Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5103
EURO
34,9217
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.443,920
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Hangi Resme Baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?
Hangi Resme Baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Suriye’de askeri harekata ‘evet’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Resme baktım. Afrin’e İdlib’e çok iyi hizmetler gidiyor” sözlerine tepki gösterdi.
 
6.11.2019 - 00:47

Partisinin grup toplantısında son siyasal gelişmeleri değerlendiren Buldan, “HDP’siz bir siyaset hayali kuranlar unutmasın ki sizin hayaliniz değil; direnen, mücadele eden, bu uğurda bedel ödeyen mazlum halklarımızın hayali gerçekleşecektir” dedi.

.Buldan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

YANITI SANDIKTA VERDİK: Halkımız, 4 Kasım darbesine yanıtını 16 Nisan’da, 24 Haziran’da, 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da sandıklarda en güçlü şekilde vermiştir. Vermeye de devam edecektir. Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın da Haziran direnişleri var! HDP zindanlara sığmaz! Bu halk zindanlara sığmaz! Bu mücadele zindanlara atarak bitirilemez! Zalimin zulmü karşısında bugüne değin kim susmuş ki biz susacağız! Zalimler tarih boyunca karşılarında mazlum halkların direnişini bulmuştur ve kazanan mutlaka mazlumlar olmuştur! Evet, 4 Kasım aynı zamanda kadın mücadelesine bir darbe girişimiydi. Kadınların demokratik siyasetteki temsiliyetine ve mücadelesine darbe vurulmak istendi. Ama onu da başaramadılar. Kadınları yıldıramadılar, yıldıramayacaklar. Kadınlar başarmaya, kazanmaya devam edecektir. Yüksekdağ’ın onurlu direnişi tüm kadınların ortak direnişi olmuştur. Yüksekdağ milyonlar olmuştur. Milyonlarca kadın da Figen Yüksekdağ’dır.

SİYASİ REHİNELER SERBEST BIRAKILSIN: Demokrasi ve barış mücadelesi yürüttüğü için siyasi rehine olarak tuttuğunuz tüm siyasetçileri derhal serbest bırakın. Demirtaş ve bütün arkadaşlarımız AKP iktidarı tarafından FETÖ’cü savcıların hazırladığı fezleke ve iddianamelerle rehine olarak cezaevlerinde tutulmaktadır. FETÖ’ye, darbeye karşı çıktığını iddia eden AKP iktidarı, cemaatin fezlekelerine sarılarak açıkça darbecilere sahip çıkmaktadır.

KAYYIMIN ANLAMI BUDUR: Hukuksuzlukla, siyasi darbe uygulamalarıyla ayakta duran tekçi iktidar, hukuk tanımazlığını kayyım atamalarıyla devam ettirmektedir. 31 Mart seçimlerinde halkımızın iradesiyle seçilen 15 belediyemizi gasp ettiler. En son yüzde 71 oyla kazandığımız Kızıltepe Belediyemize kayyım atadılar. Kayyım gaspıyla halkın seçme, seçilme ve yönetme hakkı ortadan kaldırılmıştır. “Kürtler seçemez, seçilemez, seçse bile yönetemez, yönettirmeyiz” denilmektedir. Tam anlamıyla kayyımların anlamı budur.

KÜRT DÜŞMANLIĞININ FARKINDAYIZ: Bakınız bir başka örnek daha vereyim: Cezaevinde yaşamını yitiren BDP Erentepe Belde Başkanı Aydın Kaya’nın mezar taşını sırf üzerinde Kürtçe ‘seni unutmayacağız’ yazıyor diye savcılık kararıyla parçalattılar. “Kürtlerle sorunumuz yok” diyenler Kürdü mezarında dahi rahat bırakmıyor. Dün Batman’da 11 yaşındaki çocuğa polislerce sokak ortasında yapılan işkenceyi herkes gördü ve buna tanık oldu. Bu denli çığırından çıkmışlar ve aciz bir durumdalar. Peki, bu yapılanları, bu zulmü halkımız, Kürtler görmüyor mu sanıyorsunuz? Sokaktaki 5 yaşındaki bir çocuk bile sizin Kürt düşmanlığınızın farkındadır. Sizin yalanlarınıza kanacak tek bir Kürt bulamazsanız artık. Biliyoruz Kürtlerle sorununuz var. Siz de iyi bilin ki Kürtlerin de sizinle sorunu var! Ve sizin bu karanlık zihniyetinize karşı sonuna kadar mücadele edecek bir Kürt halkı var. Ankara’dan atadığınız o kayyımlar halkımızın nezdinde gayrimeşrudur, hukuk dışıdır. Yasa dışı olarak o makamları işgal etmektedirler. Seçimle alamadığınız yerleri kayyımla gasp ederek tarihe siyasi talancılar olarak geçtiniz.

