Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Gözler CHP'de
Gözler CHP de
 
kurultay düğümü akşam yapılacak açıklamayla çözülecek...CHP'ye 'kayyım' gelebileceği olasılığından söz ediliyor
 
6.8.2018 - 09:20

CHP’de seçimlerin hemen ardından başlayan ve bir ayı aşkın zamandır kamuoyunun gözleri önünde devam eden iç tartışmada bugün resmen sona geliniyor. Parti tüzüğünün kurultay isteyenlere tanıdığı bir haftalık süre de bugün saat 17.00’de doluyor. Genel merkezin akşam yapacağı açıklamayla kurultay olup olmayacağı öğrenilecek.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre parti yönetimi, muhalif kanat tarafından teslim edildiği belirtilen 630 imzayı 4 gün boyunca analiz etti. Genel merkezin açıklamasına göre; delege olmayanlar, mükerrerler ve fotokopiler ilk etapta geçerli imzalardan ayrıldığında, geriye 605 imza kaldı. Aradan geçen 4 günde de parti yönetimi imzalar üzerinde detaylı inceleme yaptı. İncelemenin sonucunda kendilerine iletilen imzaların geri çekildiğine ilişkin beyannameler de toplamdan çıkarıldı. Genel merkez kaynakları, geri çekenlere ilişkin net rakam vermezken kulislerde, sayının en az 20 en çok 70 olacağına yönelik bilgiler paylaşılıyor. Parti yönetiminin bu akşam veya en geç yarın delege olmayanlar, mükerrerler, istifa edenler ve geri çekenlerin sayılarına ilişkin bilgileri ve kurultay olmayacağı yönündeki kararını açıklaması bekleniyor. Seçimlerin ardından yıpranan partinin kurultay konusunu kapatarak bir an önce yerel seçimler için çalışmaya başlayacağı kaydediliyor.

Buna göre, ilk olarak il başkanları, Parti Meclisi (PM) ve Meclis grubu toplantıları yapılacak. Bu toplantılarda seçim sonuçları değerlendirilecek, yerel seçimler için aday önerileri alınmaya başlanacak. Partideki “değişim” talebine karşılık, Kılıçdaroğlu’nun parti içi tansiyonu düşürmek amacıyla ilk adım olarak daha önce işaret ettiği Merkezi Yönetim Kurulu’ndaki (MYK) revizyonu hemen gerçekleştirmesi bekleniyor. Rutin olarak hafta başı yapılan MYK, bu hafta imza sayım döküm işlemi nedeniyle çarşamba gününe alındı. Çarşamba yapılacak toplantının mevcut MYK’yle son toplantı olacağı, kurmayların bu toplantıda Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatmak amacıyla görevlerinden çekilecekleri belirtiliyor.

MYK daraltılacak
Kılıçdaroğlu’nun PM’den belirleyeceği yeni MYK’sini ise bu hafta sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu yeni MYK ile “denge” oluşturacak. Yeni MYK’de yerel seçimlerde belediye başkanlığı hedefi olanlara yer verilmeyebileceği belirtilirken; Seyit Torun, Ünal Çeviköz, Haluk Koç, Faik Öztrak, Gaye İlgezdi ve Tekin Bingöl’ün yeni MYK’de de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde, görev alabilecekler arasında Oğuz Kaan Salıcı, Gökhan Zeybek, Yunus Emre, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Hakkı Süha Okay’ın adı da geçiyor.

CHP önünde oturma eylemi
Öte yandan CHP’de olağanüstü kurultay için imza toplayan “İrade Grubu” yaşanılan sürece karşı parti genel merkezi önünde oturma eylemi başlatma kararı aldı. Eylem için yapılan çağrıda “Geldiğimiz noktada, 630 değil 1240 imza da teslim etsek; genel merkezin kurultay yapmaya niyeti olmadığı görülmüştür! Partimize ve değişim sürecine sahip çıkmak için, sabah 10.30’dan itibaren genel merkezimiz önünde, oturma eylemi amacıyla toplanıyoruz. İlke İrade İktidar” denildi.

Yargı için açık kapı
Muhalefetin sözcüleri, genel merkezden kurultaya ilişkin olumsuz bir karar çıkması durumunda yargıya gitmeyeceklerini dile getirirken, delegelerden geçersiz sayılan imzalarla ilgili yargıya gidebilecek olanlar olduğunu belirterek açık kapı bırakıyor. Kulislerde böyle bir durumda partinin daha da yıpranacağı gibi CHP’ye “kayyım” gelebileceği olasılığından dahi söz ediliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ak Parti'de Yeni A Takımı

Kılıçdaroğlu'dan Eylem Planı' Eleştirisi

Erdoğan'dan ABD'ye Misilleme Açıklaması
»  700 Bin Öğrenciyi Açıkta Bırakan Skandal
»  Gül'ün köşk doktoru tutuklandı
»  Hakkari'de Polise Hain Tuzak
»  CHP'li Vekil Hastaneye Kaldırıldı
»  Albayrak ve Soylu Bu Kez Düşman Çatlattı
»  "Ülkenin bu kadar önemli meseleleri .."
»  Erdoğan'dan Milli Direniş Çağrısı
»  100 Günlük Eylem Planı Açıklanıyor
»  ABD Dışişleri'nden Son Dakika Açıklaması
»  CHP'den Flaş Kurultay Açıklaması
»  İlk Ve Son Kararı Erdoğan Verecek!
»  İstanbul'da Şafak Operasyonu
»  Üniversite Mezunlarına Askeri Pilotluk
»  Bedelli Askerlik Düzenlemesi Yürürlükte
»  Erdoğan'dan Kritik Atama...
»  İşte Terfi Ettirilen Tüm İsimler
»  İmza Tartışması Mahkeme Yolunda
»  Ankara Yine Yağmura Teslim
»  İnce Apoletini Sökecekti,Terfi Etti
»  Pöapaz isteyen Pazı Vermeye Hazır Olmalı
»  Fuat Oktay'dan ABD'ye Tepki
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.