Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4935
EURO
34,6725
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.495,790
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GS Başkanı Cengiz'den Bomba Açıklamalar
GS Başkanı Cengiz den Bomba Açıklamalar
 
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da forvet transferi ve diğer tüm konularla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
 
5.9.2018 - 00:03

İşte Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in konuşmalarından satır başları:

'FORVET TRANSFERİNDE TEPKİLERİ ANLAYIŞLA KARŞILIYORUM'
''Kur ve ABD'nin üzerimize yaptığı presi unuttu. Forvet gündeme geldi. Bu anlamda taraftara çok önem veririm. Genel kurul üyelerinin tamamı taraftar. Ben de taraftar. Tepkileri anlayışla karşılıyorum. Beni koruyan taraftarın bana tepki vermesini aynı şekilde saygıyla karşılıyorum.''

 
'NAGATOMO İÇİN RAKİBİMİZİN 4.5 MİLYON EURO TEKLİF ETTİĞİNİ SÖYLEDİLER'
''Nagatomo'da da 4.5 milyon euro bir rakibimizin teklifi olduğunu söylediler. Hangi rakip bilemiyorum. Emre Akbaba transferinde de rakibimizin teklifini gördük.''

EMRE AKBABA TRANSFERİ
''Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi ve görüşmemizi rica etti. Ben futbolcuyla hiç görüşmedim. Hasan Başkan ile görüştüm. Ben ne futbola, ne basketbola, ne voleybola. Sadece izler, kendi çapımızda değerlendiririz. Fatih Hocamız bir marka. Galatasaray'ın değeri. Emre Akbaba için bizden ilk başta 7 milyon Euro istediler. Biz satmadan adam alamayız. Alırsın ama Şampiyonlar Ligi'nde oynatamazsın. Ligde oynatırsın. Bizim de ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi. 2. hedefimiz Süper Lig. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için de 3 milyon Euro'ya kadar da düştüler. Oyuncu da Galatasaraylı olduğunu ve bize gelmek istediğini çeşitli aracılarla iletti Taraftarımızın inanılmaz bir isteği oldu.''

 
PRESTİJ MESELESİ HALİNE GELDİ
''Emre Akbaba konusunda. Taraftarımızın isteğini de gözardı edemezdik. Bu nedenle teklifimizi 4 milyon Euro'ya çıkardık. Emre Akbaba transferi bizim için bir prestij meselesi haline gelmişti. Almayıp rakibimiz 4 milyona alınsa gelecek tepkiler ne olurdu? NEF'e teşekkür ediyoruz ama onlar olmasaydı da bu transferi yapacaktık.''

GOMIS'İN TAKIMDAN AYRILMASI
''Gomis konusunda teknik heyetimiz ne dediyse onu yaptık. Ben Gomis'i hayatımda 3 kez gördüm. Ben soyunma odasına hiç inmedim. Bilmem. Hiç gitmedim. Florya'ya da gitmedim. Bizde her şeye teknik heyet karar verir. Gomis de bizden gitmek istiyordu. Teknik heyet özellikle Gomis'i göndermek istedi diye bir şey asla yok. Dursun Özbek yönetiminin Gomis'e zam sözü verdiğini bilmiyorum. Öyle bir şey olsaydı sözleşmesinde yazardı. Sözleşmesinde yazmıyordu. Gomis gol kralı. Kendine göre haklı olabilir. Zam isteği olabilir. Gomis ile Muslera arasında bir tartışma yaşanmadı.''

 
'MODESTE FLORYA'YA GELMİŞ'
Modeste, Florya'ya gelmiş. Ben bir scout ekibi başı değilim. Futboldan azıcık anlarım. Modeste'i duyunca ben de her taraftar gibi araştırıyorum. Hukuki sorun olduğunu duyunca hemen müdahale ettim. Biz Mülkiyeliyiz, yarım hukukçuyuz. Modeste konusunda çok büyük tehlike gördük.2 sözleşme yapmış. Biz hizmet, bir de imaj sözleşmesi. İmaj sözleşmesinde 150 bin ödenmemiş. Bizim için 25-30 milyonluk tehlike vardı. Bize Modeste için Çin Kulübü'nden bir mektup geldi. Sözleşme imzalarsanız ya da antrenmana çıkarırsanız çok büyük tehlike ile karşı karşıya kalırsınız dediler.''

''Bize çok ağır laflar etti Çin Kulübü. Modeste için toplam 49.5 milyon Euro para harcamışlar. Biz hatta bu mektuptan şüphelendik. Mektup gerçek mi diye bir de mail attık. Garip bir mail vardı. Evet gerçek dediler.''

