Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3295
EURO
35,0907
IMKB
9,042
ALTIN
2.298,580
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Güler Sabancı'dan Tam Destek
Güler Sabancı dan Tam Destek
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı ekonomi modeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Albayrak'a yönelik" Enerji Bakanlığından tanırız, söylediğini yapan bir kişidir, söylenenlerin harfiyen yapılacağına inancımız tam" dedi
 
11.8.2018 - 09:08

İş dünyası temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Modeli'ni değerlendirdi.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Modeli'ni Dolmabahçe Çalışma Ofisinde düzenlediği toplantıda açıklamıştı. Bakan Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Modeli'ne iş dünyası temsilcileri tam destek verdi.

Toplantıya Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı ve iş adamı Mehmet Ali Aydınlar, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın yanı sıra iş dünyasından birçok isim, oda ve birlik başkanı, banka genel müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

İŞTE İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNİN YENİ MODELE DESTEK AÇIKLAMALARI

GÜLER SABANCI: BAKAN ALBAYRAK YENİ DÖNEMİN ANA HATLARINI VERDİ

Güler Sabancı, 'Albayrak, söylediğini yapmış ve gerçekleştirmiş bir kişi. Başarılı bir enerji bakanlığı yapmıştır. Bugün de bize orta ve uzun vadede yeni dönemin, dönüşüm döneminin, neler yapılacağının ana hatlarını verdi' dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sayın Berat Albayrak'ı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminden tanıdığını belirtti.

Bakan Albayrak'ın söylediğini yapmış ve gerçekleştirmiş bir kişi olduğunu vurgulayan Sabancı, "Başarılı bir enerji bakanlığı yapmıştır. Bugün de bize orta ve uzun vadede yeni dönemin, dönüşüm döneminin, neler yapılacağının ana hatlarını verdi. İnanıyorum ki; önümüzdeki dönemde eylül başında OVP çıktığında hepimiz, daha fazla detaylara hakim olacağız. Ancak duyduğumuz, OVP'nin ön hatları bakanımızın geçmişini de bildiğim için tek tek uygulanacağına, ülkemizin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olan inancımız tamamdır" ifadelerini kullandı.

'ÖNEMLİ BİR SUNUM OLDU'

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de son derece kararlı, piyasa ile uyumlu olan bir programı izlemekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Açıklanan programın teorik temellerinin fazla olduğunu ama gerek yaklaşımı gerek mimari yapısı itibarıyla hakikaten çok önemli bir sunum olduğunu vurgulayan Bilecik, "İş dünyasının zannediyorum olumlu bir karşılaması oldu." dedi.

Bilecik, bugünlerde ekonomiyi sadece ekonomik yaklaşımlarla değil, aynı zamanda dış dünya yönetimi ile beraber ele almak gerektiğini ifade etti.

Bunun eskiden beri önemli olan ölçülerden olduğunu ama şimdi bunun daha önemli hala geldiğini belirten Bilecik, "Özellikle bugünlerde iş dünyasının her zaman baktığı gibi sadece ekonomik parametreler değil, aynı zamanda dış ilişkilerin de mükemmel yürütüldüğü bir süreç yaşamaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki günler Türkiye'nin daha iyi rakamlarla baş başa kaldığı bir süreç olmasını diliyorum".

'PİYASANIN DAHA İSTİKRARLI BİR SÜRECE GİRECEĞİ BEKLENTİSİNDEYİZ'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise yeni ekonomi yaklaşımının gelecek döneme ilişkin ipuçları verdiğini belirtti.

Hükümetin kuruluşundan bu yana ortaya konulan bazı başlıkların bir araya geldiğini ve konsantre olarak bir araya getirildiğini söyleyen Avdagiç, şunları kaydetti:

"Umut ediyoruz OVP açıklandığında bunlar birbirini destekleyecek yapılar oluşturacak. Hızlı bir şekilde piyasadaki beklenen istikrarın sağlanması gündeme gelecektir. Bugün yapılan açıklamaların çok değerli olduğunu düşünüyorum. OVP'nin açıklanmasıyla beraber piyasanın daha istikrarlı bir sürece gireceği beklentisi içindeyiz".

Avdagiç, "Türkiye'deki tüm unsurlar, bankalar, iş dünyası, hükümet bu konuda üzerine düşeni yapacak. Bunu boşa çıkarmamız gerekiyor. Ülkemizin bekası her şeyin önünde. İş dünyası olarak tüm diğer aktörlerle beraber bu problemin bir an önce ortadan kalkması için var gücümüzle çalışmak durumundayız'' açıklamasını yaptı.

'ÇOK İYİ OLUŞTURULMUŞ BİR PROGRAM'

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir de sayın bakanın açıkladığı programın hem kısa hem orta ve uzun vadede iyi yapılandırıldığını belirtti.

Berat Albayrak'ın toplantıda tüm paydaşlarla beraber aksiyon planları oluşturacağı söylediğini anımsatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Bakan, kısa vadeli yapılması gereken Merkez Bankası bağımsızlığı, sermaye piyasası araçlarının çeşitlendirilmesi, yapısal reformlar konusunda da çok kararlı olduğunu belirtti. Çok iyi oluşturulmuş bir program. Önemli olan şimdi bunları uygulamak. Bizler özel sektör olarak Türk yatırımcılar ve yabancı ortakları olan firmalar olarak tüm programa destek vereceğiz. Bakanı çok kararlı gördüm ve çok iyi bir çalışma sundu.

Bugün piyasalardaki dalgalanmanın çok çeşitli nedenleri var. Yabancı yatırımcılar da bu açıklamayı bekliyordu. Zaten likidite çok az. Bence bundan sonraya bakmak lazım. Programın uygulanmasıyla tekrar Türk lirasının değer kazanacağını düşünüyorum. Uzun vadede yine yabancı yatırımcılar bu programa destek verecektir"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BDDK Bankaları Toplantıya Çağırdı

IMF'den Trump'a Tokat Gibi Yanıt

Bakanlıktan Trump'a Yaptırım Yanıtı
»  Trump'tan Skandal Türkiye Paylaşımı
»  Çeyrek Altın Tavan Yaptı
»  Doların Ardından Bir Rekor da Altından
»  Doların Hızına Yetişilemiyor
»  Dolar Güne Rekorlarla Başladı!
»  Fitch'den Kızdıracak Talepler
»  Dolarda Son Durum!
»  Yasal Takiptekiler 3 Milyon, Kriz Kapıda
»  Dolar Güne Yükselerek Başladı
»  IMF'den Türkiye Açıklaması
»  Dolardan 1 Günde Kim Ne Kadar Kazandı?
»  Türk Bankalarına Kritik Uyarı
»  Dolar Müdahaleye Rağmen Rekor Kırdı
»  Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması
»  Dolar Haftaya Rekor Tazeleyerek Başladı
»  50 bin lojman satışa çıkartılıyor!
»  Emeklinin Gözü Bayram İkramiyesinde
»  Kredi Kartı Taksitlerine Flaş Düzenleme!
»  CHP'li Böke: Stagflasyon Kapıda
»  Dolar 10 Dakikada Fırladı
»  Çifte Zam Pompadan Döndü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.