Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3365
EURO
35,1962
IMKB
8,718
ALTIN
2.246,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Güvenpark’a yer altı durağı
Güvenpark’a yer altı durağı
 
Kızılay Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınmasına yönelik yeni bir proje çalışması başlatıldı. Projeye göre, Keçiören Metrosu’nun Kızılay bağlantısı çalışmaları sırasında dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınması planlanıyor.
 
17.2.2017 - 12:07

 Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, projenin detaylarını önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde anlattı. Güvenpark’ın mevcut haline zarar verilmeyeceğini kaydeden Vedat Üçpınar, Güvenlik Anıtı’nın ve park içindeki ağaçların korunacağını söyledi. “Bu tamamen Keçiören Metrosu ile ilintili olarak çıkmış bir projedir” diyen Üçpınar, özetle şunları söyledi:

TÜP GEÇİDE ENTEGRELİ OLACAK

“Bildiğiniz gibi Keçiören Metrosu’nun Kızılay’a kadar uzatılması söz konusu. Bu çerçevede mevcut Güvenpark içerisinde bir tane daha metro istasyonu yapılacak. İstasyonu yapan firma, mevcut dolmuş duraklarının ve otobüslerin olduğu bölgeyi kaldırmak istiyor. Ankara’da özellikle Kızılay bölgesi, en sıkıntılı park sorunu yaşanan bölge. Dolmuşların, otobüslerin mevcut araçların park edebileceği bir bölge yok. Yapılacak olan tüp geçide entegreli olarak masrafını biz karşılamak kaydıyla bu bölgeye katlı otopark yapalım istiyoruz.

Belki iki, belki üç kat yerin altına metro istasyonuyla bağlantılı olarak otopark yapılacak. Metronun tüpü yerin yaklaşık 30 metre altına denk geliyor. Yapacağımız katlı otoparkın entegresi alttaki metro tüpüne zarar vermeyecek şekilde olduğu için 2 kat kesin ama 3 kata çıkarmayı hedefliyoruz. Eğer üç kat yapabilirsek 75’erden 225 araçlık hem otobüs hem dolmuşlar için bir otopark olacak. Şu an mevcut haliyle 70 araç alıyor. Ayrıca Güvenpark’ın içerisine Milli Müdafaa Caddesi’nden alttan giriş ve çıkış olacak ama Güvenpark’ın mevcut hali korunacak.

ARAÇ DEPOLAMA VE DİREKT GEÇİŞ

Daha önce bu bölgede katlı otopark çalışması yapılmıştı. Fakat o zaman Keçiören Metrosu’nun Güvenpark’a kadar uzatılacağı konusuyla ilgili bilgi yoktu. Bu proje, 30-35 metre tüp genişliği altta olduktan sonra arada kalan 10-15 metresinin kullanılmasıyla ilgili bir fikirdir. Bu sayede mevcut kullanılan otoparkı da hemzemin olarak parka katmış oluyoruz. Parkın şu anki halinden daha güzel bir meydan ortaya çıkacak. Park donatı elemanlarının olduğu park mobilyalarının olduğu bir alan olacak. Bölgede 150 adet dolmuş var. Mevcut bekleme süresi içerisinde de 40’a yakın otobüs bölgeyi kullanıyor. Depolama ile birlikte çok zor durumlarda da direkt geçiş olarak kullanılabilecek.”


CHP VE MHP DE DESTEK VERDİ

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek’in yeni bir yargı süreci ile projenin reddedilme ihtimalini hatırlatması üzerine de, “Projesi metroyla beraber çıkacak. Bizle alakalı değil. Biz sadece projeyi çizip teslim edeceğiz. Projenin ilgili kurullarda onaylatılması ve geçmesi tamamen Ulaştırma Bakanlığı’nın konusu” ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya da projeyi trafik rahatlığı için desteklediklerini Güvenpark’ın mevcut halinin korunacağının garantisini aldıkları için kabul oyu kullandıklarını söyledi. Projeye ilişkin Başkanlık Yazısı tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi.

MİMARLAR ODASI: 'YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi de düzenlediği basın toplantısında otopark projesinin tekrar gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek, gerilim yaratmak için Güvenpark otopark projesini tekrar gündeme getirdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak 1. derece doğal ve tarihi SİT alanının betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet’in kamusal alanı Güvenpark hepimizin. Yargıya taşıyacağız, hukuksal mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Keçiören'de Geri Dönüşüm Seferberliği

Adliye Binası Yıkılıyor!

Yaşam Mücadelesi Veren Aileye Yardım Eli
»  AVM’lerde Plaka Tanıma Sistemi Dönemi
»  Kuş Cennetine ‘Termik Tehdit’
»  “Hayvanlara karşı merhametli olun”
»  Mucize Çocuğa Başkan Desteği
»  Kızılcahamam'da Vahşet!
»  Büyükşehir'den 158 Bin Aileye Yardım Eli
»  Toplu Taşımada Sivil Denetim
»  Gökçek'ten Priscope'tan Canlı Yayın
»  Kan Bağışına Zabıta Desteği
»  Başkent'te Kalpazan Taksici Operasyonu
»  Karyağdı Sokak, Karlov Sokağı Oldu
»  'Şanslı'nın Şansı Çankaya!
»  Ankara'da Toplu Taşım Ücretleri Zamlandı
»  Erdoğan'dan Bedava Metro Müjdesi
»  Ankara'da Trafiğe Metro Ayarı
»  Keçiören'de Geri Dönüşüme Tam destek
»  Pursaklar’da tonlarca kar nakli yapıldı
»  Metroda Güvenlik Onlara Emanet
»  Başkent'te Yılbaşı Önlemleri
»  Pet Şişelerle Sokak Hayvanlarına Destek
»  Pursaklar’da karla mücadele seferberliği
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.