''HER OLAYI GROSSKREUTZ'A BAĞLAMAK OLMAZ"

"Maicon'un transferinde biz normal zamanda girdik, Arap kardeşlerimiz Al Hilal zamanında sisteme giremedi. Ahmet Çalık'ı zamanında girdik, İspanyol kardeşlerimiz giremedi. Her olayı Grosskreutz'a bağlamak olmaz."

''BUNU KANITLARSANIZ BUGÜN BAŞKANLIKTAN İSTİFA EDERİM''

 
"Bu arada Modeste, TT olmuş. Yani Trending Topic. Öğrendik bunları tabi. Şunu da söyleyeyim, Mustafa Cengiz'in troll hesapları var diyorlar. Bakın buradan söylüyorum bunu kanıtlarsanız bugün başkanlıktan istifa ederim."

''DEVRE ARASI İÇİN HAYIRLISI, NEDEN OLMASIN?''

"Modeste transferindeki risk %60'dı. Mali durumumuz bu haldeyken bu işe girmek çok riskliydi. Mali durumumuz rahat olsaydı, bu riski alırdık. Biz tam take off yapacağımız durumda Modeste riskini alamadık. Yoksa trene bineriz, demirle aramız iyidir. Türkiye Futbol Federasyonu ile, Modeste transferinin olup olamayacağı ile ilgili görüştük. Devre arası için hayırlısı, neden olmasın? Benim direkt temasım yok, teknik heyet gereğini yapar.''

''BEN TARAFTAR OLSAM DAHA SERT TEPKİ VERİRDİM''

"Bu kadar beklenti oluşup transfer olmayınca taraftarın bu tepkisine ne dersiniz? sorusuna Mustafa Cengiz: "Valla üzerine bir de Trabzonspor'dan 4 tane yiyip mağlup olursam ben taraftar olsam daha sert tepki verirdim. Ki ben de taraftarım. Sonuna kadar haklılar. Ben hatalıyım"

''YÖNETİM İLE HOCA ARASINDA BİR PROBLEM YOK''

"Biz sevgili hocamızdan bize gelen hiçbir talebi reddetmedik, bize gelen her talep onaylanmıştır. Hocamızı yalnız bırakmadık. Yönetim ile hoca arasında bir problem yok, olursa da saklamam beyan ederim. Sevgili hocam da saklamaz."

"Sayın Terim, bizim gibi savaşçı bir karaktere sahip. Mevcut kadroyu kendisi seçmedi, inişteki kadroyu çıkışa geçirdi. Biz de elimizden gelen desteği verdik. Hocamızdan gelen hiçbir talebi reddetmedik."

"YEMİN EDERİM BU HABERLERLE ÇOK İYİ DİZİ ÇEKİLİR''

"Mali hesapların yanlış yapıldığı, elde sadece 400.000 +'da kalındığı bu yüzden sadece onla da Ömer Bayram alınabildiği doğru mu?" sorusuna Mustafa Cengiz: "Bu konuda Türk medyası gerçekten dizi çeker. İnanılmaz hikayeler bunlar."

"Yemin ederim bu haberlerle çok iyi dizi çekilir. Dizi sektörümüzün nasıl bu noktalara geldiğini spor medyasından anlıyorum. Müthiş şeyler yazıyorlar. Spor medyasının dizi senaryo ekiplerine katılması lazım."

 
''BAŞKAN CEFERİN'İN BİZE KARŞI SEVGİSİ VE SAYGISI VAR''

"Biz, UEFA ile sık sık görüşüyoruz. Başkan Ceferin'in bize karşı sevgisi ve saygısı var. Milan, bizim savunma yöntemimizi kullandı ve 2 yıllık cezadan kurtuldu. Her şey güllük gülistanlık değil. Sizin, içeride ve dışarıda, UEFA'ya katılmamanızı isteyenler var."

''ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE SIFIR PUAN ALIRSAK BİLE ALACAĞIMIZ PARA 40 MİLYON EURO''

"Taraftar forvet yok, sıfır puanla çıkarsın diyor ya, biz planlarımızı en kötüye göre yaparız. İyisi gelirse, şükrederiz. Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro. Hangi takımlar, geçmiş yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne katıldıysa, katkı payı verilmeye başlandı. 9.97 milyon euro Galatasaray'ın kasasına geldi. Toplam gelecek para minimum 55 milyon euro."

''Dün UEFA bize resmen teyit etti, yeni çıkan sıralamadaki etkileşim katkı payıyla 10 milyon euro daha alacağız.''

