Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3295
EURO
35,0907
IMKB
9,042
ALTIN
2.298,580
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Gelibolu'da Ciğerlerimiz Yanıyor!
Gelibolu da Ciğerlerimiz Yanıyor!
 
Şimdiden 300 hektar yandı Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, saat 19:30'da yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 300 hektara yakın bir alanı kaybetmişiz gibi görünüyor" dedi.
 
6.7.2020 - 20:37

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Ilgardere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Kısa sürede büyüyen ve dumanları Çanakkale kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler sevk edildi.

Çanakkale'de orman yangını
Galeri: Çanakkale'de orman yangını
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, şehitliklerden uzak alanda etkili olan alevleri kontrol altına alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Pakdemirli: Yangına şu an 20 helikopter, 2 amfibik uçak, 107 arazöz, 7 dozer ve 400 personelle müdahale ediyoruz
Gazetecilere yangınla ilgili olarak açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Orman Genel Müdürümüz bölgeye intikal etti, tüm ekiplerimiz orada, çalışmalarımız sürüyor. İlk yangın çıkış anı 14:50 gibi görünüyor. Çanakkale Gelibolu Pazarlı köyünde. Saat 15.00 itibarıyla yangına müdahale edilmiş durumda. Helikopter filomuzun çok önemli bir kısmı orada. Yangına şu an 20 helikopter, 2 amfibik uçak, 107 arazöz, 7 dozer ve 400 personelle müdahale ediyoruz. Ben de gelişmeleri yakından takip ediyorum" dedi.

Vali Aktaş: Bazı köyleri boşaltabiliriz
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, "Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda bazı köyleri tedbir amaçlı boşaltabiliriz" dedi.

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu
Bu arada, denizden söndürme çalışmalarına da başlandığı için Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu. Yangın köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi.

Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: Rüzgar nedeniyle helikopterler su alırken zorlanıyor
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan yangına ilişkin bir açıklama geldi.

iddeti rüzgarın müdahale çalışmalarını zorlaştırdığını söyleyen Gökhan şunları kaydetti:

"Çok yoğun bir rüzgar var. Şu an itibarıyla Kumköy, Yalova gibi köyleri etkilememesi için çalışma yapılıyor. Burada rüzgarın olması çok önemli. Umarız hava giderek düşer ama şu anda sıkıntı devam ediyor. En önemli unsur köyün ve ormanın etkilenmemesi. Gerekli görülürse köyler boşaltılabilir. Rüzgar nedeniyle helikopterler su alırken zorlanıyor. Şu anda havadan ve karadan müdahale ediliyor. Mühim olan önünün kesildiği noktadan sonra ileriye sıçramaması. En büyük risk kozalakların ileriye fırlamaması."

Gökhan, saat 19:10 sularında katıldığı Habertürk TV canlı yayınında Kumköy ve Yalova köylerinde şu an için bir tahliye işleminin söz konusu olmadığını duyurdu.

Validen yeni açıklama: Tarihi bölgeye ilerlememesi için arkadaşlar gerekli çalışmayı yapıyorlar
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ilerleyen dakikalarda Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı yeni açıklamada ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan seferber edildiğini söyledi.

Bölgede rüzgarın etkisini sürdürdüğünü aktaran Aktaş, "Bölgede iki köy var, alevler bazen yaklaşıyor ama şu anda çok büyük tehdit edecek durum yok. Biz de en yakın noktasındayız yerleşim yerinin. Yangın köylerden birinden iyice uzaklaştı, diğerine de yaklaşma durumunda gereği yapılır. Tarihi bölgeye ilerlememesi için arkadaşlar gerekli çalışmayı yapıyorlar. Şu ana kadar belli bir bölgede tutuldu" ifadesini kullandı.

Aktaş, yangının ne kadar alanda etkili olduğunu yönelik henüz bir tespitin bulunmadığını, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın da olmadığını kaydetti.

Pakdemirli: Yerleşim yerleriyle ilgili bir problem yok
Daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kameralar karşısına geçti ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Gece de bu mücadelemize devam edeceğiz gibi gözüküyor. Rüzgarın şiddeti yangını belli noktalarda kontrol altına almamıza imkan vermiyor. Ilgardere köyü yakınlarında başladı" bilgisini veren Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Doğu'dan Batı'ya doğru geliyor. Rüzgar sürekli yön değiştirdiği için farklı noktalarda sıçramalar var. Tüm ekiplerimizle hem yerden hem havadan bu yangını kontrol etmek için çalışmamızı sarf ediyoruz. Şu ana kadar 300 hektara yakın bir alanı kaybetmiş gibi gözüküyor. Önemli olan bunu bir an evvel durdurmak. Yerleşim yerleriyle ilgili bir problem yok. Rüzgarın yönü değişmezse olmayacak gibi gözüküyor. Eğer ihtiyaç olursa, gerekli görülürse bu köylerle ilgili tedbirlerimizi alırız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cem Uzan Döneceği Tarihi Açıkladı

AKP'li Vekile Konya'daki Köyünde Şok

Sosyal Medya Düzenlemesi İçin 2 Formül
»   Özkoç'tan ‘Düğmeli Cübbe’ Protestosu
»  CHP Kurultayı'nda Listeler Yarışacak
»  Meteoroloji'den Yağış Uyarısı
»  Temeli Atılan Baraj Kayboldu!
»  Irak Başbakanına Mektup
»  Baro Düzenlemesi Komisyonda Kabul Edildi
»  CHP'li Vekillere Haluk Koç Talimatı
»  "Güçlü Çıkmamız BirileriniRahatsız Etti"
»  Bakan Koca'dan Kritik Düğün Uyarısı
»  Milletvekillerine 'Baro Başkanı' Yasağı
»  Fabrikanın Sahibi Suskunluğunu Bozdu
»  Baro Başkanları Meclis Kapısında Yattı
»  Halk Erken Seçim İstemiyor!
»  PKK'nın Can Damarına Darbe
»  Vatandaş ‘Zam Yağmuru’na Tutuldu
»  12 Bin KHK'lıya Geri Dnüş Yolu
»  Acı Haberler Gelmeye Başladı
»  Daha Önce de 3 Kez Patlama Olmuş!
»  Kızılay'dan Flaş Patlama Uyarısı
»   56 Yaralı Hastaneye Sevk Edildi
»  Havai Fişek Fabrikasında Korkunç Patlama
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.