilde yüksek puan aldırmış oldukları kişileri kamuya yerleştirmeye çalışıyorlar. 100 üzerinden 99,9 gibi anormal yüksek puan alan çocuğu bir yere aday gösterdikleri zaman, onun yerine başka bir aday kazanamıyor. Onun elenebilme ihtimaline karşı yine aynı seviyede başka bir çocuğu daha oraya yerleştiriyorlar. Dolayısıyla, birini almadığınızda, diğerini almaya mecbur kalıyorsunuz” dedi.

“BUNLAR VASAT KİŞİLER”

Kamu idarecilerinin, başvuru yapan adayların son 10 yıllık puanlarına çok dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Prof. Dr. Çomaklı, “Bunlar zamanında, soru çalarak bu sınavlara girmiş, bu milletin hakkına girmiş kişiler. Bunlar mahrem imamların elindeki listelerde deşifre olmamış isimler. Ama bunları deşifre etmek çok kolay. Puana bakıldığında çok zeki görünen, ancak vasat olan kişiler olduğu görülüyor. Lisede çok vasat ama üniversite sınavında çok yüksek puan almış, üniversiteden mezun olurken çok düşük seviyede, ama meslek sınavında çok yüksek puan almış kişiler. Buna bakarak bile anlamak oldukça kolay” diye konuştu.

“3 MİLYON 250 BİN PAYLAŞIMIN SOSYAL AĞ ANALİZİ YAPILDI”

Prof. Dr. Çomaklı, Anadolu Üniversitesi´ne bağlı SODİGEM bilim kurulu tarafından FETÖ/PDY üyelerine ait 899 hesap tespit edildiğini ve 3 milyonun üzerindeki paylaşımların incelendiğini söyledi.

FETÖ/PDY üyelerinin sosyal paylaşım sitesi Facebook’u terk ederek Instagram ve algı operasyonları için de Twitter´ı kullandığını belirten Çomaklı, şöyle konuştu:

*SODİGEM ekibi tarafından geliştirilen yazılım aracılığı ile bu 899 örneklem hesaba ait 3 milyon 250 bin paylaşım üzerinde detaylı sosyal ağ analizi yapıldı.

*FETÖ mensupları devlet nezdinde deşifre olunca, örgüt kendine yeni bir mecra arıyordu. Günümüzde kendileri için en uygun ve güncel mecra da sosyal medyaydı.

*Şu anda bütün gücünü sosyal medya üzerinde yoğunlaştırmış durumda. Twitter´da herkese ulaşabilme imkanı farklı.


*Orada herkes istediği şekilde yazabiliyor. Trump´a da yazabiliyorlar, Cumhurbaşkanımıza da yazabiliyorlar. Algı oluşturmak istedikleri zaman bir grubu hedef alarak yüklenebiliyorlar. İstedikleri bir bilgiyi yayabiliyorlar.

“TWİTTER’I YOĞUNLUKLA KULLANIYORLAR”

*Twitter´da KHK ile ihraç edilmiş kesimin mağdur olduğuna ilişkin algı yaratıyorlar. Facebook´tan ise yavaş yavaş vazgeçiyorlar ve Instagram´a doğru geçiyorlar. Bunun yanı sıra Patreon ismindeki sosyal ağı deneyerek, finans kaynağı sağlıyorlar.

*YouTube tarzı bir uygulama olan Patreon üzerinden kendi görüşlerini sunuyorlar. Örgütün alt kademe üyeleri ise Pinterest uygulamasını kullanıyor



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İmamoğlu'ndan Yeni Personele Nasihat

Akşener'den 'Erdoğan Adım Ataca' İddiası

FETÖ'nün 'VIP Dinleme'Davalarında Karar
»  Bakan Koca'dan Gizemli Virüs Açıklaması
»  Erbaş'tan Cem Vakfı'na Ziyaret
»  Türkiye'nin 82. Partisi Kuruldu: ABP
»  CHP'li Başkan Hastaneye Kaldırıldı!
»  Akşener'den Kuyumcuyla Pazarlık
»  Gizemli Virüs ABD'ye Ulaştı
»  Meclis'te Tek Başına
»  Antalya'da HülyaKoçyiğit’in Damadına Şok
»  Skandal Rahşan Ecevit Paylaşımı
»  "Türkiye Artık Eski Türkiye Değil"
»  MEB'de Fetö Operasyonu,16 Gözaltı Kararı
»  Bağbuğ Cezaevine Attıran Fetö Mektubu
»  Davutoğlu'ndan Çok Tartışılacak İtiraf
»  Siber Saldırı ABD Rusya ve Çin'den Geldi
»  Futbol Yapılanması Davasında Karar
»   FETÖ’ye Büyük Darbe
»  Erdoğan'dan CHP'ninFetö Önergesine Yanıt
»  "Mansur Yavaş, HDP’den Bile Oy Alıyor"
»  Kılıçdaroğlu: Asıl Muhafazakar Biziz
»  FETÖ'den Kaçacak Örgüt Üyelerine Uyarı
»  Suriye'deDolar Kullanana Ceza
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.