''GALATASARAY CAMİASI 1-1,5 YIL DAYANIRSA, SALAHA ULAŞACAKTIR''

"UEFA'dan ayın 21'inde 10 milyon euro geliyor. Galatasaray camiası 1-1,5 yıl dayanırsa, salaha ulaşacaktır. Muhammed Salah değil, kurtuluşa ulaşacaktır."

''BAZEN HAYALLER VAN PERSİE, GERÇEKLER TAM TERSİ OLABİLİYOR''
"UEFA'dan ayın 21'inde 10 milyon euro geliyor. Galatasaray camiası 1-1,5 yıl dayanırsa, salaha ulaşacaktır. Muhammed Salah değil, kurtuluşa ulaşacaktır. İbra deyince de Ibrahimovic anlaşılıyor. Onu da alalım ama sonra da hayaller Van Persie, hayatlar tam tersi olabiliyor."

 
''NEDEN KOLBASTI OYNUYORSUN O ZAMAN?''
"Trabzonlular Artık Sarmıyor yazmış. Arkadaşlara sordum bu ne demek diye. Böyle böyle dediler. Tamam da artık sarmıyorsa orta sahada neden kolbastı oynuyorsun o zaman?''

''BELHANDA ORADA TARAFTARA CEVAP VERMEMELİYDİ, TARAFTAR HAKLI''
"Onaylamadığımız davranışlar olabilir. Ama o maçta yapılan aynı harekette ise aynı karar verilmiyor. Bunları yapmayalım. Bazen tribünler küfür ediyor, hak etmediğimiz siyasi tezahüratlar yapılıyor. Biz merdiven boşluğunu doldurduk diye ceza alıyoruz. Belhanda, orada taraftara cevap vermemeliydi. Taraftar haklı."

''D GRUBUNA DÜŞTÜĞÜMÜZ İÇİN GÜLMEDİK''
"Kura çekiminde D grubuna düştüğümüz için gülmedik. Anlatayım. Abdurrahim Bey'i izlerseniz neden güldüğümüzü anlarsınız. Galatasaray çekildiğinde, biz gönlümüzden D'yi seçtik. Taraftar da salavat zinciri kurmuş onu da öğrendik. Kamera da dibimize kadar gelmiş bizi çekiyor. Abdurrahim göremedi, 'Ne oldu' diye sordu. D çıktı dedim. O da gülmeye başladı. Ben de çaktırmadan 'Gülme, gülme' dedim. Hala gülüyor."

''ÇOK KOMİK BU, ÇOK GÜLDÜM''
"Ahmet Çakar demiş herhalde, bana onun 'caps lockunu' geçtiler. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gitti, Ziraat Türkiye Kupası kurası çekti diye. Çok komik bu, çok güldüm. İngilizler de "Galatasaray maçlarını perşembe oynasın" demiş. İnce bir ironi yapmış. Ben ona gülerim.

"İnşallah Galatasarayımız, kardeş ülkemiz olan Azerbeycan'da yapılacak Şampiyonlar Ligi Finali'nde yer alır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Rizespor'da Üzülmez Depremi

Bedavaya geldi, Süper Ligi sallıyor!

Ali Koç'tan Şaşırtan Davranış
»  Rıdvan Dilmen:F.Bahçe Düzelir Ama...
»  Phillip Cocu: Utanç Duymamız Gerekiyor
»  G.Saray Trabzon'da Dağıldı 4-0
»  F.Bahçe 11. Transferini Açıkladı
»  Kartal'ın zafer Gecesi 3-0
»  Fenerbahçe'de Flaş Ayrılık
»  'Phillip Cocu istifa edecek' iddiası
»  G.saray Almanya'ya Gol Yağdırdı 6-0
»  Eboue Kendini Asarak İntihar Etti!
»  Şenol Güneş'ten Hakeme: "Rahatsızmısın?
»  Beşiktaş-Antalya Maçında VAR Tartışması
»  Kasımpaşa Fırtına Gibi 3-0
»  Vodafone Park Büyüsünü Antalya Bozdu 3-2
»  Rıdvan Dilmen:"Cocu Hiçbir Şey Bilmiyor"
»  Cocu’dan Göztepe Maçı Değerlendirmesi
»  Ronaldo'lu Juventus, Lazio'yu Devirdi
»  Ankaragücü Fırtına'ya Geçit Vermedi 2-2
»  Fenerbahçe'ye Bir Darbe de Göztepe'den
»  Josef de Souza Resmen Al Ahli'de!
»  Karta Partizan'da Avantajı Kaptı 1-1
»  Eren Derdiyok'a Göztepe Kancası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.