.
ÖCALAN DİNLENMEDİ: Sayın Öcalan 2013’teki çözüm sürecinde “Bu sorunu içeride kendimiz çözmezsek ileride karşınıza uluslararası büyük bir sorun olarak çıkar” diye uyarmıştı. Ama Hükümet bunu dikkate dikkate almadı. Çözüm masasını devirdi, İmralı’da tecridi başlattı. Öcalan, Kuzey Suriye için de demokratik çözüm ve barış projesi öneriyordu. Bu önerisi yaşam bulmasın diye tecrit başlattılar. Sonuç ne oldu? AKP iktidarı, izlediği güvenlikçi politikalarla Kürt sorununu uluslararası bir sorun haline getirdi. İşgal girişimiyle barış içerisindeki Kuzey Suriye’yi çatışmalı bölgeye çevirdi. Eğer İmralı’nın kapısını kapatmasalardı Moskova ile Washington arasında mekik dokuyor olmayacaklardı. Çözüm içerideydi. Kurulan masa bu ülkenin masasıydı, halkların masasıydı. İktidar ne yazık ki tüm bu tarihi fırsatı berhava etti! Oysa Kuzey Suriye’ye tankıyla, topuyla orduyu yığmak yerine İmralı’ya bir müzakere heyeti gönderilseydi, bugün tablo çok daha farklı olabilirdi. Halklar arası diyalog gelişir, demokratik Suriye’nin oluşumu hız kazanır, içeride de Kürt sorunu barışçıl adımlarla çözüm yoluna girerdi. Bu iktidar, güvenlikçi politikayla, sorunu inkar etmeyle Kürt sorununun çözülemeyeceğini halen anlayabilmiş ve kavrayabilmiş değildir.

KILIÇDAROĞLU HANGİ RESME BAKTINIZ?: Tam da bu süreçte Sayın Kılıçdaroğlu, “Resme baktım. Afrin’e İdlib’e çok iyi hizmetler gidiyor” demektedir. Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? ÖSO denen barbar tecavüz ordusunun Afrin’de yaptığı talanın resmini de gördünüz mü acaba Kürt halkı Afrin’de yaşadığı topraklardan sürüldü. Bu resmi gördünüz mü? Zeytinliklerine varıncaya kadar halka ait ne varsa bir bir talan edildi. Bu resmi gördünüz mü? Kürtçe tabelalar tek tek indirildi. Bunları da gördünüz mü? (HABER MERKEZİ)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Gıda Terörü Önergesi Reddedildi

Generallere Yeniden Tutuklama Kararı

YİK'ten Arınç'a İnat Fetö Vurgusu
»  CHP'de Bütçe Alarmı
»  2021'de Erken Seçim İddiası
»  'Ispanak Masum' açıklaması
»   Erdoğan'dan Bülent Arınç'a KHK Tepkisi:
»  Bahçeli'den Tahliyelere Tepki
»  Ispanak Zehirlenmeleri Meclise Taşındı
»  2020 Yılı Bütçe Maratonu Başlıyor
»  Gürsel Tekin'e Akaryakıt Davası Şoku
»  ''Sokakları Vandallardan Temizledik''
»  Soylu'dan İmamoğlu'na Sert Sözler
»   2 Komutanlıkta FETÖ Operasyonu
»  "Bu Kafayla Kış Geçmez Bahar Gelmez"
»  15 Eski Askeri Öğrenciye Fetö Gözaltısı
»  Ecevit 13. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor
»  YPG_PKK'nın Yeni Oyunu!
»  "Arınç Bu Kez Külliyeye Çarptı"
»  Osmanlı Stadı Hakkında Karar
»  İbrahim Kalın'dan, Arınç'a KHK Yanıtı
»  Ilıcak ve Ahmet Altan Tahliye Edildi!
»  Kazdağlarına 115 Arama Ruhsatı!
»  Silivri'de Mahkumlar Doymuyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.