Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3666
EURO
34,9429
IMKB
9,121
ALTIN
2.325,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Güvenlikçilere Buket Aydın Şoku
Güvenlikçilere Buket Aydın Şoku
 
Demirören Medya’ya bağlı Kanal D’deki işinden çıkarılmasının ardından tekrar işe dönen Buket Aydın olayının ardındaki emekçi kıyımı Meclis'te gündeme geldi.
 
23.5.2019 - 09:40

Buket Aydın’ın işten ayrılıp, geri dönmesi sürecinde 60 güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığı ortaya çıktı.


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu’yla yaptığı TV programıyla hatırlanan Buket Aydın’ın işten ayrılıp, geri dönmesi sürecinde 60 güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını açıkladı.

İşçilerin kendileri ile görüştüğünü ve yardım istediğini açıklayan Baş,”20 yıldır orada çalışan işçi arkadaşlarımızın olduğu bir topluluk bir günde, iktidar istedi diye işsiz kalmış durumda” dedi.

Meclis birleşiminde söz alan alan Baş, konuşmasına Meclis’te grubu olmayan partilerin söz hakları konusundaki kısıtlara vurgu yaparak başladı. Bu hakkın korunma altına alınmasını konusundaki eksikliğe işaret eden Baş, “Bu sorun sadece Türkiye İşçi Partisi’nin ya da burada grubu bulunmayan diğer partilerin değil, tüm milletvekili arkadaşlarımızın halkın temsiliyetiyle ilgili görevlerini yerine getirmeleri için sağlanması gereken bir düzenleme” ifadelerini kullandı.


BUKET AYDIN OLAYININ GÖRÜNMEYEN KISMINDA İŞÇİ KIYIMI VARMIŞ!
Baş bu sözlerinin ardından Demirören Medya’ya bağlı Kanal D’deki işinden çıkarılmasının ardından tekrar işe dönen Buket Aydın olayının ardındaki emekçi kıyımını anlattı. “Yine, basın alanında, basında çalışan emekçilere dönük, çok ilginç olduğunu düşündüğüm ziyaretçileri bugün misafir ettik. Demirören Holdinge bağlı güvenlik işçisi arkadaşlarımız bizi ziyaret ettiler. Sanırım ‘Buket Aydın’ ismini tüm vekil arkadaşlarımız ve kamuoyu, esas olarak seçim öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı programdan hatırlayacaktır. Orada Kılıçdaroğlu’na karşı bir basın emekçisine yakışmayan davranışı nedeniyle gündem olmuştu” diyen Baş, şöyle devam etti:

 “Buket Hanım’ın bu davranışından sonra şirkette yaşadığı sıkıntılar nedeniyle güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza amirlerinden bir talimat geliyor ‘Buket Hanım’ın işine son verilmiştir, içeri girişi engellensin’ deniyor ve güvenlik işçileri sadece kendilerine gelen bu talimatı uyguluyorlar. Daha sonra tekrar, büyük ihtimalle Ankara üzerinden Buket Hanım işe iade edilince sadece kendilerine verilen görevi yerine getirdikleri için bütün güvenlik şirketi çalışanları, İstanbul ve Ankara’daki 60 güvenlik işçisi bir günde işinden çıkarılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Aralarında yirmi yıldır orada çalışan işçi arkadaşlarımızın olduğu bir topluluk, bir günde, iktidar istedi diye işsiz kalmış durumda. Bunu takdirlerinize sunuyorum.”

BUKET AYDIN İSYAN ETTİ

Erkan Baş'ın bu iddialarına yanıt vermesi beklenen Kanal D Haber Başkanı ve CNN Türk'te yayınlanan 40 programının sunucusu Buket Aydın, sessizliğini bozarak sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Aydın, "Beni ve ailemi taciz edenlere sesleniyorum" diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım. Çünkü bir kadına şiddet kampanyası yapılıyor. Üzülerek görüyorum ki buna gazeteciler ve siyasetçiler de çanak tutuyor. 26 Nisan Cuma günü benim güvenlikle Kanal D binasından dışarı çıkartılmam veya güvenlik görevlisi arkadaşların bana bir müdahalesi gibi bir durum yaşanmamıştır.Bu yalanları ispat edecek en ufak bir görüntü, belge, fotoğraf yokken yüzleri kızarmadan bu yalan ve iftiraları atanlar işi daha ileriye götürmüş ve benim insanları işinden ettiğimi yazmıştır.Benim üzerimden prim yapmaya çalışanları kınıyorum:

Güvenlik şirketinin açıklaması yukarıdadır. Konuyla hiç bir ilgim yok; olamaz. İşçilerin işsiz kalmasını fırsat bilip onları kullanarak benim üzerimden prim yapmaya çalışan siyasetçileri ve gazetecileri kınıyor, onlara sessiz kalanları da Allah’a havale ediyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Taki Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı

"AK Parti Geçmişten Ders Almamış"

Foto Muhabirleri Hikayelerini Anlattı
»  TRT'den Kılıçdaroğlu'na Yanıt
»  İmamoğlu ve Yıldırım'a Ekran Daveti
»  CNNTÜRK'ten İmamoğlu Açıklaması
»  İmamoğlu'nun Yayını Nasıl Kesildi?
»  Antalya'da Gazeteciye Saldırı
»   Halk Tv'den İmamoğlu'na Sınırsız Süre
»  Yunan Sunucu Atatürk'e "Soykırımcı" Dedi
»  Nihal Olçok'tan "FETÖ'cü" İsyanı!
»  Gazeteci Taki Doğan Hayatını Kaybetti
»  Rasim Ozan Kiev'de Fena Yakalandı
»  "Nefsini 'Şeytan'a Satan Gafiller..."
»  Ahmet Hakan'dan Beka Sorunu Hatırlatması
»  Muhabiri Arayan Askerlerden Acı Haber
»  AA Muhabirini Aramada Üzücü Haber
»  Haber Başlığı Yazabilen Robot Üretildi
»  AKP'li Eski Vekiden Partisine Eleştiri
»  Sabah'tan Altındağ Belediyesine Transfer
»  Dizi Setinde Bıçaklı Kavga
»  Babıali'nin Bir Çınarı Daha Devrildi
»  Gazeteci İdris Özyol'a Saldırı
»  'Babacan Parti Kurarsa Sorun Çıkar'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.