Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3295
EURO
35,0907
IMKB
9,042
ALTIN
2.298,580
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Hande Fırat'tan İktidarı Kızdıracak Yazı
Hande Fırat tan İktidarı Kızdıracak Yazı
 
Hürriyet yazarı Hande Fırat: İstanbul Sözleşmesi’nin fesih edilmesi yanlış bir adım "Belli ki kadının yerini bizlerin gördüklerinden bambaşka bir noktada görenler var"
 
26.3.2021 - 08:53

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, "17 yılda birçok alanda olumlu adımlar atıldı. Olumluya olumlu demek kadar yanlışa ya da olumsuza da yanlış ve olumsuz demek Türkiye’nin geleceği için çok önemli. İstanbul Sözleşmesi’nin fesih edilmesi bence yanlış bir adım olmuştur." düşüncesini dile getirdi.

Fırat yazısında, "Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez AK Parti Kongresi’nde konuştu ve 'Kadın haklarını vicdan yerine kağıtlarda arayanlar var' dedi. Yeni dönemde eğitim, aile ve kültür politikalarının lokomotifi olacağını belirterek; 'Evlilik yaşları zaten 30’lara dayanan gençlerimiz arasında hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Bir veya en fazla iki çocuklu aile yapısı giderek yaygınlaşıyor. Ebeveynlerin her ikisinin de çalıştığı ailelerde, şayet yakında ikamet eden bir aile büyüğü yoksa, çocuklar evdeki veya kreşteki bakıcılar tarafından yetiştiriliyor. Sadece ve sadece aile içinde kazanılabilecek değerlerin, ücreti mukabili alınan hizmetler yoluyla ikame edilemeyeceği açıktır' dedi. Cumhurbaşkanı’nın 'Haklarınız için mücadele edin' sözünden hareketle; aslında mesele kadın hakları konusunda elde edilmiş bir kazanım. Keşke bu kazanımdan vazgeçilirken kadınlara sorulsaydı. Ana meselelerden biri vicdan. Vicdan kadar eğitim, kültür, sağlıklı bir ruh hali, nezaket ve merhamet gibi erdemler de önemli. Tüm toplumdaki bireyleri bu alanlarda belli bir çıtaya yükseltmek imkansız olduğu için kağıtlara yazılan kurallar hayâti oluyor. Sözleşmenin fesih edilmesinin ardından bazı kesimlerin kullandıkları dili de gördük. Onlar düzenlemelerin adına değil ruhuna karşılar." değerlendirmesini yaptı.


 
Fırat şu ifadeleri kullandı:

"Her insanı sadece insan olduğu için birbirine eşit, sevgi ve saygıya layık görmesi gerekenlerin yaptığı şaşırtıcı açıklamalar da kurallara gerçekten ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Bu konuda her geri adım büyük sorunu daha da çözümsüz hale getiriyor.  Belli ki kadının yerini bizlerin gördüklerinden bambaşka bir noktada görenler var. Oysa “Haydi Kızlar Okula” kampanyasını hatırlayın. Nereden nereye geldik. Kız çocuklarımız okumalı, meslek sahibi olmalılar, çalışmalı ve kariyer yapmalılar. Kendi ayakları üzerinde duran kadınlar daha güçlü ve sağlıklı çocuklar yetiştirir. Nitelikli zaman geçirirler, kimseye muhtaç olmadan, dayak yemeden, hakkını hukukunu koruyarak, kimsenin attığı dayağa katlanmak zorunda olmadan büyütürler çocuklarını. Dayak yiyerek, şiddet meraklısı ya da kadını ikinci sınıf gören birine katlanarak beş hasarlı çocuk büyütmektense, sapasağlam bir çocuk büyütmek daha iyi değil midir?"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fulin Arıkan'dan Duygusal Paylaşım

Gzeteci Ayberk Temel Yaşamını Yitirdi

Show TV'de Faruk demirel Sürprizi
»  Gazetecilere Mal Varlığı Çağrısı
»  Gazeteci Mustafa Hoş'un Zor Kararı
»  Zafer Şahin'e Yeni Görev
»  Akşener'den Erdoğan'a Manşet Göndermesi
»  Masumlar Apartmanı'nda Korona Şoku!
»  Rasim Ozan'dan Berat Albayrak İddiası
»  Halk TV'de sular durulmuyor!
»  Yurt Eski Yazi İşleri Müdürüne Şok!
»  Myanmar'da BBC Muhabiri Kaçırıldı
»  Bekir Coşkun’un Heykeline Çirkin Saldırı
»  Hande Fırat'tan HDP Davası Yorumu
»  "Aydın Doğan Canımız Dayımız"
»  Seçkin Türesay Hayatını Kaybetti
»  Sunucu Yeğen Aydın Doğan’ı Topa Tuttu
»  Enver Aysever Gözaltına Alındı!
»  Hakan Aygün'e 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası
»  Habertrk'te Sürpriz Ayrılık
»  Ahmet Hakan'a Belgeli Yanıt
»  Hürriyet'in Efsane Müdüründen Kötü Haber
»  Doğuş Holding'den Rekor Zarar
»  Ahmet Hakan Aşı Oldu mu?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.