Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5562
EURO
34,7427
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.487,280
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fetö'yü Artık CİA da Koruyamıyor
Fetö yü Artık CİA da Koruyamıyor
 
Türkiye’nin 7 kez iadesini talep ettiği FETÖ elebaşı Fetullah Gülen yolun sonuna geldi. ABD Başkanı Trump, Gülen’in iadesi için kurmaylarına hukuki çalışma talimatı verirken, FBI Türkiye’den örgütle ilgili yeni bilgi ve belgeler istedi. Gülen’i artık ABD’de tutamayacağını anlayan CIA’nin üçüncü ülke aradığı belirtiliyor.
 
17.11.2018 - 11:37

Türkiye’nin 7 kez iadesini talep ettiği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili ABD yönetimi şu ana kadar somut bir adım atmadı ancak son dönemdeki yeni gelişmeler Amerika’daki hesapları gün yüzüne çıkardı. Önceki gün Amerikan NBC televizyonunun Amerikan yönetiminin, elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin yasal yolları araştırdığı iddiasına ilişkin haberi de sözkonusu hesapları ortaya koydu.

FBI ÇİFTLİĞİ BASACAKTI CIA DEVREYE GİRDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Türkiye’nin her fırsatta iadesini gündeme getirdiği Fetullah Gülen ve elebaşısı olduğu FETÖ ile ilgili soruşturma açtı. FBI bu kapsamda ilk olarak örgüt üyelerinin Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’ya geçiş noktası olan New York’taki Masal Cafe’ye operasyon düzenledi. Soruşturmayı derinleştiren FBI, bu kapsamda Türkiye’den örgütle ilgili bilgi ve belge talep etti. Türk adli mercileri ise iade dosyalarının dışında FBI’ya ayrıntılı bilgi ve belge gönderdi. Son olarak, geçtiğimiz eylül ayında Gülen’in yaşadığı çiftliğin yakınlarında silah seslerinin duyulduğu kamuoyuna yansımıştı. Daha sonra ise FBI’nın, elebaşının çiftliğine operasyon yapacağı ancak son anda CIA’nın devreye girdiği ve operasyonun önlendiği iddia edildi.

SINIRDIŞI EDİLEBİLİR

FBI, soruşturma kapsamında elde ettiği deliller doğrultusunda Gülen’i yargılama peşinde. İstihbarat kurumu CIA ise yıllardır koruduğu FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in yargılanmaksızın daha fazla Amerika’da kalamayacağının farkında. Darbe için kullandığı FETÖ elebaşısının Türkiye’ye iade edilmemesi için büyük çaba içerisinde olan CIA’nın, Gülen’in üçüncü bir ülkeye gönderilmesinin hesabını yaptığı ifade ediliyor.

TRUMP İADEDEN YANA TAVIR KOYDU

CIA’nın aksine Beyaz Saray’ın Fetullah Gülen’in iadesinden yana olduğu konuşuluyor. NBC’nin haberinde de buna ilişkin Trump’ın Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığına “Gülen’in yasal olarak iadesi” konusunu çalışmaları için talimat verdiği belirtiliyordu. Yine haberde yer alan ‘bürokrasideki deneyimli bazı yetkililerin’ Beyaz Saray’ın taleplerine direndikleri iddiası da dikkat çekiyor.

TÜRKİYE’DEN DELİL AKIYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, FBI’nın FETÖ ile ilgili bilgi ve belge talep ettiğini söylemişti. Gül, şunları aktarmıştı: “FBI’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bilgi talep ettikleri hususlar var. Bunları yargı mercileri yerine getiriyor. Gönderdiğimiz delillerle ilgili daha ayrıntılı bilgiler istiyorlar. Somut fiiller üzerine yoğunlaştıkları soruşturmaları var. Bilgi talep ettiklerinde biz yardımcı olacağımızı söylemiştik



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akşener: 24 Haziran'dan Ders Aldık

Erdoğan 25 ilin adayını belirledi!

Muharrem İnce'den İstanbul İçin Anket
»  7 Milyon Üniversiteliye Cep Harçlığı
»  Kılıçdaroğlu'ndan "Bekleyin" Uyarısı
»  "Ölüm Emrini Veliaht Prens Verdi"
»  2 Akademisyen Serbest Bırakıldı
»  Erdoğan ile Trump'tan Önemli Görüşme
»  Sınır Dışı Edilen Fetö'cü Türkiye'de
»  Eğitim Atışından Acı haber,1 Şehit
»  AK Parti'de Başvurular için Ek Süre
»  Mısırlıoğlu Yine Saçmaladı
»  "Muharrem İnce o Görevi Çok İstiyor"
»  Özhaseki'den Ankara AdaylığınaYeşil Işık
»  Kaç Bin Suriyeli Oy Kullanacak?
»  ABD'den PKK İtirafı
»  Yıldırım Giderse TBMMBaşkan Kim Olacak?
»  Muhalefet 6 Maddede Anlaştı
»  Ünlü Profosörlere Operasyon
»  Sigaraya Tek Tip Paket Uygulaması
»  Gündeme Bomba Gibi Düzşen Fetö Talimatı
»  AK Parti'de Çok Sürpriz Adaylar
»  Bakan Soylu'yu Çıldırtan Skandal Sözler
»  İnce'den Flaş Randevu Talebi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.